Wat is een mediaspeler?Wat is een mediaspeler? Wat kun je er mee? Wat kost zo'n apparaat? En waar moet je op letten als je een mediaspeler koopt? Hier geven we antwoord op die vragen.


Wat is een mediaspeler?

Voor het kijken van films, series en andere media ben je tegenwoordig niet meer afhankelijk van hetgeen de omroepen uitzenden. Bezitters van smart TV kunnen voor een groot deel zelf bepalen wat ze zien.

Een mediaspeler voegt nog meer mogelijkheden aan zo'n smart TV toe. En heb je geen smart TV? Dan maakt een goede mediaspeler bovendien een smart TV van je gewone televisie.

De belangrijkste taak van een mediaspeler is het streamen van multimedia zoals films, series, televisieprogramma's, radio en foto's naar je televisie. Daarom wordt een mediaspeler ook wel streambox genoemd. Sommige mediaspelers beschikken over opslagruimte zoals een harde schijf. Je kunt er dan ook films e.d. van internet mee downloaden, deze op de mediaspeler bewaren en afspelen op de televisie als je dat wenst.

Tip: Kijk in het overzicht met alle mediaspelers om te zien wat er allemaal aan mediaspelers te koop is en wat iedere mediaspeler kost. Je kunt ook op tal van manieren de mediaspelers selecteren en zodoende heel makkelijk voor voor jou beste mediaspeler tegen de laagste prijs vinden.

Marantz mediaspeler


Ook kan de mediaspeler de mogelijkheden van een smart TV aan een gewone televisie toevoegen of de mogelijkheden van een smart TV uitbreiden. Mits er daarvoor apps beschikbaar zijn (dat verschilt per mediaspeler) kunnen ze contact maken met Netflix, YouTube, Videoland en je favoriete internet-radiostations.

Wat kost een mediaspeler, en wat zijn de beste en goedkoopste winkels?

De prijzen van mediaspelers lopen sterk uiteen. Voor nog geen 4 tientjes koop je al een Google Chromecast waarmee je van je gewone TV een smart TV maakt die je via je smartphone kunt bedienen. Maar er zijn ook duurdere mediaboxen met voice-control, Ultra HD beelden en geluid van de allerhoogste kwaliteit.

Kijk bij de beste mediaspeler test voor de beste mediaspelers tegen de laagste prijs bij diverse aanbevolen bekende winkels.

Google Chromecast 2

Waar moet je op letten als je een mediaspeler koopt?

Tenslotte nog wat tips voor bij de aanschaf van een mediaspeler

  • Wil je muziek, video en foto's kunnen streamen vanaf je laptop of andere computers in het netwerk. Kies dan voor een mediaspeler met WiFi ondersteuning. Ook andere apparatuur in je netwerk, zoals een NAS met je filmcollectie en muziekcollectie staat dan in contact met je mediaspeler. En via WiFi en je lokale netwerk maakt de mediaspeler draadloos contact met internet, voor bijvoorbeeld YouTube, Netflix, Spotify en internetradio.
  • Voor het verbinden van je smartphone is Bluetooth ondersteuning handig. Zo kun je makkelijk een verbinding tot stand brengen tussen je telefoon en de speakers van je televisie, homecinemaset en andere apparatuur die is aangesloten op de mediaspeler.
  • Als de mediaspeler een USB aansluiting heeft kun je er een makkelijk een externe harde schijf, NAS of USB-stick met mediabestanden op aansluiten.
Kijk op het bovenstaande Beste Mediaspeler Kopen voor de beste mediaspelers tegen de laagste prijs. Je vindt er de beste winkels en de Mediaspeler Top 10.

Zie ook: Meer TV tips
Content=King 2020. Mogelijk gemaakt door Blogger.