Ultra HD 8K televisies


4K Ultra HD is inmiddels de standaard bij televisies, maar dan blijkt het toch weer beter en scherper te kunnen. Een 8K Ultra HD TV biedt een resolutie die nog eens 4 keer zo scherp is als bij een 4K televisie.


Alle Ultra HD 8K TV's

De 8K Ultra HD TV staat nog in de kinderschoenen, maar o.a. Samsung, LG en Sony bieden al 8K televisies aan. Kijk hier voor de 8K televisies die in Nederland te koop zijn.


Een Ultra HD 8K televisie biedt zo'n scherpe resolutie zodat je zelfs op een groot scherm nog de meest fijne details kunt zien. Denk daarbij aan zandkorreltjes of grassprieten. Dit zorgt voor een heel mooi en levensecht beeld.

8K AI Upscaling techniek

Het nadeel van zo'n heel nieuwe techniek is dat er op het eerste moment nog weinig content in 8K resolutie te te bekijken is. Maar dat neemt niet weg dat je ook bij beelden met een lagere resolutie profiteert van de scherpte van je Ultra 8K TV. Een 8K televisie beschikt namelijk over een 8K AI Upscaling techniek die de beelden via het toepassen van kunstmatige intelligentie omzet naar de 8K resolutie. Dat gaat razendsnel zodat je er als gebruiker niets van merkt, behalve dan dat je extra mooie en extra scherpe beelden voorgeschoteld krijgt.

Kijk in het bovenstaande overzicht welke Ultra HD 8K televisies er in Nederland te koop zijn, en wat deze 8K TV's kosten.

Zie ook: Meer TV tips
Foto: Samsung


Onderwerpen:
8K televisies, upscaling, 8K Ultra HD TV, 8K televisie, Samsung 8K TV.
Content=King 2020. Mogelijk gemaakt door Blogger.