Laptops met een DVD-speler


Veel software en multimedia kun je tegenwoordig downloaden, maar dat neemt niet weg dat veel mensen het nog steeds plezierig vinden om een interne DVD-speler in hun laptop te hebben. Helaas komt dit steeds minder vaak voor. Hier een overzicht van goede laptops die nog wel over een ingebouwde DVD-speler beschikken.


Een ingebouwde DVD speler is heel plezierig als je software, games, foto's, video en/of muziek hebt die op DVD of CD staat. Je kunt dan wel een losse DVD-speler aanschaffen, maar dat is toch altijd behelpen. Gebruik je veel DVD's en / of CD's in combinatie met je laptop, kies dan voor een laptop met DVD-speler als je een nieuwe laptop aanschaft.

>>> TIP: Hier heb je een overzicht met alle goede laptops met DVD-speler.

Je kunt deze laptops daar ook aanschaffen, en reviews, tests en gebruikerservaringen lezen.

Waarom hebben zo weinig laptops een DVD speler?

Niet omdat mensen geen CD's en DVD's willen gebruiken. Deze worden nog steeds volop verkocht en veel laptop-gebruikers hebben er nog stapels van liggen. De enige reden is ruimte. De fabrikanten doen er alles aan om hun laptops zo dun en licht mogelijk te maken. Dat verkoopt namelijk lekker, maar zo'n ultradunne behuizing komt de mogelijkheden en kwaliteit lang niet altijd ten goede.

Zo ontbreekt bijna altijd de DVD-speler evenals de harde schijf. De SSD neemt de rol van de harde schijf over, maar een SSD is per MB veel duurder waardoor moderne (dunne) laptops veel minder opslagruimte hebben. Ook is de koeling een probleem bij zo'n dunne behuizing waardoor dunne laptops vaak noodgedwongen beschikken over een minder krachtige processor. Een ook op poorten voor randapparatuur en een losse videokaart wordt meestal bespaart terwijl je dat niet terug ziet in de prijs. De prijs van de huidige dunnere laptops is letterlijk en figuurlijk duur.

Veel van de laptops in het bovenstaand overzicht met laptops met DVD-speler hebben deze nadelen niet omdat ze dikker zijn. Ze beschikken vaak niet alleen over een DVD-speler maar ook over een harddisk, ze koelen beter en er is minder beknibbeld op onderdelen.

Tip: Kijk op Beste Laptop Kopen voor de beste laptops uit de test, de goedkoopste aanbieders, de laptop top 10 en een laptop keuzehulp.

Zie ook: Meer tips laptop


Onderwerp:
Laptops met een ingebouwde DVD speler zijn tegenwoordig zeldzaam, maar nog wel te koop. Kijk maar in het bovenstaande overzicht voor een goede laptop met DVD speler.

Content=King 2020. Mogelijk gemaakt door Blogger.