Wat is een QLED televisie?


QLED is een nieuwe televisietechniek ontwikkelt door Samsung. QLED is een alternatief voor OLED, maar werkt op een heel andere manier.

In tegenstelling tot OLED gebruikt QLED geen zelfoplichtende pixels maar het traditionele backlight van LED. Dat lijkt een stap terug, maar is het niet. Integendeel, tests wijzen uit dat het beeld van QLED televisie juist constant van hoge kwaliteit is en mooiere en meer natuurlijke kleuren weergeven dan OLED. Op alle helderheidniveaus.

QLED komt van Quantum Dot Light Emitting Diode. Het scherm van een QLED televisie bevat een laag nanokristallen die onder invloed van licht opkleuren. Dit zorgt voor een hoger kleurbereik dan bij andere technieken.Onze QLED televisies zijn de eerste die een 100% kleurvolume laten zien. En de maximale helderheid van 1500 tot 2000 nits zorgt voor een perfecte weergave van HDR-beelden. Ook profiteer je bij een QLED TV van een grotere kijkhoek en een groter contrast door diepe zwartwaarden.

Een QLED televisie kopen?

Het aanbod aan QLED televisies is nog klein en bestaat vooralsnog alleen uit Samsung televisies. Dat neemt niet weg dat het al heel interessant is een QLED televisie te kopen. De prijzen zijn aantrekkelijk en de meerwaarde is niet afhankelijk van het media aanbod zoals bij Ultra HD. Je profiteert altijd van de mooiste beelden en kleuren.

>>> TIP: Kijk bij Beste Televisie Kopen voor de beste winkels waar je deze televisies tegen de laagste prijs kunt kopen.

Zie ook: Alle TV tips
Content=King 2020. Mogelijk gemaakt door Blogger.