Soundbar of soundplate?

Hoe platter een televisie, hoe minder plaats voor speakers. Daarom is bij een moderne televisie het geluid vaak maar matig van kwaliteit. Een soundbar of soundplate kan de kwaliteit van het geluid ingrijpend veranderen. Maar wat is het beste? Een soundbar of een soundplate?


Hier kijken we naar de voordelen en nadelen van een soundbar en soundplate.


De soundbar is de keuze die het meest gemaakt wordt. Het aanbod aan soundbars is dan ook het grootst. Maar is de soundbar ook de beste keuze? Daarover zijn de meningen verdeeld.

Een soundbar heeft namelijk in mindere mate hetzelfde probleem als de televisie zelf. De ruimte is beperkt. Hoewel je met een soundbar een aanmerkelijk betere geluidskwaliteit kan halen is er met een soundplate nog meer mogelijk. De soundplate heeft meer ruimte voor speakers en dat opent mogelijkheden voor de fabrikant.Een ander voordeel van de soundplate is dat hij minder opvalt. Het is een plateau waarop je de televisie plaatst. Dit betekent wel dat de televisie ietsje hoger komt te staan.

Maar het grootste voordeel van een soundplate ten opzichte van een soundbar is dat een soundplate vaak geen subwoofer meer nodig heeft. Door de extra ruimte in de kast kan er eventueel door de fabrikant een subwoofer worden ingebouwd.

Wat zijn de beste soundbars en soundplate?

Meer weten over soundbars en soundplates? En interesse om de beste soundbar of beste soundplate te kopen? Kijk dan bij de testen van soundbars en soundplates op TestResults.nl.

Of kijk op Beste Soundbar Kopen wat de beste winkels voor een soundbar of soundplate zijn. Daar vind je ook de top 10 van meest populaire soundbars.

Zie ook: Meer tips soundbars


Onderwerpen: 
Beste soundplate, goede soundbars, wat is een soundplate? verschil soundplate en soundbar, goede soundplates.

Content=King 2020. Mogelijk gemaakt door Blogger.