Beste TV voor gaming

Deze televisies zijn de beste TV's om games op te spelen!


Niet alleen je game-console of game-computer is bepalend voor het goed kunnen spelen van games. Speel je je games via een TV? Dan spelen ook de mogelijkheden en specificaties van de televisie een rol. Hier informatie over een goede TV voor gaming.

Deze televisies zijn optimaal geschikt voor gaming

Laten we eerst kijken welke televisies door de experts zijn aangewezen als optimaal geschikt voor het spelen van games. Een recent overzicht van al deze TV's kun je vinden vinden in het overzicht televisies optimaal voor gaming. Alle TV's in dit overzicht voldoen aan de eisen om de nieuwste grafische games probleemloos op je TV te spelen.

Hierbij is onder andere naar de onderstaande eigen gekeken.

De snelheid van de TV

Bij games gaat het vaak om een fractie van een seconde. Want als je online een game speelt wil je niet net wat later dan je tegenstander reageren. De snelheid van de televisie moet dus goed zijn. Voor het goed spelen van games is een input lag van 50 ms of lager vereist, en voor de acht fanatieke games adviseren we 20 ms of minder. De beste TV voor gaming is snel en heeft een lage input lag.

4K of 8K Ultra HD resolutie

4K Ultra HD resolutie komt bij televisie-uitzendingen nog nauwelijks voor. Maar voor gaming gelden andere regels. De Xbox One S, de Xbox One X en de Playstation 4 Pro bieden een 4K resolutie en natuurlijk spelen de game-makers daar op in. Kies daarom voor een 4K ultra HD televisie met HDR. Deze bieden haarscherpe beelden bij gaming. 

8K Ultra HD is nog beter! De beste TV voor gaming heeft een heel hoge resolutie zodat je alles scherp ziet.

Beeldkwaliteit bij gaming

Natuurlijk wil je de game-beelden ook zo mooi mogelijk zien op je televisie. Kies daarom voor een een 10 bit televisie die wel een miljard kleurtinten kan laten zien. Voor een heel mooi contrast is een OLED televisie aanbevolen. Deze biedt perfecte zwart-waarden.


Zie ook: 

Onderwerp:
Op iedere TV kun je gamen, maar niet iedere TV is even goed geschikt voor gaming. Welke TV is wel goed voor gaming? De beste gaming televisies vind je hier boven. Kijk daar voor je beste gaming TV.

Content=King 2020. Mogelijk gemaakt door Blogger.