Beste oortjes (oordopjes) kopen. Met aanbiedingen goedkope winkels

Aanbiedingen van oortjes bij de beste en goedkoopste winkels, een oordopjes keuzehulp en de beste oordoppen uit de test.

Met oortjes (oordopjes, oordoppen) kun je ook zonder grote koptelefoon op je hoofd naar muziek luisteren en handsfree telefoneren. Oortjes verdwijnen grotendeels in de gehoorgang van je oren en worden dan ook wel in-ear koptelefoons genoemd. 

Hier vind je alle informatie voor bij het kopen van de voor jou beste oortjes, zoals de goedkoopste winkels, testen van oortjes, de oordopjes top 10, een keuzehulp en heel veel tips en informatie.

De beste winkels om oortjes goedkoop te kopen

We beginnen met de beste online winkels voor oordopjes. Deze winkels verkopen een heel groot assortiment oortjes tegen lage prijzen. Vaak met een hoge online korting. De keuze is groot, de prijzen laag.


JBL oordopjes draadloos

JBL oordopjes draadloosOortjes keuzehulp

Wat vind jij belangrijk aan je oortjes? wil je draadloze (bluetooth) oortjes, of geef je de voorkeur aan een meer voordelige set oortjes met een snoer tussen je telefoon en de oordopjes. Stel je prijs op noise cancelling? Hoe hoog zijn de eisen die je stelt aan de geluidskwaliteit en draagcomfort? Gebruik je de oortjes vooral tijdens het sporten? 

Bij de Oortjes Keuzehulp van Coolblue kun je al je wensen en kenmerken aanvinken om zo een overzicht te krijgen van de voor jou persoonlijk beste oortjes tegen de laagste prijs. Ook vind je er vele tips en toelichtingen voor bij de keuzes, en van iedere set oordopjes zijn reviews en gebruikerservaringen te vinden. 

Kortom, bij de Oortjes Keuzehulp vind je alle informatie voor bij het vinden ban de voor jou beste oortjes.

De beste oortjes uit de test

Oortjes worden regelmatig getest door de Consumentenbond, door Test Aankoop en door vele audio-tijdschriften, tech-magazines en andere specialisten in Nederland en het buitenland. Bij de beste oortjes uit de test kun je de resultaten van al deze testen vinden.


Apple AirPods oordopjes

Apple AirPods oordopjes

Tips beste oordopjes kiezen en kopen

Bij de oortjes keuzehulp kun je makkelijk je beste oordopjes vinden. Hieronder vind je tips en informatie die van pas kan komen bij het vinden van je beste oortjes.

Verschil in-ear oordopjes en earbuds

Het verschil tussen in-ear oordoppen en earbuds zit hem er in hoe ver de oordopjes in het oor gaan. In ear oordopjes gaan de gehoorgang in terwijl earbuds niet dieper dan de oorschelp gaan. Hierdoor kun je bij earbuds meer omgevingsgeluid horen, wat veiliger is op straat.

De earbud oordopjes worden met een clip of haak aan de oorschelp bevestigd.

 Bij de bovenstaande beste oortjes test vind je zowel een test van earbuds als een test van in-ear oordopjes.

Volledig draadloze oordopjes

Oortjes heb je in drie soorten: Bedraad, deels bedraad en geheel draadloos. 

Bedrade oordopjes
Dit zijn goedkope oordopjes. Bekabelde oortjes met een snoer tussen de oordoppen en de telefoon (of andere audio bron). Deze audio oordopjes koop je al vanaf een euro of 5, maar je hebt ook oordopjes met kabel van hoge kwaliteit die een paar honderd euro kunnen kosten. Voor de audiofiel!

Sony oortjes met snoer

Sony oortjes met snoer


Deels bedrade oordopjes
Oortjes die via bluetooth in contact staan met je telefoon of ander audio apparaat. Deze spelen de muziek dus draadloos af. Maar ze zijn niet geheel draadloos zijn ze niet want er loopt wel een snoer van het ene oordopje naar de ander, vaak via een nekband. Deze deels draadloze oortjes worden steeds meer vervangen door de geheel draadloze oordoppen.

Geheel draadloze oordopjes
De beste oordoppen voor muziek, want dit zijn alleen twee kleine oordopjes zonder kabels. Beide oortjes hebben dus een eigen (mini) accu voor de stroom. Opladen gebeurt via een bewaar doosje dat dus meteen als oplader dienst doet.

Beide soorten draadloze oordopjes worden vaak bluetooth oordopjes genoemd omdat ze via bluetooth draadloos in contact staan met de telefoon.

Bone conduction oordopjes

Zeldzaam zijn de bone conduction oordopjes. Deze oortjes zitten niet in je oor, maar maken contact met je jukbenen. De muziek en andere audio gaat dus niet direct je oor in maar volgt een route via de beenderen in je gezicht.Dat gaat via trillingen, wat minder vreemd is dan het klinkt want alle geluid bestaat uit trillingen.

Shokz bone conduction oordopjes

Shokz bone conduction oordopjes

Het grote voordeel van bone conduction oordopjes is dat deze oortjes (die dus eigenlijk geen oordoppen zijn) je oren geheel vrij houden zodat je nog gewoon kunt luisteren (mits niet overstemd door de muziek).

Oordopjes met noise cancelling

Actieve noise cancelling is een slimme techniek die bij oordopjes het omgevingsgeluid dempt. Soms is de mate daarvan instelbaar. Dat laatste is wel zo veilig als je het verkeer in gaat of met een andere reden toch wel wat wil horen als je de oordoppen draagt.

Actieve noise cancelling dempt geluid door een tegengesteld geluid te produceren. Hierdoor hoor je het omgevingsgeluid veel minder.

Veel goede oordopjes beschikken over noise cancelling. Je vindt oortjes met noise cancelling dan ook volop bij de bovenstaande oordop aanbiedingen en bij de oortjes test vind je een aparte test van de beste oordopjes met noise cancelling.

Oordopjes met microfoon

Hoewel je het niet verwacht als je de oortjes ziet beschikken veel oordoppen over een microfoon (om precies te zijn, 1 oordopje van de set). Handig want zo kun je handsfree telefoneren of informatie via een intelligente assistent opvragen. Bij draadloze oordopjes bevindt de gevoelige microfoon zich in één van de oortjes, bij bedrade oortdoppen dit de microfoon vaak in het snoer.


Samsung oordopjes draadloos

Samsung oordopjes draadloos

Beste oordopjes merken

Oortjes worden door vele fabrikanten gemaakt. Je hebt ze in heel verschillende prijsklassen, met vaak een heel verschillende kwaliteit. Goede oordopjes worden gemaakt door Samsung, Apple, Beats, Sennheiser, Sony, Bose, Huawei, AKG en JBL. Bekende namen die je ook van koptelefoons en andere audio elektronica kent. 

Bij de bovenaan genoemde oordoppen aanbiedingen vind je al deze oortjes. En de beste oordopjes in iedere klasse vind je bij de oortjes test.

Zie ook:

Onderwerp:
De beste oortjes (oordopjes, oortjes) uit de test en aanbiedingen van alle goede oordopjes voor muziek bij de beste en goedkoopste winkels waar je online goede oordoppen kunt kopen. Ook geven we tips voor bij het kiezen van je beste oordopjes.

Content=King 2020. Mogelijk gemaakt door Blogger.