Beste televisie. TV aanbiedingen, tips en informatie.

Alle informatie om je beste televisie te vinden en deze beste tv goedkoop te kopen.

beste tv kopen

Wie heeft er nu niet minimaal één televisie in huis staan? Iedereen  heeft dan ook verstand van televisies, maar toch blijft het kiezen van een nieuwe televisie lastig. Want wat is voor jou de beste televisie tegen de beste prijs? Met de optimale grootte, de beste resolutie en de juiste functies?

Beste winkels om een TV te kopen

Onderstaande online winkels hebben een groot assortiment goede televisies en verkopen deze tegen de laagste prijzen. Vaak met een hoge online korting. Dit zijn de beste winkels om een televisie te kopen.


Hieronder vind je alle TV informatie. Van de beste televisies uit vergelijkende testen en de meest populaire televisies, tot alle tips en informatie bij aanschaf van een TV.

Informatie beste televisie kopen

Voor het vergelijken van televisies en het vinden van de voor jou persoonlijk beste televisie 

De beste TV uit de test

Televisies worden vaak getest. Hieronder vind je de TV test van de Consumentenbond, van vergelijkingssites, van tijdschriften en van andere deskundigen op TV gebied. Met de testwinnaar en beste koop uit diverse televisie testen.

Het gaat daarbij om de TV uit de test in vele soorten en klassen. Bijvoorbeeld:

 • De beste TV in ieder formaat (32 inch, 43 inch, 49 inch, 50 inch, 55 inch, 65 inch, 75 inch en vele andere beeldformaten).
 • De beste TV per techniek (o.a. de beste OLED TV, de beste QLED TV, de beste 8K TV enz.)
 • De beste design TV en de andere beste televisies in diverse klassen.
Kijk voor al deze beste televisies uit de test bij de bovenstaande vergelijkende TV testen.


Hieronder vind je tips en informatie die je behulpzaam kan zijn bij het kiezen van je beste televisie.

Ambient mode, de schilderij als decoratie

Laten we eerlijk zijn, een televisie die uitstaat is geen sieraad in je kamer maar eerder noodzakelijk kwaad. Dat verandert als je kiest voor een TV met ambient mode. Deze televisies kun je een soort screensaver gebruiken waarvoor prachtige foto's en schilderijen beschikbaar zijn. 

Je kunt ook je eigen foto's gebruiken of een foto van de muur achter de televisie laten tonen. Zo lijkt de TV doorzichtig en onzichtbaar. Een goede TV met ambient mode beschikt over een sensor die er voor zorgt dat deze "screensaver" alleen actief is als er mensen aanwezig zijn. Dit om energie te besparen. Kijk hieronder voor de beste televisies met ambient mode.

OLED TV of QLED TV?

De televisie techniek kent diverse technieken. De "oude" LED televisie is achterhaald. Tegenwoordig kies je tussen een OLED TV en een QLED TV. Dit zijn momenteel de beste televisies, maar het verschil tussen beide TV technieken is groter dan wat de vrijwel gelijke benaming doet vermoeden.

Een OLED TV staat bekend om zijn geweldig goede contrast. Dit komt omdat iedere pixel (en dat zijn er miljoenen bij een goede televisie) apart wordt aangestuurd. Een QLED TV onderscheidt zich door zijn bijzonder mooie kleuren. 

Hieronder vind je informatie over beide soorten televisies en aanbiedingen van respectievelijk QLED televisies en OLED televisies.


Ultra HD 4K TV

Naast de technieken die voor kleur, helderheid en contrast zorgen is er ook nog de resolutie, oftewel de beeldscherpte. Deze wordt voor een groot deel bepaalt door het aantal beeldpuntjes (pixels) waaruit het televisiebeeld is opgebouwd. 

