Beste koffiemachine (met test, tips en aanbiedingen)

Hier vind je alle informatie verzameld om je beste koffiemachine te vinden en goedkoop te kopen.

Over koffiemachines hebben wij diverse artikelen met tips en informatie gepubliceerd. Hier wijzen we de weg naar de volgende onderwerpen:

  • Goedkope aanbiedingen van koffiemachines bij de beste winkels
  • De beste koffiemachine in elke soort uit de koffiemachine test
  • Informatie over al deze koffiemachines. Met voordelen en nadelen.

Koffiemachine aanbiedingen

Hieronder vind je een overzicht met de koffiemachine en koffiezetapparaat aanbiedingen bij de beste winkels die alle goede koffiezetters goedkoop verkopen.


Beste koffiemachines uit de test

Koffiemachines worden veelvuldig getest. Door de Consumentenbond, maar ook door gespecialiseerde websites, tijdschriften e.d. Kijk hieronder welke koffiemachines en koffiezetapparaten er als beste koffiemachine zijn getest.


Je vindt hier de beste van alle soorten koffiemachines. Over die verschillende soorten koffiezetters komen we zo terug.


koffiemachine tips informatie

Koffiemachine tips

Hieronder vind tips voor het kiezen, kopen en gebruiken van koffiemachines. In eerste instantie kijken we naar de volautomatische koffiemachines (espressomachines). Dat zijn de koffiemachines voor thuis die je met koffiebonen vilt en waarmee je met één druk op de knop een verse kop koffie krijgt. 

Vervolgens hebben we tips over andere soorten kofiemachines en koffiezetapparaten zoals Senseo's en Nespresso apparaten. Deze gebruiken pads of cups voor het zetten van koffie. 

Natuurlijk zijn er nog de koffiezetapparaten. Hiermee zet je met gemalen koffie en een koffiefilter op een eenvoudige manier een bak koffie. De manier waarop bijna iedereen een paar jaar geleden nog zijn koffie zette.

En tenslotte hebben we de alternatieve manieren om koffie te zetten. Zoals met een pers.

Volautomatische koffiemachine en espressomachine

Hier kijken we vooral naar de volautomatische koffiemachines. Zo'n volautomaat is een koffiemachine waarbij je met één druk op de knop een verse kop koffie krijgt van bonen die per kop koffie vers voor je worden gemalen.


Bij een halfautomatische koffiemachine moet je de bonen eerst zelf malen.

Een volautomatische koffiemachine wordt ook wel espressomachine genoemd, maar dat vinden we een naam waarmee je een volautomaat te kort doen. Espressomachine doet namelijk vermoeden dat je er alleen espresso koffie mee kunt zetten. Maar je zet er ook gewone koffie en meestal ook cappuccino en andere koffiespecialiteiten mee.


Cappuccino met één druk op de knop
Veel mensen die een volautomatische koffiemachine kopen willen er ook graag een cappuccino of latte machiato mee kunnen zetten. Je kunt dan het beste kiezen voor een espressomachine waarbij je niet handmatig de melk hoeft te kloppen of op te stomen, maar die beschikt over een melkreservoir en een automatisch systeem voor het opstomen en aanbrengen van de melk.Koffiemachines die weinig onderhoud nodig hebben
Het is jammer als je aan de ene kant met een koffiemachine snel en makkelijk koffie kunt zetten terwijl je aan de andere kant veel tijd kwijt bent met het onderhoud van deze koffiemachine. Gelukkig zijn er koffiemachines die het wekelijks onderhoud van de zetgroep zelf automatisch voor hun rekening kunnen nemen.


Slimme koffiemachines
Steeds meer apparatuur wordt "slim" gemaakt. Dat betekent dat de apparaten in het WiFi thuisnetwerk opgenomen kunnen worden. Dat geldt niet alleen voor de thermostaat, de verlichting en de video-deurbel, maar ook voor de koffiemachine. Je kunt de koffie helaas nog niet door de machine op de bank worden bezorgd, maar je kunt via een app wel allerlei instellingen aanpassen en bekijken.

Andere soorten koffiemachines en koffie-apparaten

Zoals we al schreven, we kijken hier vooral naar volautomatische koffiemachines (espressomachines). Informatie over andere type koffie-apparaten vind je hieronder.


Nespresso machines
Zoals Philips de Senseo bedacht, zo is Nestlé het bedrijf achter de Nespresso machine. Nestlé is een voedingsfabrikant dus de Nespresso apparaten maken ze niet zelf, dat laten ze aan Krupps, Magimixx, DeLonghi, Siemens, Miele en andere elektronica fabrikant. De Nespresso koffiecups die in het apparaat gaan maakt Nestlé wel.Dolce Gusto apparaten
Ook een Dolce Gusto apparaat maakt gebruik van koffiecapsules van Nestlé. Het aantal fabrikanten dat een licentie heeft om de bijbehorende Dolce Gusto apparaten te gebruiken is echte veel beperkter. Uniek aan de Dolce Gusto cups is dat er ook koffiecups met melk zijn. In tegenstelling bij bijvoorbeeld Nespresso en Senseo apparaten hoef je daarbij geen melk op te schuimen voor een cappuccino. Dat doet het apparaat zelf voor je.Senseo apparaten
Last but not least, het Senseo apparaat. Philips en Douwe Egberts brachten samen de eerste koffiepad koffiemachine op de markt. De Senseo is inmiddels een begrip in Nederland en het koffieapparaat is in talloze huishoudens te vinden. 

Naast de standaard Senseo (de Senseo Classic) zijn er inmiddels al veel varianten door Philips uitgebracht.


Koffiezetapparaat filter koffie

Behalve al deze koffiemachines zijn er natuurlijk nog altijd de "oude vertrouwde" koffiezetapparaten. Hiermee zet je via gemalen koffie en een filterzakje filterkoffie. Veel mensen zweren bij filterkoffie, ze vinden deze koffie lekkerder dan automatenkoffie. 

Bovendien zijn (dure modellen uitgezonderd) koffiezetapparaten veel goedkoper dan een koffiemachine. En ook de prijs per kop koffie ligt lager. Koffie zetten met een koffiezetapparaat is echter tijdrovender dan met een volautomatische koffiemachine.


Cafetière (French press)

Spartaanser is het koffie zetten met een cafetière (ook wel French press genoemd). Hierbij druk je handmatig koffie door een filter met gemalen koffie. Er is geen stroom nodig, dus koffie met een cafetière zetten is een prima oplossing om op de camping koffie te zetten.


Zie ook:
Onderwerp:
Op deze pagina vind je uitleg over alle soorten koffiemachines, met voordelen, nadelen en tips voor het kiezen van je beste koffiemachine. Hierbij is de koffiemachine test handig, met de beste koffiemachines in alle soorten uit de test. Ook vind je hier een verwijzing naar de aanbiedingen van koffiemachine en koffiezetapparaten van de beste winkels die goede koffiemachines goedkoop online verkopen.

Content=King 2020. Mogelijk gemaakt door Blogger.