Voordelen en nadelen curved tv


Een curved tv heeft zijn voordelen maar ook nadelen. Hier de voordelen en nadelen van een curved televisie.


Een curved tv is een gebogen televisie. Deze curved televisies worden vooral door Samsung op de markt gebracht. Kijk hier voor het aanbod aan curved televisies.

Voordelen curved tv:

  • Een curved tv geeft het gevoel van diepte. Dat gaat verder dan alleen de buiging van het scherm, want doordat je hersenen vanuit de ooghoeken het scherm waarnemen zijn ze minder bezig met het corrigeren van de beeldvervorming dan bij een platte televisie.
  • Door de gebogen hoeken zie je bij een grote curved tv meer van het scherm dan bij een platte tv.
  • Een curved tv geeft een bioscoop effect en je krijgt zelfs het gevoel dat je naar 3D kijkt, maar dan zonder dat vervelende brilletje!

Maar zoals we al schreven heeft een curved tv ook nadelen.

Nadelen curved tv

  • Een curved tv is duurder dan een platte televisie. Het verschil zal echter in de loop der tijd wel afnemen. Curved tv's worden steeds goedkoper.
  • Het diepte-effect van een curved tv werkt alleen bij grote schermen. Curved tv's heb je dan ook nauwelijks in kleinere maten. Je moet dus wel de ruimte hebben.

Is een curved tv interessant?

Is een curved tv interessant? Ja, nu de prijzen dalen is een curved tv zeker interessant geworden. Maar dan wel als je voor een groot scherm kiest.


Interessante links:

Content=King 2020. Mogelijk gemaakt door Blogger.