Wat is een QLED TV? En waar koop je ze goedkoop?


QLED is een nieuwe televisietechniek ontwikkelt door Samsung. QLED is een alternatief voor OLED, maar werkt op een heel andere manier.

In tegenstelling tot OLED gebruikt QLED geen zelfoplichtende pixels maar het traditionele backlight van LED. Dat lijkt een stap terug, maar is het niet. Integendeel, tests wijzen uit dat het beeld van QLED televisie juist constant van hoge kwaliteit is en mooiere en meer natuurlijke kleuren weergeven dan OLED. Op alle helderheidniveaus.


TIP: Kijk bij de QLED TV test voor de beste QLED TV en andere goede goede QLED televisies.


QLED komt van Quantum Dot Light Emitting Diode. Het scherm van een QLED televisie bevat een laag nanokristallen die onder invloed van licht opkleuren. Dit zorgt voor een hoger kleurbereik dan bij andere technieken.Onze QLED televisies zijn de eerste die een 100% kleurvolume laten zien. En de maximale helderheid van 1500 tot 2000 nits zorgt voor een perfecte weergave van HDR-beelden. Ook profiteer je bij een QLED TV van een grotere kijkhoek en een groter contrast door diepe zwartwaarden.

Een QLED televisie kopen?

Het aanbod aan QLED televisies is nog klein en bestond aanvankelijke uit Samsung televisies. En nog steeds zijn bijna alle QLED televisies Samsung televisies. Maar een beperkt aantal andere fabrikanten zoals Hisense, TCL en Salora brengen nu ook QLED TV's op de markt.

Maar ondanks de geringe keuze uit merken is het heel interessant om een QLED televisie te kopen. De prijzen zijn aantrekkelijk en de meerwaarde is niet afhankelijk van het media aanbod zoals bij Ultra HD. Je profiteert altijd van de mooiste beelden en kleuren.

En Samsung zelf brengt een enorm breed assortiment QLED televisies uit.

>>> TIP: Kijk bij Beste Televisie Kopen voor de beste winkels waar je deze televisies tegen de laagste prijs kunt kopen.

Zie ook: Alle TV tips


Onderwerp:
Een QLED TV is een LED televisie die uitblinkt door mooie kleuren. De QLED TV is door Samsung uitgevonden, maar de QLED televisie wordt nu ook door een beperkt aantal andere fabrikanten gemaakt. Hier kijken we naar wat een QLED TV is, waar je een QLED televisie goedkoop koopt en wat de beste QLED TV uit de test is.
Content=King 2020. Mogelijk gemaakt door Blogger.