Wat is een Ultra HD TV?

Ultra HD TV staat voor Ultra High Definition Television. Dat klinkt imponerend, en dat is het ook. Een 4K Ultra HD TV heeft een vier keer zo scherpe resolutie als een Full HD TV. En de beelden van een 8K Ultra HD TV zijn zelfs nog eens vier keer zo scherp.


Hierdoor is het beeld van een Ultra HD TV veel scherper en duidelijker dan dat van een Full HD TV en zijn er veel meer details zichtbaar. Een andere naam voor een Ultra HD TV is een 4K TV of een 8K TV. Wij kijken hier naar de 4K Ultra HD TV.

De 4K televisie is momenteel de meest standaard televisie. De 8K Ultra HD is nog minder gangbaar en daarbij duurder en met minder keuzemogelijkheden. 

Voordelig een goede Ultra HD TV kopen

Kijk in het overzicht met alle Ultra HD TV's om goedkoop een Ultra HD TV van hoge kwaliteit te kopen. Hier vind je honderden van deze televisies met alle mogelijkheden om deze te sorteren en zo de voor jou beste Ultra HD TV te vinden.

Steeds meer Ultra HD content

De beelden van een Ultra HD TV zijn zo scherp dat nog niet alle televisiezenders en videodiensten beelden in deze kwaliteit kunnen leveren. Wel neemt het aanbod aan Ultra HD uitzendingen rap toe. Één van de aanbieders van Ultra HD beelden in Nederland is Netflix. Veel flims en series zijn in Nederland on demand in Ultra HD kwaliteit te ontvangen.

Indien beelden niet in Ultra HD kwaliteit worden uitgezonden zetten de Ultra HD TV's deze over naar een 4K kwaliteit. Dit komt de beelden vaak ten goede, waardoor ze er mooier uitzien dan op een Full HD TV. Dit komt niet zozeer door de resolutie als wel door de goede software en kleurweergave van de Ultra HD televisies.

Zie ook: Alle informatie en tips televisie


Samenvatting:
De Ultra HD 4K TV is momenteel de standaard televisie. Hoewel de standaard televisie zenders nog niet in Ultra HD uitzenden is er al veel content beschikbaar in 4K kwaliteit, die vier keer zo scherp is als HD TV. Internet video en streaming video zijn steeds vaker in 4K Ultra HD kwaliteit, en video in lagere resolutie kan een goede Ultra HD TV naar 4K opkrikken.
Content=King 2020. Mogelijk gemaakt door Blogger.