Beste action camera (beste actioncam) kopen

Hier hebben we alle informatie voor je als je op zoek bent naar een goede actioncam (goede action camera) tegen de laagste prijs. Je vindt hieronder de top 10 van action camera's, de beste winkels om een action camera te kopen en een action cam keuzehulp die je helpt bij het vinden van de voor jou beste actioncam.

De beste winkels om een action camera te kopen

Als je een action camera wilt kopen moet je vooral eens bij onderstaande online winkels kijken. Hier vind je namelijk alle goede actioncams met vaak flinke kortingen, gratis bezorging en heel veel keuze.

Action camera keuzehulp

Ben je nog op zoek naar de voor jou beste action camera? Kijk dan bij de Actioncam Keuzehulp  van Bol.com. Deze keuzehulp vind je bij de bovenstaande aanbiedingen van Bol.com

Deze actioncamera keuzehulp bevat circa 400 action cams die je op tal van manieren kunt selecteren en sorteren.

Je kunt je wensen en eisen aanvinken en zien welke action camera's daarbij aansluiten. Ook kun je er zien welke actioncams als beste actioncam uit diverse testen gekomen zijn en je vindt er recensies en gebruikerservaringen van gebruikers van deze action cams. De sterke punten en zwakke punten van iedere actioncam worden benoemd.


DJI action camera

DJI action camera


Met deze Actioncamera Keuzehulp kun je heel makkelijk de voor jou persoonlijk beste actioncam tegen de laagste prijs vinden.

Ook bij de aanbiedingen van Coolblue vind je een goede action camera keuzehulp. Deze biedt zelfs nog veel meer informatie en mogelijkheden, maar de hoeveelheid action cams is daar wel minder dan bij Bol.

Action cam top 10

Welke camera's zijn het meest in trek bij de kopers? Dat kun je zien in de Actioncam top 10 met de tien meest populaire action camera's van dit moment. Je kunt er nog verder doorbladeren voor meer goede actioncams.


De beste actioncams uit de test

Actioncams worden vaak getest. Dat is niet verwonderlijk want de nieuwe modellen en verbeteringen volgen elkaar snel op. Een overzicht van de beste actioncams uit recente testen vind je bij de beste actioncams uit de tests op TestResults.nl. Kijk daar voor de beste action camera's.


Wat is een action camera?

Maar wat is een action camera, of actioncam, eigenlijk precies? Een actioncam is een kleine videocamera die er speciaal voor ontwikkeld is om actie vanuit het oogpunt van de gebruiker te filmen. Een actioncam wordt dan ook vooral gebruikt voor het registreren van actieve sport activiteiten zoals wielrennen, mountainbiken, skien, hardlopen, karten, paardrijden en motorrijden. 

Hiervoor kan de kleine action camera op bijvoorbeeld een helm, stuur of kleding worden bevestigd. In ieder geval op een plek waaruit de activiteiten goed vanuit het oogpunt van de sporter worden geregistreerd. 

Een actioncamera heeft nogal wat te lijden, en een goede actioncam is daarom goed bestand tegen schokken, stof, vuil, vocht en vallen. Vaak wordt er een waterdichte behuizing meegeleverd waardoor je de actioncam ook onder water kunt gebruiken, soms wel meters diep.

Go Pro actioncam onder water

Go Pro actioncam onder water


Hoe diep? Dat verschilt per actioncamera, maar bij veel goede actioncams kun je meer dan 10 meter onder water, zodat je ook tijdens het duiken prachtige onderwater opnames kunt maken zonder dat je een camera in de hand hoeft te houden.

Kies je beste actioncam

Tussen action cams zit veel verschil. Bij de al eerder genoemde Actioncam Keuzehulp kun je zelf je beste actioncam vinden door de eigenschappen aan te vinken waaraan de voor jou beste action camera moet voldoen. Hieronder een kort overzicht van specificaties waarop je daarbij kunt selecteren.

Beeldstabilisatie
Een actioncam beweegt tijdens de actie meestal als een bezetene dus de beeldstabilisatie is bij een action camera belangrijker dan bij welke andere soort camera dan ook. GoPro heeft zijn eigen beeldstabilisatie ontwikkelt (Hypersmooth) en sommige andere van de beste actioncams gebruiken 5 assige die zowel horizontaal, verticaal, geroteerd om de as en in de richting de hoeken van de sensor wordt gestabiliseerd voor een optimaal stabiel beeld.

