Dummy camera (nep-beveiligingscamera)

Wil je inbrekers afschrikken, maar is een alarmsysteem of een echte beveiligingscamera met alles er op en er aan je te duur? Denk dan eens aan een dummy camera. Dit is een nep-bewakingscamera die er heel echt uitziet.

Een dummy beveiligingscamera kost bijna niets maar schrikt inbrekers wel af. Vooral als de "camera" over een bewegingsdetector beschikt die er voor zorgt dat de beveiligingscamera zich richting de insluiper beweegt. Die neemt dan meteen de benen!

Meer dan 100 nep-bewakingscamera's

Het is opvallend hoeveel dummy camera's er wel niet aangeboden worden. Kijk maar in het overzicht met alle dummy camera's. Daar vind je wel meer dan honderd van deze nep camera's! Dat geeft wel aan dat waarschijnlijk veel van de bewakingscamera's die je overal ziet hangen helemaal niet echt zijn.

Niet van echt te onderscheiden

Een nep-beveiligingscamera werkt natuurlijk alleen als deze niet van echt te onderscheiden is. Een goede dummy camera beschikt over led-verlichting die de indruk wekt dat de camera echt werkt. Veel nep-beveiligingscamera's voor buiten zijn voorzien van een klein zonnepaneel zodat batterijen niet nodig zijn.

Veel fabrikanten van echte bewakingscamera's zoals Elro, Grundig en Konig maken dummy camera's. Deze zien er precies eender uit als hun echte bewakingscamera's.

Voor een dummy camera betaal je 10 tot 30 euro. Dat is heel wat minder dan wat een echt alarmsysteem met camera kost!

Wel een echt beveiligingssysteem? Kijk dan bij de beste alarmsystemen of bij de top 10 IP camera's voor goede bewakingscamera's waarvan je de beelden via internet kunt bekijken.

Content=King 2020. Mogelijk gemaakt door Blogger.