Beste geluid hoofdtelefoon met een koptelefoon versterker

Het geluid van een koptelefoon is niet optimaal. Zelfs bij de beste koptelefoons blijft het geluid in kwaliteit achter. Vooral als je de muziek afspeelt via niet specifieke audio-apparatuur zoals een smartphone, een tablet, een PC of een laptop. Met een goede koptelefoon versterker kun je dat gebrek aan kwaliteit teniet doen.


Ook kan het geluid dan veel HiFi-apparatuur naar de koptelefoon stuurt wel een opkikker gebruiken. Er zijn dan naast mobiele koptelefoonversterkers voor bijvoorbeeld je smartphone ook koptelefoon versterkers voor in huis.


Wat is een koptelefoon versterker?

Een koptelefoonversterker stuurt het geluid van een audio-apparaat digitaal versterkt en in een betere kwaliteit door naar de koptelefoon of naar oortjes.

De koptelefoon versterker bevat één of meer DAC's. Een DAC (Digital tot Analog Converter) zet dit digitale signaal om naar muziek. Vooral ten opzichte van niet audio-apparatuur als een smartphone of een computer valt er veel eer te behalen door gebruik te maken van een DAC is een koptelefoon versterker. Deze geven het geluid veel meer power. Koptelefoon versterkers zijn dan ook erg populair bij audiofielen, maar ook bij gamers.

Sennheiser


Waar kun je koptelefoon versterkers kopen?

Kijk op overzicht alle goede koptelefoon versterkers voor circa 30 goede koptelefoonversterkers. Zowel voor thuis als voor mobiel gebruik.

Mobiele koptelefoon versterkers

Vooral het geluid van mobiele apparatuur kan wel een upgrade gebruiken. Daarom zijn veel koptelefoon versterkers gemaakt voor mobiel gebruik. Deze hebben ongeveer hetzelfde formaat als je smartphone en zijn dan ook makkelijk aan je smartphone te bevestigen zodat je één (dubbeldik) apparaat krijgt. Maar wel één met een aanmerkelijk betere geluidskwaliteit.

RHA
Deze mobiele koptelefoon versterkers zijn voorzien van een eigen oplaadbare accu zodat het stroomgebruik niet ten koste gaat van je smartphone.

Koptelefoon versterkers voor thuis

Ben je niet tevreden met de geluidskwaliteit van het koptelefoon-geluid dat je stereo-apparatuurr thuis produceert? Dan kun je kiezen voor een koptelefoon versterker die je als component in je Hifi-set opneemt.

Pioneer

Deze koptelefoon versterkers worden gemaakt door erkende audio-fabrikanten als Marantz, Pioneer en Auralic.

Kijk in het bovenstaande overzicht voor de beste koptelefoon versterkers tegen de laagste prijs. Zowel voor thuis als voor mobiel gebruik.

Foto bovenaan: Sony
Content=King 2020. Mogelijk gemaakt door Blogger.