Soundbar of soundplate?

Hoe platter een televisie, hoe minder plaats voor speakers. Daarom is bij een moderne televisie het geluid vaak maar matig van kwaliteit. Een soundbar of soundplate kan de kwaliteit van het geluid ingrijpend veranderen. Maar wat is het beste? Een soundbar of een soundplate?

Bose soundbar

Hier kijken we naar de voordelen en nadelen van een soundbar en soundplate.


De soundbar is de keuze die het meest gemaakt wordt. Het aanbod aan soundbars is dan ook het grootst. Veel groter dan het soundplate aanbod. Maar is de soundbar ook de beste keuze? Daarover zijn de meningen verdeeld.

Een soundbar heeft namelijk in mindere mate hetzelfde probleem als de televisie zelf. De ruimte binnen de soundbar is beperkt. Hoewel je met een soundbar een aanmerkelijk betere geluidskwaliteit kan halen is er met een soundplate nog meer mogelijk. 

De soundplate heeft meer ruimte voor speakers en dat opent mogelijkheden voor de fabrikant. Je moet dan wel kiezen voor een goede soundplate met veel binnenruimte zoals de Sonos soundplate op de foto onder.Sonos soundplate


Een ander voordeel van de soundplate ten opzichte van de soundbar is dat de soundplate minder opvalt. Het is een plateau waarop je de televisie plaatst. Dit betekent wel dat de televisie ietsje hoger komt te staan.

Maar het grootste voordeel van een soundplate ten opzichte van een soundbar is dat een soundplate vaak geen subwoofer meer nodig heeft. Door de extra ruimte in de kast kan er eventueel door de fabrikant een subwoofer worden ingebouwd.

Wat zijn de beste soundbars en soundplate?

Meer weten over soundbars en soundplates? En interesse om de beste soundbar of beste soundplate te kopen? Kijk dan bij de testen van soundbars en soundplates op TestResults.nl. Daar vind je veel informatie en de beste soundbars en beste soundplates uit de test.

Of kijk op Beste Soundbar Kopen wat de beste winkels voor een soundbar of soundplate zijn. Daar vind je niet alleen de aanbiedingen van de beste winkels maar ook de top 10 van meest populaire soundbars.

Met een goede soundbar of goede soundplate haal je niet alleen een perfect geluid uit je televisie, je gebruikt da soundbar of soundplate natuurlijk ook als speaker voor je muziek. Let daarbij goed op de aansluitmogelijkheden en streaming mogelijkheden. Bijvoorbeeld op WiFi en Bluetooth om muziek naar de soundbar of soundplate te streamen.

Zie ook: Meer tips soundbars

Foto bovenaan: Bose soundbar


Onderwerpen: 
Met een goede soundbar of goede soundplate kun je de kwaliteit van het geluid van je TV flink verbeteren. Maar wat is beter? Een soundbar of een soundplate? Wat zijn de voordelen en nadelen van beide externe TV speakers en wat kun je er nog meer mee? Hier lees je het en vind je ook aanbiedingen van soundplates en soundbars.

Content=King 2020. Mogelijk gemaakt door Blogger.