Grote chromebooks (met een groot scherm)


De chromebook is tegenwoordig voor een een groot deel van de computergebruikers een uitstekend alternatief voor een Windows-laptop. Alle software die ze gebruiken is ook online beschikbaar. Een nadeel dat je wel eens hoort is dat het scherm van de chromebook te klein is. Daarom kijken we hier naar chromebooks met een groot scherm.


Een groot scherm is bij een chromebook nog wel relatief. 15 inch is namelijk de grootste maat. 17 en 18 inch, zoals bij een Windows-laptop, kom je (nog) niet tegen. Kijk hier voor alle 15 inch chromebooks.

Voor veel laptop gebruikers zal dat echter geen nadeel zijn. 15 inch is bij Windows-laptops ook de meest populaire maat.

Wat is een chromebook?

Een chromebook is een laptop waarbij niet Windows maar de Chrome-browser van Google de basis van de laptop vormt. Internet is dus heel belangrijk voor een chromebook. Je gebruikt geen Windows software maar software die op internet staat zoals Gmail, maar ook software zoals Microsoft Office Online. Van alle soorten programma's zijn tegenwoordig wel online versies te gebruiken.

Voordelen van een chromebook

 • Heel makkelijk in het beheer, je hebt bijvoorbeeld niet te maken met updates want je gebruikt altijd de laatste versie van de online software. Ook ben je af van die vervelende Windows systeemfouten.
   
 • Een gemiddelde chromebook is veel goedkoper dan een gemiddelde Windows-laptop. Het Chrome OS vraagt namelijk veel minder zware technische specificaties dan Windows.

 • Daarom werkt een chromebook ook veel sneller.

 • Chromebook zijn veel zuiniger met stroom, je doet dus veel langer met een accu-lading.
   
 • De chromebook is helemaal ingeburgerd, dus er zijn volop apps en webdiensten beschikbaar.
   
 • Je kunt makkelijk overstappen op een andere chromebook. Inloggen op je Google account en je alles is beschikbaar.

Tip: Kijk op Beste Laptop Kopen voor de beste laptops en chromebooks uit de test, de goedkoopste aanbieders, de laptop top 10 en een laptop / chromebook keuzehulp.

Nadelen van een chromebook

 • Je bent met een chromebook erg afhankelijk van internet. Daarom is een chromebook alleen geschikt voor mensen die (vrijwel) altijd internet beschikbaar hebben.
 • Windows software werkt niet. Dus ook niet dan ene Windows programma van je werkgever dat je echt nodig hebt en waarvan geen online versie bestaat. En Windows games werken dus ook niet.
 • Printen naar een oude printer kan wel eens een probleem zijn, omdat het printen ook via internet verloopt.

Maar zolang je dus geen groter scherm dan 15 inch wil is de schermgrootte geen probleem. Kijk bij de link bovenaan voor de chromebooks met groot scherm.

Zie ook: Meer tips laptop


Onderwerp:
Een 15 inch chromebook geldt als een grote chromebook. De meeste chromebooks zijn namelijk kleiner. Kijk in het overzicht bovenaan voor goede grote chomebooks, met een groot 15 inch scherm, van o.a. Asus en Acer.
Content=King 2020. Mogelijk gemaakt door Blogger.