Koffiemachine tips en informatie

koffiemachine tips en informatie

Interesse in een koffiemachine of nieuw koffiezetapparaat? Kijk dan eens op de website Koffiemachine Tips. Daarop vind je alle informatie over alle verschillende koffiemachines en koffiezetters. Je leest over de beste merken, alle voordelen en nadelen, en de goedkoopste aanbieders van al deze koffieapparaten.


Vroeger had (bijna) iedereen een koffiezetapparaat voor filterkoffie. Maar tegenwoordig is er veel meer keuze op het gebied van koffiezetters. Hieronder een overzicht.

Koffiemachines voor bonenkoffie

Zeer populair zijn de koffiemachines waarmee je met één druk op de knop een kop koffie kunt zetten waarbij gebruik gemaakt wordt van verse koffiebonen. Deze koffiemachines worden volautomaten genoemd, waarbij het volautomatische hem zit in het feit dat ze zelf de bonen malen. Een koffiemachine die geen bonen maalt wordt een halfautomaat genoemd, maar deze koffiemachines komen zelden nog voor.

Een andere naam voor een volautomatische koffiemachine is espressomachine. Deze naam doet het apparaat echter te kort, want je maakt er net zo goed een gewone koffie of een cappuccino mee.

Hou je van een cappuccino? Kies dan voor een koffiemachine waarbij je geen melk hoeft op te schuimen maar waarbij je ook met één druk op de knop een cappuccino of latte macchitato kunt krijgen. Op het bovenstaande Koffiemachine Tips lees je daar anders over.

Je vindt daar ook volautomatische koffiemachines in alle prijsklassen. Laat je niet afschrikken door prijskaartjes van boven de 1.000 euro. Er zijn ook volautomatische koffiemachines voor koffie, espresso en cappuccino te koop voor prijzen rond de 300 euro. Onder andere van Philips.

Koffie cups en koffiepads

Naast de koffie van verse bonen zijn er ook moderne koffieapparaten die de koffie via cups en pads zetten. Deze Senseo-, Nespresso- en Dolce Gusto-apparaten worden vooral gebruikt om hun gemak. Maar ook omdat je er vaak koffie in vele smaken mee kunt zetten. Op Koffiemachine Tips lees je daar alles over.

Koffiezetapparaten voor filterkoffie

Ondanks al deze moderne apparaten zijn er veel mensen die nog steeds de filterkoffie uit een "gewoon" koffiezetapparaat prefereren. Geen aparte smaakjes, geen cappuccino, maar een eenvoudige maar smakelijke kop gefilterde koffie.

Wist je dat er ook koffiezetapparaten voor filterkoffie zijn die de bonen voor je malen? Deze koffiezetters, die onder andere door Philips worden gemaakt, komen qua gemak dicht in de buurt bij een koffiemachine. Een aanrader voor wie filterkoffie wil van vers gemalen bonen.

Kijk op Koffiemachine Tips voor alle informatie, prijzen en mogelijkheden van alle koffiemachines en koffiezetapparaten.

Zie ook: Aanbiedingen koffiemachines bij de beste winkels
Content=King 2020. Mogelijk gemaakt door Blogger.