Beste videocamera. Tips en informatie.

Hoewel je met iedere mobiele telefoon tegenwoordig ook filmpjes kunt maken is de videocamera nog steeds populair. Je krijgt zelfs steeds meer soorten videocamera's. Naast de grote professionele camera en de camcorder zijn dat dat bijvoorbeeld de dashcam en de actioncam. Hier kijken we naar de beste van al dit soorten camera's.

Informatie beste videocamera kopen

Zoveel videocamera's, zoveel testen, zoveel beste camera's. Al dit soorten camera's, voor verschillende soorten gebruikers, zijn getest door experts van bijvoorbeeld de Consumentenbond en diens buitenlandse collega's, maar ook door specialistische magazines, vergelijkingssites e.d.
Hier vind je de beste videocamera's uit deze camera testen

De actuele camera top 10, de beste aanbieders, een camera keuzehulp.
Op Beste Videocamera Kopen vind je al deze informatie

En natuurlijk hebben wij een schat aan informatie over videocamera's. Met handige tips voor bij de aanschaf van alle soorten videocamera's. Deze artikelen en tips (foto en video) vind je allemaal hier onder.
Alle tips en informatie over camera's

Soorten videocamera's

Zoals we al schreven, er zijn vele soorten camera's. Hieronder gaan we kort in op de verschillende soorten videocamera's waarover je hierboven testen, tips en informatie vindt.

Camcorder

De camcorders is de meest verkochte videocamer. Klein, handig en makkelijk in het gebruik. Maar de camcorder is ook de videocamera die de meeste concurrentie van de smartphone te duchten heeft. Dat mobieltje heeft iedereen toch al op zak. Toch maak je met een echte camcorder veel mooiere filmpjes.

Professionele videocamera

Voor de beste films heb je meer nodig dan een smartphone-camera, maar ook meer dan een eenvoudige camcorder. Dit is een camera zoals filmmakers en professionele vloggers deze gebruiken.

Outdoorcamera

Een fotocamera / videocamera die beter tegen vocht, vuil, stoten en water kan dan een gewone fotocamera of videocamera. Ideaal voor vakantie en andere outdoor-activiteiten.

Actioncam

Een heel ander soort camera is de actioncam. Dit is een nog kleinere compactcamera die je op je kleding of helm bevestigd tijdens het sporten. Vooral bij fietsers, skiƫrs en snowboarders, maar ook bij motorrijders zijn actioncams heel populair.

Dashcam

De dashcam is een soort actioncam voor op het dashboard over voor achter het voorraam / achterraam van je auto. Met een actioncam achter de voorruit film je je autoritten. Leuk, maar ook nuttig indien je een ongeval of aanrijding krijgt.

IP-camera / Bewakingscamera

Videocamera die zijn beelden internet op kan sturen. Dat kan door een Wifi-verbinding of bekabelde verbinding met je netwerk, maar er zijn ook IP-camera's die zelfstandig contact maken met internet. Deze videocamera's worden vooral als bewakingscamera of beveiligingscamera gebruikt.

Kindercamera's

Weer een heel ander soort videocamera. Geschikt voor kinderen, dus met de eigenschappen van een outdoor-camera, maar ook met ingebouwde fun-effecten, en natuurlijk heel eenvoudig in het gebruik.

Content=King 2016. Mogelijk gemaakt door Blogger.