Printer test: Tests alle soorten printers

Of je nu de beste inkjet, beste laserprinter, kleurenprinter, fotoprinter of andere beste printer zoekt. Bij de printer test vind je alle beste printers.

Beste printer test

Wat is de beste printer? Die vraag is lastig te beantwoorden want lang niet iedereen stelt dezelfde eisen aan zijn printer. Daarom kijken we hier naar tests van alle verschillende printers en de beste printer uit iedere test.


De één stelt heel andere eisen aan zijn printer dan een ander. Thuis wordt een printer bijvoorbeeld heel anders gebruikt dan op een kantoor. Daarom zijn er meerdere printers die de titel beste printer verdienen.

Hieronder vind je de keuzehulp pagina's van diverse grote winkels, en daaronder vind je de printer testen van alle soorten printers.

Hier vind je het printer advies

Een printer keuzehulp leidt je via enkele eenvoudige vragen naar de voor jou persoonlijk beste printers. Daarbij is het belangrijk dat de keuzehulp alle informatie over alle relevante printers die in Nederland te koop zijn bevat. Een aantal goede winkels hebben zo'n printer keuzehulp.

Dit zijn de drie beste keuzehulpen die je naar de voor jou beste printer kunnen leiden.


Naast selectiemogelijkheden, bieden deze keuzehulp tools ook reviews, ervaringen van gebruikers en natuurlijk alle specificaties en prijzen. En je kunt er alle printers goedkoop kopen.

Meer informatie voor bij het kiezen van een printer, waaronder printer tests, van printers in het algemeen en testen van printers in bepaalde categorieën en voor een bepaald soort gebruik.

Beste printers uit de test

Wil je weten wat de beste printers uit de test zijn? Kijk dan hieronder voor de beste printers in alle soorten uit verschillende testen van printers.


Voorbeelden van verschillende soorten printers

Zoals we al schreven zijn er verschillende soorten printers te koop, en zijn er dus meerdere beste printer. Verschillende beste printers die het meest geschikt voor verschillende soorten gebruikers.

Printer voor de thuisgebruiker: All in one inkjet printer

De meest verkochte printers zijn de printers voor thuisgebruik. De beste printer voor thuisgebruik moet veel mogelijkheden hebben, want de thuisgebruikers willen zowel in kleur als in zwart kunnen printen. Ook willen de meeste kopers met hun printer ook kunnen scannen en kopiëren, en ze willen af en toe een mooie foto uit kunnen printen.
 

Epson all in one inkjet printer

Epson all in one inkjet printer


Voor deze thuisgebruiker is een all in one inkjet de meest geschikte printer om te kopen. De all in one inkjet printer kan gebruikt worden als printer, scanner en kopieer apparaat en print foto's mooier af dan een laserprinter. Bovendien is een all in one inkjetprinter een heel goedkope printer om te kopen, en dus heel betaalbaar voor thuisgebruik.

Ondanks al deze mogelijkheden zijn de inkjetprinter in aanschaf zeer goedkoop. Nadelen zijn de lagere printsnelheid en de hoge kosten per printje door de dure inktcartridges.


Kortom, de beste printer voor thuis is de inkjet. Een inkjet is in staat om zowel foto's als tekst mooi uit te printen. Het zijn echte allround printers die zodoende erg geschikt zijn voor het printen van bijvoorbeeld werkstukken of een wenskaartje. Vrijwel iedere inkjetprinter is tegenwoordig in all in one printer, een alles in één printer die ook dienst kan doen als scanner en kopieerapparaat.


Printer voor de thuisgebruiker die veel foto's print

Gebruikt deze thuisgebruiker zijn printer veel voor het uitprinten van foto's? Dan is een fotoprinter de beste printer om te kopen. Ook deze printers heb je als all in one inkjet printer, maar een foto printer is beter geoptimaliseerd voor het printen van foto's. 

Je kunt er verder alles mee wat je met een gewone all in one inkjet ook kan, maar ze zijn over het algemeen wat duurder om te kopen.


Fotoprinter HP

Fotoprinter HP

Fotoprinters zijn de beste printers voor wie zelf zijn foto's wil printen. Fotoprinters zijn er in twee soorten. De eerste soort zijn inkjetprinters die geoptimaliseerd zijn voor het printen van foto's. Printen kan in A4 formaat, en je kunt deze printers dus ook voor je andere printwerk gebruiken.

