Beste koptelefoon kopen (aanbiedingen, test en tips goede hoofdtelefoon)

De beste koptelefoon uit de test in iedere klasse, aanbiedingen van koptelefoons bij goedkope winkels en een keuzehulp voor het kiezen van je beste hoofdtelefoon.

Op zoek naar de beste koptelefoon tegen een scherpe prijs? Online zijn goede hoofdtelefoons en oortelefoons heel voordelig te koop. Hieronder vind je de beste winkels waar je goedkoop een goede koptelefoon kunt kopen, een koptelefoon keuzehulp, de hoofdtelefoon top 10 en de beste koptelefoons uit diverse testen van hoofdtelefoons.

Beste winkels voor hoofdtelefoons / koptelefoons

Of je nu op zoek bent naar een goede maar voordelige hoofdtelefoon of een koptelefoon van de allerhoogste kwaliteit wilt, de onderstaande winkels verkopen deze koptelefoons tegen de meest interessante prijzen. Met gratis bezorging.

Keuzehulp voor kiezen beste koptelefoon.

Geef je eisen en wensen op en maak een selectie uit circa 3.000 koptelefoons met de Koptelefoon Keuzehulp van Bol.com. Deze keuzehulp vind je bij de bovenstaande aanbiedingen van koptelefoons bij Bol.com.

Ook bij de aanbiedingen van Coolblue hier boven vind je een bijzonder goede keuzehulp met veel informatie over iedere koptelefoon en goede selectiemogelijkheden om jouw beste koptelefoon te vinden. Het aantal koptelefoons is bij Coolblue wel minder groot dan bij Bol.com.

Vink je wensen en eisen aan in de keuzehulp en zie wat voor jou de beste koptelefoon tegen de laagste prijs is. Lees reviews en ervaringen van gebruikers, en zie de voordelen en nadelen van iedere koptelefoon. Ook vind je hier veel informatie over hoofdtelefoons.


Apple Airpods Max koptelefoon bluetooth

Apple Airpods Max koptelefoon bluetooth


Beste koptelefoons uit de test

Koptelefoons worden regelmatig getest. Zowel consumentenorganisaties als de Consumentenbond, Test Aankoop (Belgische consumentenbond) en Stofting Warentest (Duitse consumentenbond) als audio-tijdschriften en tech-magazines testen met grote regelmaat koptelefoons en wijzen daarbij de beste koptelefoons in diverse klassen aan. 

Op TestResults.nl vind je al de beste koptelefoons uit de test van al deze organisaties. Kijk daar voor de best geteste koptelefoons van de laatste tijd.


Top 10 draadloze koptelefoons en draadloze oortjes


De meest populaire snoerloze koptelefoons en snoerloze oortjes van dit moment kun je vinden in de top 10 van draadloze koptelefoons.


Tips beste koptelefoon kiezen

Via de bovenaan genoemde hoofdtelefoon keuzehulp kun je je jouw beste koptelefoon vinden. Hieronder geven we wat tips voor bij het kiezen van je beste koptelefoon.

Op het oor of over het oor?

Hoofdtelefoons heb je ruwweg in twee soorten, de on ear koptelefoon en de over ear koptelefoon. De benamingen geven al aan wat je mag verwachten.

Over ear koptelefoon
Een over ear koptelefoon is een grote koptelefoon. Dusdanig groot dat de oorkussens over het oor heen vallen,. Je oren verdwijnen dus in het het oorkussen van de hoofdtelefoon. Zo lekt er geen geluid en om dat er niets op je oren drukt is een over ear hoofdtelefoon comfortabel om te dragen, ook als je de koptelefoon urenlang achtereen gebruikt.


JBL koptelefoon over ear

JBL koptelefoon over ear


Maar een nadeel is het forse formaat van de over ear koptelefoon. Het is vooral een koptelefoon om thuis te gebruiken, voor mobiel gebruik is zo'n grote telefoon minder geschikt. Bij mobiel gebruik komt ook nog het nadeel dat de over ear hoofdtelefoon je meer van de buitenwereld (verkeer) afsluit dan een kleine koptelefoon.

