Wat is een ultrabook? (en waar koop je goedkoop ultrabooks?)

Als je een ultrabook koopt ben je verzekerd van een dunne, snelle laptop met een goede accu. Niet iedere laptop mag zich namelijk ultrabook noemen.

wat is een ultrabook?

De naam ultrabook kom je regelmatig in advertenties op websites tegen. Maar wat is nou eigenlijk een ultrabook? En wat is het verschil tussen een laptop en ultrabook?

Wat is een ultrabook?

Een ultrabook is een kleine of middelgrote laptop (12 tot 15 inch) die opvallend dun en energiezuinig is. Er bestaan een aantal regels waaraan een ultrabook moet voldoen. Deze regels zijn door Intel opgesteld.

Alleen laptops die aan de eisen van Intel voldoen mogen zich utrabook noemen. 

Natuurlijk is één van deze regels van Intel dat de processor van Intel is. Ultrabook is namelijk geen naam die iedere fabrikant mag gebruiken. Ultrabook is een merknaam van Intel, en het is dus Intel die mag bepalen wanneer een fabrikant zijn dunne laptop een ultrabook mag noemen.


Hieronder de eisen die Intel aan een ultrabook stelt:

  1. Een Intel processor.
  2. Deze Intel processor moet energiezuinig zijn (Intel CULV processoren).
  3. Deze Intel CULV processor moet minimaal een Intel Core i3 CULV processor zijn.
  4. Een 13,3 inch ultrabook mag slechts 1,8 centimeter dik zijn.
  5. Een 14 inch ultrabook mag slechts 2,1 centimeter dik zijn.
  6. De accuduur moet minimaal 5 uur bedragen.
  7. Het opstarten uit stand-by stand mag niet meer dan 7 seconden duren.
  8. Er moet minimaal één USB 3.0 aansluiting in de ultrabook aanwezig zijn.
  9. Er moet een SSD of harde schijf in de ultrabook zitten.
  10. Door de eisen die Intel aan het gewicht en de dikte stelt kom je maar heel zelden een dvd-brander in een ultrabook tegen. Ook het aantal connectoren wordt vaak beperkt gehouden.

Het concept van ultrabooks stamt al uit 2011. Intel introduceerde het idee van de ultrabook als keurmerk voor een dunne, lichte en krachtige laptops met een lange batterijduur. En natuurlijk was het ultrabook concept ook goede promotie voor de Intel processoren.

Geld besparen? ultrabooks kun je het beste online kopen bij bovenstaande aanbiedingen of anders bij deze computerwinkels.

Zie ook: Laptop tips


Onderwerp:
Niet iedere laptop of notebook mag zich ultrabook noemen. Hier vind je de eisen die aan een ultrabook gesteld worden, aanbiedingen van ultrabooks en de beste winkels om een ultrabook goedkoop online te kopen.


Content=King 2020. Mogelijk gemaakt door Blogger.