Vergeet HD Ready en Full HD. Standaard is tegenwoordig 4K Ultra HD. Een 4K UHD TV bouwt het beeld op uit 8,3 miljoen pixels. Dat zijn ruim 8 miljoen pixels die bij een bewegend beeld continue veranderen. Dat levert bij een echt goede 4K TV een scherp en vloeiend beeld op. Veel scherper nog dan een full HD beeld dat uit iets meer dan 2 miljoen pixels is opgebouwd. Kijk hieronder voor meer info en voor aanbiedingen van de beste 4K Ultra HD televisies.Ultra HD 8K TV

Dacht je dat je met een 4K TV de top van de hoge resolutie televisies in huis hebt? Dan hebben we slecht nieuws voor je. Of eigenlijk goed nieuws, want het kan nog beter en nog scherper, met een 8K Ultra HD TV. Een televisie die een beeld levert dat nog 4 keer scherper is dan dat van een 4K televisie. Hieronder alle informatie over 8K UHD televisies en aanbiedingen van deze Ultra HD televisies bij de Nederlandse winkels.

Curved TV

Een curved TV is een televisie met een bochtje. Televisies met een gebogen scherm. De kromming van een curved TV zorgt er voor dat je meer het gevoel van diepte krijgt als je televisie kijkt. Dit zorgt voor een realistisch beeld, ook al zit je niet vlak voor de TV.

En zo heeft de curved televisie nog meer voordelen, al kleven er ook nadelen aan de curved TV. Kijk hier voor alle informatie en aanbiedingen van curved TV bij de beste webshops.


Beste TV voor gaming

Ben je een fanatiek gamer? En wil je veel games op de televisie spelen? Dan is het zeker iets om rekening mee te houden bij het kopen van een goede televisie. 

Gaming vraagt namelijk heel andere eigenschappen van een TV dan het kijken van een spel. Een goede beeldscherpte en duidelijke kleuren zijn belangrijk bij actiegames, maar vooral ook een heel hoge reactiesnelheid (niet alleen van de gamer maar ook van de televisie). 

Hier vind je de beste gaming televisies.

Televisie met draaibare voet

De meeste televisies hebben tegenwoordig een vaste voet of vaste pootjes. Dat is natuurlijk een nadeel als de TV op een kast of tafel staat. Je kunt hem nog draaien of je moet de televisie in zijn geheel verschuiven. Wil je de televisie goed kunnen draaien? Kies van voor een televisie met draaibare voet. Hieronder vind je ze.

Beste TV merken

Er zijn veel fabrikanten van televisies. Dit zijn enkele topmerken:

Samsung TV

Samsung is de marktleider in televisies en Samsung heeft de naam het beste televisie merk te zijn Samsung heeft dan ook een groot aanbod aan verschillende televisies, doet veel aan innovatie en biedt heel goede televisies met vaak vernieuwende technieken. Voor wat betreft marktaandeel is Samsung ook absoluut de nummer 1.

LG TV

LG (evenals Samsung een Koreaanse fabrikant) is de grooste concurrent van Samsung. Ook bij LG kun je terecht voor televisies in alle formaten en in alle prijsklassen. Van een budget TV tot een high end TV met de nieuwste technieken en een mega groot scherm.

Philips TV

Philips staat als televisie fabrikant vooral bekend om hun Philips Ambilight televisies. Ambilight is een beeldtechniek waarbij de kleuren van het scherm achter de TV wordt geprojecteerd waardoor het lijkt of het scherm groter is en het beeld minder afgebakend is wat voor een fraai effect zorgt. Philips heeft een patent op de ambilight techniek waardoor de enige aanbieder van ambilight televisies zijn.

Salora TV

Salora is een televisie fabrikant uit Finland die tot de beste TV fabrikanten behoort. 

Sony TV

Ook de Japanse elektronicfabrikant Sony behoort tot de beste TV merken. Vooral de Sony Bravia televisies oogsten veel lof. Bavia staat voor Best Resolution Audio Visual Integrated Architecture. De Sony Bravia TV's staan bekend om hun goede beeldkwaliteit en geavanceerde beeldverwerkingstechnologieën. In het verleden van Sony verantwoordelijk voor veel nieuwe TV technieken en nog steeds maakt Sony televisies van hoge kwaliteit.

