Wat is een Ultra HD TV?

Ultra HD TV staat voor Ultra High Definition Television. Dat klinkt imponerend, en dat is het ook. Een Ultra HD TV heeft een vier keer zo scherpe resolutie als een Full HD TV.


Hierdoor is het beeld van een Ultra HD TV veel scherper en duidelijker dan dat van een Full HD TV en zijn er veel meer details zichtbaar. Een andere naam voor een Ultra HD TV is een 4K TV.

De beelden van een Ultra HD TV zijn zo scherp dat nog niet alle televisiezenders en videodiensten beelden in deze kwaliteit kunnen leveren. Wel neemt het aanbod aan Ultra HD uitzendingen rap toe. Één van de aanbieders van Ultra HD beelden in Nederland is Netflix. Een serie als House of Cards is in Ultra HD kwaliteit te ontvangen.

Indien beelden niet in Ultra HD kwaliteit worden uitgezonden zetten de Ultra HD TV's deze over naar een 4K kwaliteit. Dit komt de beelden vaak ten goede, waardoor ze er mooier uitzien dan op een Full HD TV. Dit komt niet zozeer door de resolutie als wel door de goede software en kleurweergave van de Ultra HD televisies.

Voordelig een goede Ultra HD TV kopen

Kijk bij de aanbevolen winkels om goedkoop een Ultra HD TV van hoge kwaliteit te kopen.
Content=King 2016. Mogelijk gemaakt door Blogger.