Vlog tips: Zo wordt je een goede vlogger

Vloggen is leuk. Steeds meer mensen doen het. Vooral jongeren maken graag filmpjes en plaatsen deze op YouTube. Wil jij ook een goede vlogger zijn? Hier tips voor een goede vlog.


Tips voor de voorbereiding, het filmen en het monteren van de vlog. Hier vind je alle tips.


Zelf hebben wij van vloggen weinig kaas gegeten. Daarom laten wij deze vlog tips graag over aan de specialisten van Camera.nu. Hier lees je al hun vlog tips.

Voor vloggen is een goede camera gewenst, maar minstens zo belangrijk is het creëren van de juiste omstandigheden. Dat begint al bij de voorbereidingen. Accu opgeladen, genoeg ruimte op de geheugenkaart, de juiste afstelling instellen.

Maar de mooiste vlogs maak je als je eerst een plan maakt. Dat hoeft niet meteen een compleet script te zijn, maar bedenk wat je wil zeggen, en wat je wil laten zien. Maar bedenk ook hoe je het eindresultaat voor je ziet.

Zo is een vlog het best als je niet alleen jezelf filmt maar ook sfeerbeelden toevoegt. Die beelden kun je vooraf of achteraf opnemen en in de montage aan je vlog toevoegen. Met zulke sfeerbeelden krijg je een veel professioneler ogend resultaat, vooral als je het geluid tijdens de sfeerbeelden gewoon laat doorlopen.

En montage maakt het ook mogelijk om onderwerpen uit meerdere hoeken te filmen. Zo krijg je een heel professioneel ogende vlog die als een film oogt. Dat komt heel wat beter over dan een vlog die in één take gefilmd lijkt te zijn.

Lees de hierboven gelinkte vlog tips van Camera.nu en maak indruk met je filmpjes op YouTube.

Zie ook: Meer video tips
Content=King 2020. Mogelijk gemaakt door Blogger.