Televisie instellen voor kleurenblindheid


In de Google Play Store voor smartphones en de Samsung Smart Hub kun je de handige gratis SeeColors-app voor QLED TV vinden. Met deze app kun je via je televisie controleren of je kleurenblind bent. Is dat het geval? Dan kun je via de app meteen je Samsung televisie instellen zodat je de voor jou optimale kleurinstellingen krijgt.


Wereldwijd kampt ongeveer 8% van de mannen en 1% van de vrouwen met kleurenblindheid. Dat zijn bijna 300 miljoen mensen! Maar vaak weten ze dat niet. Dit maakt de Saumsung app erg nuttig want mensen met kleurenblindheid missen ongemerkt veel als ze televisie kijken.


De app is een samenwerking van Samsung, professor Klara Wenzel van de Technische Universiteit van Boedapest en het Hongaarse bedrijf Colorlite dat twintig jaar ervaring heeft in het werken met mensen met kleurenblindheid.

De Samsung SeeColors-app werkt voor alle Samsung QLED TV’s die zijn voorzien van de laatste software en is beschikbaar op de Samsung Galaxy Note8, S8(+), S7, S7 edge, S6, S6 edge en S6 edge+.

Zie ook: Meer televisie tips
Content=King 2020. Mogelijk gemaakt door Blogger.