Meer goede televisie merken

En zo zijn er nog meer goede fabrikanten van televisies. Andere bekende merken zijn onder andere Loewe, TCL, Sharp, Toshiba, Hisense. Medion en Hitachi.

Bij de bovenstaande TV aanbiedingen vind je ze allemaal.

Soundbar

Het nadeel van moderne (platte en dunne) televisies is de matige kwaliteit van de speakers. Om de speakers in de dunne televisie te krijgen moeten er concessies gedaan worden die ten koste gaan van de geluidskwaliteit. Daarom kiezen veel televisiekijkers er voor een goede soundbar aan te schaffen. Deze soundbars leveren een beter geluid bij je televisie op en zijn tevens een prima speaker voor je geluidsapparatuur.

Een alternatief voor de soundbar is de soundplate. Dit is geen geluidsbalk die je onder of voor de televisie zet, maar een plaat met ingebouwde speakers waarop je de televisie plaatst

Muurbeugel TV

Het voordeel van moderne platte televisies is dat je ze plat tegen de muur kunt bevestigen, als een foto of schilderij. En als je de TV wilt kunnen draaien of kantelen zijn daar ook goede muurbeugels voor. Bepaal of je de TV zo dicht mogelijk (vast) tegen de muur wil hebben of dat je deze ook wil kunnen draaien. Let op, niet alle draaiende TV beugels bieden ook de mogelijkheid om te kantelen. Hieronder vind je alle informatie over muurbeugels en plafondbeugels voor de TV.

Beste beamers voor een TV

Wil je de beelden liever via een groot doek of witte muur bekijken dan een televisie bekijken? Dan is een televisie beamer wat voor je. Deze sluit je aan op een TV of laptop. Maar let op, niet iedere beamer is geschikt om film op hoge kwaliteit te tonen. Hieronder meer informatie over de beste beamers voor televisie.

Nog wat tips voor bij de beste TV kiezen

Hieronder vind je een shortlist met korte tips. Kijk bij bovengenoemde pagina's voor alle informatie.
 • Ultra HD 4K televisies zijn bezig de standaard te worden. Maar omdat televisiezenders nog niet in Ultra HD uitzenden krikken veel goede 4K televisies de beelden op naar een 4K resolutie. Je krijgt dan een scherper beeld dat de beelden die uitgezonden worden.
   
 • Op blu-ray en internet (ook Netflix en YouTube) komt wel steeds meer Ultra HD beschikbaar.

 • Een nadeel van de huidige (zeer) platte televisies is de geringe ruimte voor speakers. De daaruit voortkomende matige kwaliteit van televisiespeakers  zorgt voor de populariteit van soundbars.
   
 • Soundbars verdringen op hun beurt ook steeds meer de homecinema-sets. Voor echte surround is een homecinemaset echter nog steeds aan te raden. Hierbij komt het geluid namelijk letterlijk van alle kanten.
   
 • 3D was ooit een hype, maar steeds minder nieuwe televisies ondersteunen 3D. De interesse om thuis 3D te kijken is simpelweg te laag gebleken.

 • Wil je een koptelefoon gebruiken? Let er op dat lang niet alleen televisies nog over een koptelefoon-aansluiting beschikken. Vooral bij Samsung televisies ontbreekt deze vaak. Het kan dan zelfs zo zijn dat de televisie geen Bluetooth ondersteunt waardoor ook een Bluetooth koptelefoon geen oplossing is.
   
 • Dit hoeft geen probleem te zijn mits je TV-receiver wel over een hoofdtelefoonaansluiting beschikt. Dan kan de koptelefoon daar in.
   
 • Een groot televisiescherm in een kleine ruimte is vaak helemaal niet fijn omdat je er dan te dicht op zit.
   
 • Vrijwel iedere moderne televisie is een Smart TV. Je kunt er dan zonder apparatuur bijvoorbeeld YouTube en Netflix mee kijken en andere apps draaien.
   
 • Als de TV ook WiFi ondersteunt kan deze draadloos met het netwerk verbonden worden.

Zie ook


Content=King 2020. Mogelijk gemaakt door Blogger.