Laptops geschikt voor videobewerking


Videobewerking is een leuke hobby, misschien ben je zelfs wel vlogger of monteer je professionele video's. Waarschijnlijk doe je dat graag op een laptop, maar lang niet iedere laptop is voor een zware taak als videomontage geschikt. Daarom hier een overzicht van laptops die wel voor videobewerking geschikt zijn.


Met de mobiele computers uit het overzicht alle laptops geschikt voor videobewerking kun je zelfs meer dan alleen een YouTube filmpje in elkaar plakken. Je kunt er ook professionele videobewerkingssoftware als Final Cut, Premiere of Sony Vegas op draaien.

Op video's te kunnen bewerken moet de laptop voorzien zijn van voldoende werkgeheugen (minimaal 8 GB ), veel opslagruimte, een goede videochip, een Full HD of Ultra HD scherm en een krachtige processor. Maar natuurlijk wil je het apparaat wel betaalbaar houden. Welke laptops voldoen aan deze hoge eisen?

Niet de goedkoopste laptops

Voor een laptop die echt geschikt is voor videobewerking heb je wel een wat ruimer budget nodig dan voor een gemiddelde kantoor laptop of laptop voor thuisgebruik.

Hoewel je in het bovenstaand overzicht ook laptops tegenkomt met een prijskaartje onder de 1.000 euro zal je al snel dieper in de buidel moeten tasten. Maar voor dat geld heb je dan wel een zeer krachtige laptop die alles aankan. Want op de meeste laptops geschikt voor videobewerking kun je ook prima gamen, en als je zware toepassingen als videobewerkingsprogramma's en grafisch games kan draaien, dan zal ook ook andere software geen probleem zijn.

Tip: Kijk op Beste Laptop Kopen voor de beste laptops uit de test, de goedkoopste aanbieders, de laptop top 10 en een laptop keuzehulp.


Zie ook: Meer tips laptops


Onderwerp:
Goed video's bewerken kan niet op zomaar iedere laptop. Voor videobewerking worden namelijk hoge eisen aan een laptop gesteld. Hier vind je alle goede laptops die geschikt zijn voor het bewerken van video, bijvoorbeeld voor een YouTube filmpje. Een goede laptop voor een vlogger. 
Content=King 2020. Mogelijk gemaakt door Blogger.