Dit zijn de beste printers uit de test!

De beste printers uit de test. Met de beste inkjet printer, de beste laserprinter en de beste fotoprinter, maar ook de beste A3 printer, beste mobiele printer, de beste netwerk printer, de beste kleurenprinter en andere beste printers uit de test.

Beste printer test

Geen modern huishouden kan tegenwoordig nog zonder printer. Gelukkig koop je voor een paar tientjes al een goede printer waarmee je niet alleen kunt printen, maar die je ook als scanner of kopieerapparaat kunt gebruiken. Maar wat is de beste printer? Hier hebben we de winnaars van vergelijkende printertesten voor je. Niet alleen van alles-in-één inkjetprinters, maar ook van laserprinters, kantoorprinters, fotoprinters en meer soorten printers.


Testen van printers

Hier hebben we een lijst met verzamelde tests van beste printers uit de testen. Deze testen zijn uitgevoerd door verschillende organisaties zoals de Consumentenbond, computerbladen en andere experts op verschillende momenten. Daardoor zie je veel soortgelijke tests met verschillende uitkomsten. De nieuwste tests staan bovenaan


Kies de voor jou beste printer


Wil je de voor jou persoonlijk beste printer vinden? Een printer die precies hetgeen dat wat jij wil tegen de laagste prijs? Gebruik dan de Printer Keuzehulp op Beste Printer Kopen. Hiermee kun je al je wensen en eisen opgeven. Ook vind je in de keuzehulp nog meer testen, reviews, ervaringen en de actuele Printer Top 10.

Hieronder kijken we naar de verschillende soorten printers, hun voordelen en hun nadelen.

Inkjetprinter

De inkjetprinter is met afstand de meest populaire printer voor thuis. Voor de gemiddelde thuisgebruiker is de inkjetprinter de beste printer. Een inkjetprinter is goedkoop in aanschaf en voor het printen van foto's is een inkjet veel beter geschikt dan een laserprinter.

De meeste inkjetprinters zijn all-in-one printers. Naast printen kunnen ze ook scannen en kopiëren. Soms is het ook mogelijk om er mee te faxen, al wordt die toepassing weinig meer gevraagd. Een nadeel van de inkjet ten opzichte van een laserprinter zijn de hogere kosten per printje.

Laserprinter

Laserprinters worden vooral op kantoren gebruikt. Ze zijn duurder in aanschaf maar goedkoper in het gebruik en ook sneller. Een laserprinter is veel beter geschikt voor bulkwerk, maar de kwaliteit van foto's is minder dan bij een inkjet waardoor ze voor thuisgebruik niet populair zijn. De laserprinter is de beste printer voor kantoren waar veel niet grafisch bulkwerk wordt geprint, zoals brieven.

Fotoprinter

Een fotoprinter is een inkjet die is geoptimaliseerd voor het printen van foto's. Ze kunnen een hoge resolutie printen en op fotopapier zorgen ze voor een professioneel resultaat. Je kunt er ook tekst mee printen. Print je zelf je foto's in plaats van ze af te laten drukken? Dan is de fotoprinter voor jou waarschijnlijk de beste printer.

Kleurenprinter

Een inkjet is tegenwoordig in 99% van de gevallen een kleurenprinter. Bij laserprinters is dat maar bij circa de helft van de printers het geval. Kleurenlaserjets zijn gemiddeld een stuk duurder en zoals we schreven worden deze printers vooral gebruikt voor het printen van tekst.


Netwerkprinter


Ook zijn vrijwel alle moderne printers netwerkprinter. Ze kunnen via WiFi printopdrachten ontvangen van het netwerk, computers, laptops, tablets en smartphones. Vaak kan dit ook via een bekabelde aansluiting.


Mobiele printer

Vrij nieuw zijn de mobiele printers. Kleine printers met een accu zodat je altijd en overal kunt printen, Meestal zijn dit mobiele fotoprinters waarmee je direct vanaf je smartphone of fotocamera kunt printen. Meestal alleen in een klein foto-formaat.


A3 printer

A3 printers zijn juist grote printers, Ze kunnen niet alleen A4 maar ook het dubbel zo grote A3 papier bedrukken. A3 printers zijn altijd kantoorprinters.


Kijk bij de bovenstaande testen van printers voor alle tests, of gebruik de Printer Keuzehulp.

Zie ook: Meer printer tipsOnderwerpen:
Hier vind je de beste printers uit de test uit menig beste printers test, o.a. de Consumentenbond en testen van computertijdschriften. Kijk hier boven bij de tests voor de best geteste printer zoals de beste laserprinter, de beste inkjetprinter of de beste fotoprinter uit de test.  Wat is de beste printer? Dat vind je bij de bovenstaande beste printers uit de test. 
Content=King 2020. Mogelijk gemaakt door Blogger.