  • Beste fotoprinters test

Mobiele fotoprinters in zakformaat

Relatief nieuw zijn de mobiele fotoprinters. Dit zijn kleine printertjes met een accu die je altijd en overal kunt gebruiken om foto's af te printen vanaf je camera, smartphone of laptop. Zo'n zakformaat printer print alleen in fotoformaat af, dus kleiner dan A4. Fotoprinter mobiel Canon

Fotoprinter mobiel Canon

Bovendien werken veel van deze portable fotoprinters alleen met speciaal fotopapier. Ze zijn dus alleen geschikt voor het printen van foto's.

Wil je onderweg meteen de foto's die je maakt kunnen uitprinten? Dan zal je zo'n zakformaat mobiele fotoprinter moeten kopen. Maar deze fotoprinters zijn dus alleen geschikt voor het printen van foto's in klein formaat (dus niet in A4). Ook kun je ze nergens anders voor gebruiken.

Hieronder vind je de beste zakformaat fotoprinters uit de test.


Laserprinter voor zakelijk bulkwerk

Wil je echt heel veel printen? Dan zijn een lage prijs van printje en een hoge printsnelheid belangrijk. In dit geval is een laserprinter de beste printer om te kopen.Laserprinter HP
Laserprinter HPDe beste printer voor kantoor is een laserprinter. Een laserprinter print snel en heeft een lagere prijs per printje door de goedkopere inkt. Bovendien zijn geprinte teksten bij een laserprinter scherper en daarmee mooier dan bij een inkjetprinter. Laserprinters zijn zeer geschikt voor het op grote schaal printen van rapporten en andere documenten. Ook laserprinters zijn als all-in-one printer te koop.

Laserprinters zijn echter duurder om te kopen (maar goedkoper in gebruik) dan een inkjet printer. Ook zijn laserprinters minder goed in het mooi afdrukken van foto's. Daarom zijn laserprinters voor particulier gebruik minder populair.

Hoe kies je de beste printer?

Hoe bepaal je wat voor jou de beste printer is? Hieronder hebben we de eigenschappen genoemd die bepalen wat voor jou de beste printer is. Handige tips voor bij het kopen van de beste printer.

Wat wil je printen?

Hoe ga je de printer voornamelijk gebruiken? Print je veel foto's? Dan is een laserprinter geen verstandige keuze. Een laserprinter mag dan duurder zijn en de reputatie hebben beter te zijn, de foto's die uit een dure laserprinter komen zijn minder goed dan die van een eenvoudige inkjet. Dat komt omdat de laser techniek zich minder goed voor het mooi afdrukken van foto's leent.

Met het printen van tekst is het andersom. Letters komen mooie, zwarter en scherper uit een laserprinter.

Voor foto's is een inkjet dus beter. En als je heel veel foto's print kun je het best een voor foto's geoptimaliseerde inkjet kopen. Deze fotoprinters zijn wat duurder om te kopen dan een reguliere printer, maar de foto's uit deze printers zijn het mooist van allemaal. Kijk bij de bovenstaande best geteste printers voor de beste fotoprinter.

Hoeveel wil je printen?

Een laserprinter is beter in het scherp afdrukken van tekst. Dat geldt ook voor de snelheid. Dikke rapporten worden veel sneller uitgeprint door een laserprinter dan door een inkjetprinter.

Dat maakt de laserprinter beter voor bulkwerk. Niet alleen voor de snelheid en kwaliteit, maar ook voor de kosten. Een laserprinter is duurder dan een inkjet, een inkt-toner voor een laserprinter is duurder dan een inkt-cartridge van een inkjet, maar in zo'n toner zit zoveel inkt dat de prijs per printje veel lager uitvalt dan bij een inkjetprinter. Dan scheelt dusdanig veel dat je de meerkosten van de laserprinter snel kunt terugverdienen als je veel print.

Voor het in grote hoeveelheden printen van tekst kun je het best een laserprinter kopen.

Wat wil je meer met je printer kunnen doen?

