Laptop. Mat scherm of glanzend scherm?

Één van de keuzes die je moet maken als je een nieuwe laptop koopt is die tussen een mat scherm en een glanzend scherm. Beide soorten schermen hebben hun voordelen en nadelen.


Het is de coating van het scherm die bepaalt of je te maken hebt met een glanzend scherm of een mat scherm. Het aantal laptops met een glanzende coating dat verkocht wordt is ongeveer gelijk aan de verkopen van laptops met een matte coating.Glanzend scherm: mooier beeld

In de winkel zien laptopschermen met een glanzende coating er beter uit. De kleuren zien er bij een glanzend scherm mooier uit en ze geven een helder plaatje. Met name als je een mat scherm en een glanzend scherm naast elkaar ziet is het verschil duidelijk. Maar ga niet zomaar uit van het eerste gezicht. Zo'n glanzend scherm heeft ook zijn nadelen.

Maar ook nadelen

Dat merk je als de zon of ander licht op het scherm schijnt. Bij een glanzend scherm heb je meer last van reflecties op het scherm. Zit je met je rug naar het raam of een lichtbron? Werk je veel buiten met je laptop? Dan is het aanschaffen van een laptop met een mat scherm aan te raden.

Een ander voordeel van een mat scherm is dat je minder last hebt van vette vingers op het scherm.

Laptop keuzehulp

Wil je weten welke goede laptops een mat scherm hebben en welke een glanzend scherm? Gebruik dan de Laptop Keuzehulp (te vinden op Beste Laptop Kopen). Één van de vele eigenschappen waarop je je ideale laptop kunt selecteren is de aanwezigheid van een glanzend dan wel mat scherm.

Zie ook: Meer laptop tips
Content=King 2020. Mogelijk gemaakt door Blogger.