On ear koptelefoon
De on ear koptelefoon is een relatief kleine koptelefoon waarbij de oorkussens op het oor rusten. Daarom is de hoofdtelefoon kleiner, lichter en veel meer geschikt om mee de straat op te gaan. Maar de druk van de oorschelpen op je oren kan na verloop van tijd gaan irriteren en een on ear koptelefoon lekt meer geluid naar de buitenwereld.


Sony koptelefoon on ear draadloos

Sony koptelefoon on ear draadloos


In ear koptelefoon
En dan is er nog een derde soort koptelefoons, namelijk de in ear koptelefoons, ook wel oortelefoons, oortjes oordoppen of oordopjes genoemd. Deze koptelefoons draag je in het oor, en we rekenen ze daardoor niet bij de hoofdtelefoons. Bovenin vind je een aparte informatiepagina met tips, aanbiedingen en tests van deze in ear koptelefoons / oortelefoons.

Bij de koptelefoon test hier boven vind je onder andere de beste over ear, beste on ear en beste in ear koptelefoon uit de test.

Koptelefoon draadloos of met draad?

Een andere belangrijke keuze die je maakt is de keuze tussen een draadloze koptelefoon en een koptelefoon met kabel. 

De draadloze koptelefoon is momenteel met afstand de meest populaire hoofdtelefoon. Een snoerloze koptelefoon geeft je veel bewegingsvrijheid en er zit nooit een snoer in de weg. Vroeger wilde een draadloze koptelefoon nog wel eens storen of een naar bijgeluid geven maar een goede bluetooth hoofdtelefoon geeft een goed geluid zonder storing.

Een draadloze bluetooth koptelefoon is ideaal voor mobiel gebruik, maar ook heel plezierig als je achter je bureau zit te werken zonder dat je aan een draadje vast zit. Je kunt ook even opstaan en weglopen, zolang je maar binnen een paar meter afstand blijft van je telefoon of andere geluidsbron, want het bereik van bluetooh is niet zo groot, al wordt dat wel steeds beter.

Tegenover het voordeel van de draadloze koptelefoon staan nauwelijks nadelen. Als nadeel van een draadloze koptelefoon kun je de accu noemen. Deze maakt de hoofdtelefoon wat zwaarder en je moet niet vergeten de draadloze koptelefoon af en toe even op te laden.


Sennheiser koptelefoon draadloos

Sennheiser koptelefoon draadloos

Noise cancelling koptelefoon

Overlast van geluid van buitenaf kun je verminderen door te kiezen voor een over ear koptelefoon (passieve noise cancelling), maar er is ook een slimme techniek ontwikkeld om omgevingsgeluid weg te filteren. Deze actieve noise cancelling techniek kom je op alle soorten koptelefoons tegen.

Actieve noise cancelling is een techniek die een tegengeluid produceert wat het omgevingsgeluid opheft. Deze slimme techniek maakt dus gebruik van tegenovergesteld geluid (anti-geluid) zodat je het omgevingsgeluid niet hoeft te overstemmen door de muziek hard te zetten, Het geluid van buitenwordt gewoon weggewerkt.

Je kunt bij een goede noise cancelling koptelefoon zelfs de mate van actieve noise cancelling instellen. Je kunt het omgevingsgeluid zo veel mogelijk "uit zetten" maar ook het omgevingsgeluid alleen verminderen zodat je nog wel iets van de buitenwereld mee krijgt. Bijvoorbeeld in het verkeer, op een kantoor of in de woonkamer.

Koptelefoon met microfoon

De meeste koptelefoons beschikken over een microfoon. Maar deze microfoon is lang niet altijd zichtbaar. Soms is een koptelefoon microfoon zichtbaar en kun je deze voor je mond buigen. Zodoende wordt je stemgeluid heel goed door de hoofdtelefoon ontvangen. Deze koptelefoons met zichtbare microfoon worden headsets genoemd en worden meestal gebruikt bij gaming en in call centra. 