Als een printer ook kan scannen en kopiëren is het een volwaardig kopieerapparaat waarmee je ook zonder dat er een printer is aangesloten kunt kopiëren. Ideaal voor thuis! Nagenoeg alle inkjet printers zijn daarom een all-in-one (een alles in één printer / kopieerapparaat).

Voor grotere bedrijven is dat minder belangrijk omdat die vaak al een los kopieerapparaat hebben. Daarom zijn er nog veel laserprinters zonder kopieerfunctie. Dat heeft ook te maken met het feit dat zo'n kopieerfunctie alleen echt handig is als de printer met kleur werkt. en de goedkoopste laserprinter kunnen alleen zwart printen.

Nieuw zijn de printer met een inktreservoir zoals de Epson EcoTank. Geen cartridges maar inkt uit een fles bijvullen. Deze printers hebben de laagste inktkosten. Dit is de beste printer op te kopen als je de kosten per printje laag wilt houden.

Wil je dubbelzijdig afdrukken?

Dubbelzijdig printen spaart papier en maakt rapporten maar half zo dik. Dit kan dus een nuttige functie zijn.

Het aantal printpatronen

Vaak zitten alle kleuren in één inktpatroon. Dat kan zonde zijn als je veel één kleur print waardoor die kleur op is. Je moet dan het hele patroon vervangen. Zo verspil je dus de inkt van de andere kleuren. Deze verspilling heb je niet bij printers waarbij je per (basis)kleur een patroon hebt. Het nadeel van meerdere patronen (die gelijktijdig leeg zijn) is wel dat je vaker een patroon moet vervangen.

Er zijn ook printers waarbij ook zwart in dezelfde cartridge als de kleuren zit. Dit is nog gevoeliger voor verspilling. Let daar op bij het kiezen en kopen van een printer.

Hoe groot wil je printen?

A4 is het standaard printformaat. A3 is dubbel zo groot en wordt vooral zakelijk nogal eens gebruikt. Bijvoorbeeld om schema's wat groter te kunnen printen. Een beperkt aantal printers print ook A3. Deze printers zijn dus een stuk breder (en duurder).

Wil je automatische documenteninvoer?

Handig bij het kopiëren van stapels papier is de automatische documentinvoer. Naast de invoer voor blanco papier hebben deze printers ook een invoerlade voor papier dat je wil scannen en/of kopiëren. 

In sommige gevallen werkt dit invoeren zelfs dubbelzijdig.

Wil je draadloos printen?

Nagenoeg alle printers werken tegenwoordig met WiFi. Ideaal, want zo kun je vanaf iedere computer, smartphone of tablet in je netwerk printen zonder kabel of zonder zelfs maar in de ruimte te zijn. Zelfs printen via internet (dus vanaf een heel andere locatie) is meestal mogelijk. Hiervoor wordt meestal Google Cloud Print gebruikt. Printers zonder WiFi komen dan ook nauwelijks nog voor.


Wat mag de printer kosten?

Natuurlijk is ook de prijs van belang. Deze begint al onder de 50 euro voor een eenvoudige inkjet printer (all in one, met WiFi en kleur). Voor beperkt thuisgebruik zijn dit prima printertjes. 

Aan de andere kant van het spectrum bevinden zich imposante kleuren-laserprinters voor professioneel gebruik van meer dan 1.000 euro. Supersnel en voorzien van meerdere papierbakken voor speciaal papier.

En daartussenin is werkelijk alles te vinden.

Hoe kies je de voor jou beste printer?

Hoe selecteer je daaruit de voor jou persoonlijk beste printer? Gebruik daarvoor de Printer Keuzehulp van de beste winkels om een printer te kopen. . Daar kun je al je wensen en eisen aangeven waarna je alleen de geschikte printers te zien krijgt.

Zie ook: Onderwerp:
Wat is voor jou persoonlijk de beste printer? En waar kun je deze printer goedkoop kopen? Dat kun je zien in de bovenaan genoemde printer keuzehulp tools. Zowel de beste laserprinters als de beste inkjet printers worden in dit beste printer advies meegenomen. Op deze manier kun je makkelijk je beste printer vinden en goedkoop kopen, of dat nu een printer voor privé, thuiskantoor of zakelijk gebruik is
Content=King 2020. Mogelijk gemaakt door Blogger.