Informatie en tips keuze beste laptop

Bij het kiezen van een laptop komt tegenwoordig heel wat kijken. Je hebt Chromebooks, Macbooks, notebooks, ultrabooks en Windows laptops. SSD's en harde schijven, verschillende beeldformaten en schermtechnieken, en dan hebben we het nog niet eens over de geheugencapaciteit, de opslagcapaciteit en de processorsnelheid.

Hier willen we je de keuze van de voor jou beste laptop makkelijker maken. Op deze website is veel informatie te vinden met tips voor bij het kiezen van een laptop. De meest populaire tips vind je hier onder.

De beste laptops uit de testen

Maar we beginnen wat anderen er van vinden. De Consumentenbond, computertijdschriften, vergelijkingssites, hardware deskundigen, grote webwinkels, ze testen allemaal regelmatig laptops. Kijk bij de beste laptops uit de testen volgens de beste laptops uit hun tests.

Goedkoopste winkels en de laptop top 10

Neem als je een goede laptop voor weinig geld zoekt vooral ook eens een kijkje op Beste Laptop Kopen. Daar vind je namelijk niet alleen de goedkoopste aanbieders van de beste laptops, maar ook tests, de laptop top 10 en een laptop keuzehulp die je via wat vinkjes de weg wijst naar de voor jou persoonlijk beste laptops.


Tips laptop kopen

Hieronder nog wat tips en informatie voor bij het kiezen en kopen van de voor jou beste laptop.

Laptop of chromebook?

Chromebooks zijn populair, want ze zijn goedkoper en veel minder storingsgevoelig en sneller dan een Windows laptop. Maar je bent wel veel meer afhankelijk van internet. Hoe erg is dat? Kijk bij de onderstaande voordelen en nadelen van een chromebook of een chromebook voor jou een betere keuze is dan een Windows laptop.

Chromebook met een groot scherm

De gemiddelde chromebook is nog altijd kleiner dan de gemiddelde Windows laptop. Dat kan een nadeel zijn als je een laptop met een groot scherm zoekt. Bij de chromebooks heb je dan minder keuze. Maar je hebt ze wel. Kijk maar bij de onderstaande chromebooks met een groot scherm

2-in-1 laptop

Een 2-in-1 laptop is een laptop die je ook als tablet kunt gebruiken. Dit doe je door het toetsenbord los te koppelen of door het toetsenbord achter het touchcreen te klappen. Hieronder de beste 2-in-1 laptops uit de test en andere goede 2-in-1 laptops.

Laptop met touchscreen

Iedere 2-in-1 laptop is een touchscreen laptop, maar niet iedere laptop met touchscreen is een 2-in-1 laptop. Maar ook als je de laptop gewoon als laptop gebruikt is een aanraakscherm best handig, Met je vingers op links en knoppen klikken gaat makkelijker met je vingers.

Laptops met harde schijf en SSD

Een SSD heeft vele voordelen ten opzichte van een mechanische harde schijf. Een SSD is zuiniger, sneller, minder kwetsbaar en stiller. Goede redenen voor een computerfabrikant om in plaats van een harde schijf een SSD in hun laptops te plaatsten. Harde schijven kom je dan ook nauwelijks nog tegen. 

Maar een SSD heeft ook een nadeel. De prijs per GB ligt veel hoger dan bij een hard disk. Daarom biedt de moderne laptop tegenwoordig veel minder opslagruimte dan vroeger. Maar wat als je die ruimte nodig hebt? Kijk dan bij de zeldzame laptops met zowel een HD als SSD hier onder. Deze combineren de vele voordelen van de SSD met de grote opslagruimte van een harde schijf.

Laptops met DVD

Ook de DVD-speler is min of meer in de vooruitgang gesneuveld. Computerfabrikanten willen hun laptops zo dun mogelijk maken, en een DVD-speler zou dat verhinderen. Dus die laten ze gewoon weg. Maar wat als je films, foto's, muziek, software of andere bestanden van DVD of CD wilt kunnen lezen en afspelen? Een losse DVD speler is dan een optie, maar een laptop met DVD speler is wel zo makkelijk.

De mogelijkheden van je laptop

En dan heb je nog de eisen die je aan je laptop of chromebook stelt. Een verkoper die de hele dag het land door reist stelt andere eisen aan zijn laptop dan iemand die hem alleen thuis gebruikt. En een student of scholier stelt andere eisen aan zijn laptop dan een grafisch ontwerper of iemand die Youtube video's maakt. 

Kijk bij de onderstaande laptops geschikt voor videobewerking of bij de beste laptop voor student of scholier voor de hele verschillende eisen, en de heel verschillende beste laptops voor dit soort gebruikers.


Glanzend scherm of mat scherm

Een verschil tussen laptops dat nogal eens over het hoofd wordt gezien is het verschil tussen een laptop met een mat scherm en met een glanzend scherm. En dat terwijl dat later bij het gebruik heel veel frustraties kan veroorzaken of wegnemen.

Kort samengevat, een laptop met een glanzend scherm geeft films en foto's veel mooier weer, maar dat wreekt zich als je je laptop buiten wilt gebruiken. Dan heb je veel meer last van spiegeling en lichtinval. Kijk hier voor meer informatie

Laptop met verlicht toetsenbord

Een laptop met verlicht toetsenbord maakt het typen in het schemer makkelijker. Veel laptops beschikken tegenwoordig daarom over toetsenbord verlichting. Hieronder vind je de aanbiedingen van deze laptops.


Zie ook:
Content=King 2020. Mogelijk gemaakt door Blogger.