Bij de bovenaan genoemde beste koptelefoon test vind je ook de beste headsets uit de test.

Jabra hoofdtelefoon met microfoon (headset)

Jabra hoofdtelefoon met microfoon (headset)


Maar meestal is de microfoon van de koptelefoon weggewerkt in de snoer van een bedrade koptelefoon of in één van de oorschelpen van een draadloze koptelefoon.

Een koptelefoon met microfoon is de beste koptelefoon voor videotelefonie, gaming, chatten, het gebruiken van een digitale assistent en al het andere waarbij je met de koptelefoon op je hoofd met iemand wilt spreken.

Hi res koptelefoons

Wil je het aller beste geluid uit je koptelefoon? Kies dan voor een hi res koptelefoon. Hi res audio is geluid met hoge sample snelheden. De kwaliteit van hi res audio wordt niet beperkt door het gebruik van compressie (zoals bij MP3). Je profiteert alleen van de extra geluidskwaliteit van een hi res koptelefoon als de geluidsbron hi res audio weergeeft. Bij het afspelen van een MP3 bestand win je er maar weinig mee.

Een hi res koptelefoon heeft een groter frequentie bereik dan een gewone koptelefoon. Dat geldt zowel voor de hoge frequentie (hoge tonen) als de lage frequentie (bas tonen). Het bereik van 3 Hz tot 100 kHZ is zelfs veel breder dan je kunt horen. Toch is dat niet zinloos want je merkt het wel aan de klankkleur die de hi res koptelefoon weergeeft.
 

Kinderkoptelefoon

Er zijn voor kinderen speciale koptelefoons. Deze kinderkoptelefoons zijn niet alleen kleiner en voorzien van een voor een kind leuk design, maar ze zijn ook veiliger voor de oren van een kind.


JBL kinderkoptelefoon

JBL kinderkoptelefoonBij een kinderkoptelefoon is het geluid beperkt tot een maximaal volume dat de oren van kinderen niet schaadt.. Ook handige kindjes kunnen dit volume niet aanpassen.

Bij de beste koptelefoon test vind je ook de beste kinderkoptelefoon uit de test, en bij de koptelefoon aanbiedingen zijn nog veel meer goede koptelefoons voor kinderen te vinden.


Beste koptelefoon merken

Het aantal fabrikanten van goede koptelefoons is bijzonder groot, en ook divers. Goede hoofdtelefoons worden gemaakt door grote elektronica fabrikanten als Sony, Apple, Philips, Samsung, Grundig, JVC en LG, door  grote audio merken als JBL, Bose, B&O, B&W, Sonos, Pioneer, Denon, Harman Kardon en Marshall en door echte koptelefoon specialisten als Sennheiser, Beats, AKG, House of Marley, Jabra en Fresh 'n Rebel en Skullcandy.

Er valt dus heel wat te kiezen als je een goede koptelefoon wilt kopen. Bij de koptelefoon aanbiedingen bovenaan kun je al deze koptelefoons goedkoop online kopen.

Bose koptelefoon draadloos

Bose koptelefoon draadloos

Meer informatie en koptelefoon tips

Kijk bij de onderstaande tips met betrekking tot koptelefoons voor handige tips en informatie voor bij het kiezen van de koptelefoon die voor jou de beste koptelefoon is.


Onderwerp:
Hier vind je aanbiedingen van koptelefoons bij de beste winkels waar je een goede koptelefoon goedkoop online kunt kopen. Ook hebben we de beste koptelefoons uit de test en geven we tips voor het kiezen van je beste hoofdtelefoon, of dat nu een draadloze koptelefoon, noise cancelling koptelefoon, koptelefoon met microfoon, bluetooth koptelefoon of ander soort hoofdtelefoon is.

Content=King 2020. Mogelijk gemaakt door Blogger.