Laptops met zowel harde schijf als SSD

Je hoeft niet te kiezen tussen veel opslag en goedkope opslag. Deze laptops hebben zowel een SSD als een harde schijf.


Harde schijven kom je steeds minder tegen bij laptops. De SSD vervangt de oude harddisk. SSD's hebben vele voordelen, maar als opslagmedium jagen ze de prijs van laptops enorm omhoog. Daarom kijken we hier naar laptops die naast een SSD ook nog over een harddisk voor opslag beschikken.


De voordelen van harde schijf en SSD in één laptop

De SSD heeft vele voordelen ten opzichte van een harde schijf. Deze voordelen komen vooral bij de laptop tot uiting. Een SSD is minder kwetsbaar, lichter, zuiniger met energie en veel sneller. Maar een SSD is per MB ook veel duurder. De prijzen nemen wel sterk af, en een 128 GB aan dataopslag is prima te betalen, maar als je echt veel opslagruimte wilt hebben, bijvoorbeeld meer dan 500 GB, dan wordt een laptop met alleen SSD wel erg duur.

Kijk daarom bij de onderstaande laptops met zowel een HD als SSD als je veel opslagruimte nodig hebt. Dan bespaar je enorm veel geld op de aanschafprijs. Je hebt ook nog laptops met alleen een harde schijf, maar die raden we niet aan en deze worden ook steeds zeldzamer. Je kunt beter kiezen voor een laptop met een SSD van 128 GB voor het opstarten en het besturingssysteem. De laptop werkt dan veel sneller en start heel veel sneller op. Voor de bulk aan data heb je dan de harde schijf.


Tip: Kijk op Beste Laptop Kopen voor de beste laptops uit de test, de goedkoopste aanbieders, de laptop top 10 en een laptop keuzehulp.

Heel veel opslagruimte voor weinig geld

Laptops met harde schijf en SSD beschikken vrijwel altijd over een harde schijf van meer dan een 1TB. Een zee van ruimte dus, en onbetaalbaar als je dit via SSD zou moeten bereiken. En de keuze aan laptops met HD en SSD is erg groot. Je hebt ze van onder andere Asus, Acer, Lenovo, MSI en HP in de formaten van 14 tot 18 inch. En met alle soorten processoren en videochips.

De prijzen starten onder de 600 euro voor een basis laptop met zowel SSD als HD, en lopen op tot meer dan 2.000 euro voor een geavanceerde gamelaptop. Dat is financieel bijzonder aantrekkelijk voor iemand die veel schijfruimte op zijn laptop nodig heeft.

Kijk bij het bovenstaande laptops met zowel een HD als SSD voor alle laptops die over beide soorten opslag beschikken en schaf deze tegen een lage prijs online aan.

Zie ook: Meer tips laptop


Samenvatting:
SSD heeft vele voordelen ten opzichte van een mechanische harde schijf, maar HD opslagruimte is heel goedkoop. De beste laptop voor je geld heeft dus zowel een SSD (voor snel opstarten en software die op snelheid vraagt) als een harde schijf (voor opslag van bestanden die om minder snelheid vragen). Zo heb je een snelle laptop met veel ruimte tegen een aantrekkelijke prijs.

Hierboven vind je aanbiedingen van deze beste laptops. Laptops met zowel een SSD als een harde schijf.
Content=King 2020. Mogelijk gemaakt door Blogger.