Deze koffiemachines kun je op je netwerk aansluiten


Het koffieapparaat aansluiten op het computernetwerk was nog maar enkele jaren geleden een 1 april grap van jewelste, maar inmiddels zijn we zo ver dat steeds meer koffiemachines inderdaad via het netwerk bedient kunnen worden. Steeds meer espressomachines en andere koffiemachines ondersteunen WiFi en zijn te bedienen met een app.


Smart home

Nu er in vrijwel ieder huishouden een draadloos WiFi-netwerk beschikbaar is, is de weg vrij voor het smart home. De koelkast, wasmachine, verlichting, zonneschermen, intercom, thermostaat, steeds meer is er op dat netwerk aan te sluiten en van afstand te bedienen. Zo ook de volautomatische koffiemachine (espressomachine), een apparaat dat in steeds meer huishoudens de oude koffiezetter vervangt.

Koffiemachines met WiFi en app

We zien dan ook steeds meer koffiemachines die met een app zijn te bedienen. Kijk hier voor een overzicht. Onder andere Saeco, Jura, Siemens, De'Longi, Krups en Melitta maken ze. Kortom alle bekende koffiemachine-fabrikanten. Maar wat voegt zo'n app aan je koffiemachine toe?

Je gewenste koffie vanuit je stoel instellen

Nee, deze koffiemachines komen je koffie of cappuccino nog niet brengen nadat je ze met je smartphone hebt besteld. Zover gaan deze smart koffiemachines nog net niet. Maar je kunt wel vanaf de bank je koffiewensen instellen en de machine jouw gewenste koffie laten zetten. Je hoeft deze dan alleen nog maar even op te halen in de keuken. Zo mis je minimale tijd van de voetbalwedstrijd die je zit te kijken.

Je kunt zelfs vlak voor dat je thuis bent de koffie vast laten zetten. Een verse warme kop koffie, cappuccino of espresso die op je staat te wachten als je thuis komt. Wie wil dat nou niet!

En heerlijke koffie en cappuccino

De smart espressomachines behoren bovendien tot de topmodellen van de verschillende fabrikanten. Ook op andere gebieden zijn dit dan ook geweldige volautomatische koffiemachines die heerlijke koffie en latte zetten.

Kijk voor alle mogelijkheden per apparaat in het bovenstaand overzicht van koffiemachines met WiFi en app.

Zie ook: Tips en aanbiedingen koffiemachines
Foto bovenaan: De'Longi Primadonna Elite koffiemachine met app
Content=King 2020. Mogelijk gemaakt door Blogger.