Beeldresolutie
De Full HD resolutie was al standaard bij een goede actioncam, maar de beste actioncamera's beschikken inmiddels al over een 4K Ultra HD resolutie. Hoewel er heel wat meer nodig is bij een action camera voor scherpe beelden, zoals een goede beeldstabilisatie, kun je met een Ultra HD resolutie heel scherpe en gedetailleerde opnames van je actie maken.

Kwaliteit van de accu
Onderschat bij het kiezen van je beste actioncam het belang van een goede accu niet. Filmen met een action camera vraagt best veel stroom en vaak ben je langdurig met zo'n actie camera op stap zonder de mogelijkheid van opladen. De beste actioncams op dit gebied beschikken over een accu die meer dan twee uur stroom levert/

Spraakbesturing
Tijdens de actie ben je vaak niet in de gelegenheid om de action camera aan te zetten, uit te schakelen of om instellingen te veranderen. Spraakbesturing is dan ook bijzonder welkom op een actioncam. De beste actioncams kun je dan ook met spraak bedienen.

GPS sensor
Ook handig is de GPS sensor, die een locatie aan een foto of video kan koppelen. Zo kun je achteraf precies zien wanneer welke gefilmde of gefotografeerde actie plaats vond.

Live burst
Een action camera met live burst maakt continue opnames. Hierdoor kan een opname al 1,5 seconde voor je op de opname-knop drukt gestart worden.

Hind sight
Ook bij hind sight worden de opnames continue gemaakt (en weer weggegooid). Maar als je op de opname-knop druk worden de opnames in een van tevoren bepaald aantal seconden alsnog opgeslagen.

Scheduled capture
Je kunt scheduled zien als een timer bij een action camera die met een lange wachttijd, tot wel 24 uur, kan worden ingesteld.

Timelaps
Timelaps is standaard bij een goede actioncam. Om de een X aantal seconden wordt er een foto genaakt die later als video kan worden afgespeeld. Zo krijg je een versnelde opname, niet zo vloeiend, maar er is veel minder opslagruimte op de actioncam nodig.

Duration capture
Een maximaal ingestelde tijd die een totale timelaps opname mag duren.

Livestream
De mogelijkheid om gefilmde acties live uit te zenden terwijl je nog met de actie bezig bent. Normaal gesproken worden de beelden dan via bluetooth van je action camera naar je smartphone gezonden die de beelden live naar internet stuurt. 

Beeldhoek
De beeldhoek van een actioncam bepaalt hoeveel oppervlak je filmt. Hoe breder de beeldhoek hoe meer je ziet, maar er kan wel aan de randen vertekening gaan optreden.

Vizu actioncam in waterdichte behuizing

Vizu actioncam in waterdichte behuizing


Waterdichtheid tot een bepaalde diepte
De waterdichtheid van de action camera noemde we hier boven aan. Wil je daadwerkelijk met je actioncam onder water gaan filmen of fotograferen? Let dan vooral goed op het aantal meters waarmee je de actioncam de diepte in mee kunt nemen.

Prijs en fabrikant
En zo zijn er nog meer factoren die kunnen meespelen of een actioncamera voor jou de beste actioncam is. Waaronder natuurlijk de prijs, die binnen je budget moet passen, maar ook een merkvoorkeur. Goede actioncams worden onder andere gemaakt door GoPro, DJI, Insta360, Sony, Salora, Vizu, Vtech en Agfa. 

Bij de actioncam keuzehulp bovenaan genoemde beste winkels om een goede actioncam goedkoop te kopen vind je ze allemaal. Kijk daar ook eens bij de beste actioncams uit de action camera test voor de door experts aangewezen beste action camera's.

Zie ook: Camera tips


Samenvatting:
Met een goede actioncam / goede actioncamera kun je heel mooie actieopnames maken tijdens het sporten of andere actie. Hierboven vind je de beste actioncams uit de test, de action camera top 10, de beste winkels om online een actioncam goedkoop te kopen en een keuzehulp waarmee je snel en makkelijk de voor jou beste actioncam kun vinden en goedkoop online kunt kopen. Hier vind je ook tips voor bij het selecteren van deze voor jou beste action camera.

Content=King 2020. Mogelijk gemaakt door Blogger.