Informatie en tips beste printer kiezen

Ben je op zoek naar een nieuwe printer? Kijk dan vooral eens bij onderstaande tips en informatie met betrekking tot het kiezen en kopen van een printer. Handige informatie en tips voor bij het kiezen van de voor jou beste printer.De beste printers uit de testen

Printer worden continue getest door tal van organisaties. Van de Consumentenbond tot computertijdschriften, van grote webwinkels tot vergelijkingssites. All in one printers voor thuis, maar ook krachtige zakelijke laserprinters, mobiele fotoprinters en printers voor vele andere doeleinden en gebruikersgroepen. De beste printers uit al deze vergelijkende test kun je hieronder vinden.
Kijk hier voor de beste printers uit de tests

Goedkoopste aanbieders, Top 10 en printer keuzehulp

Op Beste Printer Kopen vind je de goedkoopste aanbieders van de beste printers, de actuele top 10 van printers en een printer keuzehulp die je via enkele aan te vinken wensen de weg wijst naar de voor jou beste printer.
Kies hier de voor jou beste printer 

Informatie printer kopen

Hieronder vind je nuttige informatie voor het kiezen van de voor jou beste printer.

Fotoprinters

Print je heel veel foto's zelf uit, dan is het handig te kiezen voor een fotoprinter. Een fotoprinter is iets duurder dan een gewone inkjet, maar hij is er voor gemaakt kleurenfoto's extra mooi uit te printen, zonder dat dit ten koste gaat van andere printtaken.

Kies als je regelmatig foto's print in ieder geval altijd voor een inkjet printer en niet voor een laserjet. Een laserprinter presteert namelijk minder als het op fotokwaliteit aankomt. Maar als er zwarte tekst geprint moet worden is een laserprinter juist beter.

All in one printers

Vrijwel alle printers voor thuisgebruik zijn tegenwoordig all in one printers. Dat is niet raar, want met een all in one haal je voor heel weinig geld niet alleen een printer maar ook een kopieerapparaat en scanner in huis. Onder de 50 euro heb je heel goede all in one printers die kunnen printen, scannen en kopiëren.

De ene printer presteert overigens beter als zelfstandig kopieerapparaat dan de ander. Kijk bij printers die tevens een heel goed kopieerapparaat zijn voor de uitblinkers op dit gebied.

Dubbelzijdig printen en dubbelzijdig kopiëren

Helemaal handig wordt het als een printer dubbelzijdig kan printen. Dat scheelt al snel de helft van het papier. Nog mooier is het als de printer niet alleen de printjes kan draaien, maar ook de input. Kijk bij de printers met ADF (automatische documenten invoer) bij de printer die niet alleen stapels papier kunnen invoeren, maar de prints ook aan beide kanten kunnen bedrukken.

Cloud printers

Google Cloud is een systeem om vanaf iedere plaats te kunnen printen, mits je maar een internetverbinding hebt. Met een cloud printer (internetprinter) kun je dus je foto's vanaf je camera direct naar de printer thuis sturen, ook al bevind je je in het buitenland. Maar ook vanaf iedere andere plaats kun je printen vanaf je laptop, smartphone, camera of ander internet-apparaat. Omdat internet en de cloud steeds vaker gebruikt worden komen er steeds meer cloud printers.

A3 printers

Het normale printformaat is A3. Voor bedrijven en speciale toepassingen zoals het printen van schema's en roosters is een groter printformaat vaak heel interessant. Je kunt dan twee printjes aan elkaar plakken, maar helemaal handig is het als de printer dubbel zo grote vellen kan bedrukken (A3 papier). Daartoe zijn A3 printers in staat. Natuurlijk kun je met deze bredere printers ook gewoon in A4 formaat printen.


Zie ook


Content=King 2020. Mogelijk gemaakt door Blogger.