Beste laptop kopen: Aanbiedingen, test, tips

De beste laptops uit de test, aanbiedingen bij de goedkoopste winkels en tips en een keuzehulp om je persoonlijk beste laptop goedkoop te kopen.

beste laptop goedkoop kopen

Alle informatie voor het kopen van de beste laptop tegen de laagste prijs. Kijk hier voor de goedkoopste winkels, de laptops die het best scoren in vergelijkende testen van laptops, de actuele Laptop Top 10 en een Laptop Keuzehulp.

Beste winkels om goedkoop een goede laptop te kopen

Op zoek naar een goede laptop voor zo min mogelijk geld? Wij gingen voor jou op zoek naar de online winkels waar je goedkoop een goede laptop online kunt kopen. 

Online een laptop kopen is heel interessant omdat het online aanbod aan laptops bijzonder groot is. Bovendien liggen de prijzen van laptops online erg laag. 

De online computerwinkels bezorgen de laptop gratis thuis. Hieronder vind je de beste winkels met de beste laptops en de laagste prijzen.

Kik op de naam van de winkel voor hun laptop aanbiedingen:

Laptop Keuzehulp

Maar iedereen stelt andere eisen aan zijn laptop. Wil je weten welke laptops voor jou het meest geschikt zijn? Gebruik dan de laptop keuzehulp van de websites hieronder 

Geef de eisen en wensen waaraan jouw beste laptop moet voldoen op, lees tests, reviews en ervaringen. Vergelijk prijzen en specificaties. Je vindt het allemaal in een goede laptop Keuzehulp. 

Onderstaande keuzehulpen wijzen je de weg naar de voor jou persoonlijk beste laptop.

De beste laptops uit de test

Laptops worden met grote regelmaat getest door testorganisaties zoals de Consumentenbond en Stichting Aankoop, maar ook door computertijdschriften, vergelijkingssites en andere experts. 

Op TestResults.nl vind je bij de beste laptops uit de test al deze beste laptops uit iedere laptop test verzameld. Kijk daar wat de beste laptops uit de test zijn.

Bij deze beste laptop test gaat het niet alleen om de beste laptop voor de algemene gebruiker maar ook om de beste laptop in iedere klasse

  • De beste laptop in ieder formaat (de beste laptop 12 inch, 14 inch, 15 inch, 16 inch en 17 inch)
  • De beste laptop per soort gebruiker (o.a. de beste laptop student, beste gaming laptop)
  • De beste 2-in-1 laptop (combi laptop / tablet)
  • De beste touchscreen laptop
  • De beste goedkope laptop
Kijk voor al deze beste laptops in het bovenstaande laptop test overzicht.

Top 10 laptops

Wat zijn de meest populaire laptops van dit moment? Dat kun je zien in de onderstaande top 10 lijsten.


Meer laptop top 10 lijsten volgen binnenkort.

Informatie en tips laptops

Kijk bij de onderstaande laptop tips van Elektronicatips.nl voor heel veel handige tips en informatie voor bij het kiezen en kopen van de voor jou beste laptop tegen de laagste prijs.

Refurbished laptop

Heb je een bepaalde laptop op het oog, bijvoorbeeld een Macbook, maar ligt de prijs van deze laptop boven je budget? Dan kunt je deze laptop misschien goedkoop als refurbished laptop kopen. 

Een refurbished laptop is al gebruikt (in feite is het een tweedehands laptop), maar het is wel een tweedehands laptop die uitgebreid getest en gecontroleerd is, helemaal schoongemaakt is, en indien nodig is voorzien van updates en nieuwe onderdelen. 

Kortom een refurbished laptop is een tweedehands laptop die weer als nieuw is, maar ook een stuk goedkoper. Hieronder vind je de beste winkels om een goede betrouwbare refurbished laptop goedkoop online te kopen.

TV kijken op een laptop

Netflix, NPO Start, Videoland, YouTube, de laptop wordt steeds vaker als televisie gebruikt. Voor het kijken naar series, televisieprogramma's, korte filmpjes of lange speelfilms. Maar niet iedere laptop is even goed geschikt voor het gebruik als televisie.

Hieronder vind je tips en informatie over TV kijken op de laptop, de eisen waaraan een goede TV laptop moet voldoen en de beste laptops om televisie te kijken.


Grote chromebooks

Een chromebook is een goedkoop alternatief voor de Windows laptop. Deze rond de browser ontwikkelde laptop heeft zijn nadelen, maar als je als gebruiker genoeg hebt aan een chromebook kan je enorm veel geld besparen op de aanschaf van je laptop.

Alleen zin de meeste chromebooks vrij kleine laptops. Maar de 15 inch chromebook is een uitzondering. Kijk hier onder wat er allemaal te koop is aan deze relatief grote 15 inch chromebooks.


Video bewerking op de laptop

Het bewerken van film en video is één van de meest zware toepassingen voor op een computer. Om goed films en video te kunnen bewerken moet je laptop wel wat kunnen! Hier onder vind je alle eisen om goed video's te kunnen bewerken op je laptop, en goede laptops die aan de eisen van videobewerking voldoen.

