Laptops geschikt voor videobewerking


Videobewerking is een leuke hobby, misschien ben je zelfs wel vlogger of monteer je professionele video's. Waarschijnlijk doe je dat graag op een laptop, maar lang niet iedere video is voor videomontage geschikt. Daarom hier een overzicht van laptops die wel voor videobewerking geschikt zijn.


Met de mobiele computers uit het overzicht alle laptops geschikt voor videobewerking kun je zelfs meer dan alleen een YouTube filmpje in elkaar plakken. Je kunt er ook profesionele videobewerkingssoftware als Final Cut, Premiere of Sony Vegas op draaien. Hiervoor moet de laptop voorzien zijn van voldoende werkgeheugen, 8 GB werkgeheugen, een goede videochip, een Full HD of Ultra HD scherm en een krachtige processor. Maar natuurlijk wil je het apparaat wel betaalbaar houden.

Niet de goedkoopste laptops

Voor een laptop die echt geschikt is voor videobewerking heb je wel een wat ruimer budget nodig. Hoewel je in het bovenstaand overzicht ook laptops tegenkomt met een prijskaartje onder de 1.000 euro zal je al snel dieper in de buidel moeten tasten. Maar je hebt dan wel een zeer krachtige laptop die alles aankan. Want op de meeste laptops geschikt voor videobewerking kun je ook prima gamen, en als je dat kan draaien ook alle andere programma's uitstekend.

Tip: Kijk op Beste Laptop Kopen voor de beste laptops uit de test, de goedkoopste aanbieders, de laptop top 10 en een laptop keuzehulp.

Zie ook: Meer tips laptops
Content=King 2016. Mogelijk gemaakt door Blogger.