Voordelen en nadelen chromebook

chromebook. Nadelen en voordelen

Een chromebook is een min of meer uitgeklede computer, die echter ook snel, veilig en relatief goedkoop is. Wat is een chromebook? En wat zijn de voordelen en nadelen van een chromebook? Hier lees je het.

Wat is een chromebook?

Een chromebook is een laptop die onder het Chrome OS besturingssysteem draait. Kenmerkend voor dit door Google ontwikkelde besturingssysteem is dat het bij Chrome OS het helemaal om internet draait. Centraal in het besturingssysteem is de Chrome browser. Vandaar uit start je alle applicaties en beheer je al je documenten. Alle programma's, bestanden en instellingen staan op internet.

Een chromebook beschikt dan ook niet over een harde schijf. De software die nodig is om de chromebook op te laten starten, het besturingssysteem en de browser staan op een SSD.

Wil je bestanden per se lokaal hebben, bijvoorbeeld omdat ze heel vertrouwelijk of belangrijk zijn, dan kun je deze eventueel op een usb-stick of externe harde schijf opslaan, maar in principe staat alles op een goed beveiligd deel van internet. Dat wordt tegenwoordig heel hip de Cloud genoemd.

Tip: Kijk vooral eens bij de beste chromebook test als je een goede chromebook zoekt. Daar vindt je de beste chromebooks in iedere prijsklasse en voor ieder soort gebruik.

Voordelen chromebook

  1. Een chromebook start supersnel op. Er hoeft maar weinig geladen te worden, en wat er nodig is staat op heel snel toegankelijk geheugen zoals een SSD. Binnen 15 tellen is een goede chromebook opgestart en heb je je browser voor je staan.
  2. Een gewone computer of laptop wordt trager naarmate hij ouder wordt. Dit wordt door het "vervuilde" besturingssysteem veroorzaakt. Met Chrome OS heb je daar geen last van.
  3. Een chromebook is relatief goedkoop in de aanschaf. Kijk op Beste Laptop Kopen voor de beste winkels waar je goedkoop chromebooks en andere computers kunt aanschaffen.
  4. Met een chromebook is er niet of nauwelijks kans op virussen e.d.
  5. Een chromebook is licht omdat veel hardware, zoals een harde schijf, niet nodig is.
  6. Hierdoor draai je ook veel langer op een accu-lading.
  7. Tegenwoordig is alle soort programmatuur op internet beschikbaar.
  8. Je hoeft je software nooit te updaten. Je gebruikt immers software die op internet staat, en de maker houdt deze up to date. Je hebt dus altijd de nieuwste software zonder dat je daarvoor iets hoeft te doen.
  9. Op internet is er altijd opslagruimte genoeg. Google geeft gratis 100 GB online opslagruimte, en dat is (maar dan ben je wel een hele grote verbruiker) altijd uit te breiden.
  10.  Computer kapot, kwijt of niet beschikbaar? Je werkt gewoon verder op een andere chromebook of computer, alles staat immers op internet.
  11.  Je programma's en bestanden zijn vrijwel altijd ook via je telefoon bereikbaar.
  • voordelen nadelen chromebook

Nadelen chromebook

  1. Je kunt geen Windows-programma's draaien. Je bent dus wel afhankelijk van apps en websites voor de sofware die je draait. Zoals we al schreven is die keuze enorm, maar het kan voorkomen dat er van de ene favoriete programma geen webbased versie beschikbaar is.
  2. Je bent afhankelijk van internet, dus dat moet wel beschikbaar zijn. Sommige programma's zoals Gmail kun je ook (gedeeltelijk) offline gebruiken, maar dat geldt niet voor alle software.
  3. Voor heel zware programma's is een chromebook niet geschikt. Gamen en video bewerken kan ook op een chromebook, maar dan heb je het niet over de meest uitgebreide grafische games en beeldbewerkers. Daarvoor is meer power en lokale opslagruimte nodig.

Voor de gemiddelde computergebruiker zijn de voordelen talrijker dan de nadelen. Is een chromebook wat voor jou? Kijk dan op het bovenstaande Beste Computer Kopen voor alle goede chromebooks en de prijzen.

Zie ook: Meer tips laptops


Onderwerp:
De chromebook is een geduchte concurrent voor de Windows laptop en de Apple Macbook. Is een chromebook iets voor jou? Hierboven staan de chromebook voordelen en chromebook nadelen.
Content=King 2020. Mogelijk gemaakt door Blogger.