Videocamera's met timelapse


Met een camera met time lapse functie kun je prachtige timelapse video's maken. Vooral action cams beschikken vaak over deze mogelijkheid. Hier kijken we naar goede videocamera's met een timelapse functie.

Deze camera's beschikken over een timelapse functie

Kijk in het overzicht videocamera's met een timelapse functie voor alle time lapse camera's. Zoals we al schreven gaan het hierbij vooral op actioncams. Dit komt omdat sporters graag hun sportieve prestaties en avonturen in een timelapse video willen tonrn. De time lapse functie kom je echter ook tegen bij fotocamera's en dashcams.


Wat is een timelapse video?

Timelapse video kun je zowel met een geschikte videocamera als een daarvoor geschikte fotocamera maken. In beide gevallen wordt er met tussenpozen een foto gemaakt die als ze snel achterelkaar worden afgespeeld samen een video vormen. Vervolgens worden deze beelden in een hoge snelheid afgespeeld dan de werkelijke snelheid.

Je kunt zo bijvoorbeeld een autorit van een half uur in een minuut afspelen. Of een sportieve prestatie of het verlopen van een bouwproject of het creëren van een kunstwerk in korte tijd in beeld brengen.

Hieronder zie je wat voorbeelden van timelapse video's.


Zie ook: Meer videocamera tips

Content=King 2020. Mogelijk gemaakt door Blogger.