Mat of glanzend scherm?

Een belangrijke keuze die je moet maken bij het kopen van een laptop is de keuze tussen een laptop met mat scherm of een laptop met een glanzend scherm. Bij een glanzend scherm zijn de beelden mooier maar buiten de laptop gebruiken is bij een glanzend scherm vaak geen pleziertje. Hieronder alle informatie en tips voor het beste beeld op je laptop.


Laptop verdringt de bureau computer

Het succes van de laptop gaat ten koste van de desktop PC, zowel voor wat gebruik thuis als voor het gebruik op het werk. Het voordeel van de laptop is dat je deze computer overal mee naar toe kunt nemen. Toch verlaat een groot deel van de thuis gebruikte laptops niet of nauwelijks het huis.

Maar ook als je de laptop niet mee op pad neemt blijft zo'n mobiele computer erg makkelijk. Je kunt de laptop na gebruik netjes opbergen, je kunt hem op je bureau en op tafel gebruiken, maar ook op je schoot nemen als je TV kijkt of mee naar bed nemen als je voor het slapen nog even wil surfen of een filmpje wil kijken.

De laptop heeft als nadeel dat niet iedereen het toetsenbord en het beeldscherm fijn vind werken als er achter een bureau gewerkt wordt, maar dit nadeel kan makkelijk worden opgelost door een los toetsenbord, muis en monitor op de werkplek te installeren. 

Voor gebruik onderweg is een kleine laptop handig, maar wie de laptop vooral thuis of op kantoor gebruikt is een grote laptop aantrekkelijk. Een goede grote laptop doet niet ten onder voor de bureau computer, maar je bent er niet mee aan een vaste werkplek gebonden.

Eigenlijk is het enige argument om nog voor een bureau PC te kiezen de kosten. Een PC is goedkoper dan de combinatie van een laptop met een goede losse monitor. Gebruik je de laptop zonder monitor dan vaalt ook dit voordeel weg. 

Toch heeft ook de laptop een concurrent die de laptop steeds meer bedreigd, namelijk de smartphone. Inmiddels is er met een goede smartphone zoveel mogelijk dat er snel minder snel naar de laptop wordt gegrepen. Een telefoon als de Galaxy Z Fold is bijvoorbeeld voor thuisgebruik vaak een goed alternatief voor de laptop.


Beste laptop merken

Hoewel er veel laptops verkocht worden is het aantal laptop fabrikanten relatief beperkt. Dit maakt de markt wel overzichtelijk. Hieronder een aantal van de beste laptop merken.

Lenovo: Ooit de PC afdeling van IBM, nu een heel grote computerfabrikant uit China. Lenovo is één van de grootste fabrikanten van laptops ter wereld. Er zijn Lenovo laptops voor de comsumentenmartk, maar vooral op het gebied van laptops voor deze zakelijke markt is Lenovo toonaangevend.

HP: Het Amerikaanse HP (Hewlett-Packard) behoort zowel op het gebied van laptops als op het gebied van PC's en printers tot de grootste en belangrijkste fabrikanten. HP biedt laptops in alle prijsklassen. Van een eenvoudige goedkope laptop tot geavanceerde zakelijke modellen.

Asus: Computerfabrikant Asus uit Taiwan staat bekend om zijn goede geavanceerde laptops, bijvoorbeeld voor gamers. Maar ook voor een eenvoudige voordelige consumenten laptop kun je bij Asus terecht.

Apple: Apple mag met zijn MacBook laptops natuurlijk niet ontbreken in de lijst met beste laptop fabrikanten. Apple is met zijn eigen besturingssysteem wel een buitenbeentje in de laptop markt die verder bestaat uit Windows laptops en chromebooks.

Microsoft: Met zijn Surface laptop is Microsoft ook een aanbieder van unieke laptops. Deze Windows touchscreen laptops zijn bijzonder luxe en geavanceerd.

Acer: Verwar Acer niet met Asus, beide laptop fabrikanten komen uit Taiwan. En ook Acer biedt alle soorten laptops aan. Voor de zakelijke markt en gaming PCś maar ook goede betaalbare laptips voor de thuisgebruiker.

Dell: Hoewel het Amerikaanse Dell in de loop der tijd veel martkaandeel heeft ingeleverd is het nog steeds één van de grootste en beste laptop merken.

MSI: MSI staat vooral bekend om zijn bijzonder goede gaming laptops.

En zo zijn er nog meer geode laptop merken. Bijvoorbeeld Toshiba, Medion, Samsung, Fujitsu en Razer. Al deze laptops zijn bij de bovenstaande laptop aanbiedingen te vinden.

Meer laptop tipsOnderwerp:
Hier vind je de beste laptop uit de test in alle categorieën. We hebben de laptop aanbiedingen van de beste winkels waar je een laptop goedkoop kunt kopen en tips en keuzehulp voor bij het vinden van je persoonlijk beste laptop en goed goedkoop kopen van deze beste laptop.

Content=King 2020. Mogelijk gemaakt door Blogger.