Wat is een fotoprinter?


Met nagenoeg iedere printer kunt je foto's uitprinten. Toch zijn er printers die als fotoprinter verkocht worden. Wat is zo'n fotoprinter precies? En wat is het verschil met een gewone printer?

Meestal is de benaming fotoprinter niets anders dan een aanduiding dat de betreffende printer heel goed is in het printen van foto's. Printers uit series als de HP Envy en de Canon Pixma zijn all in one inkjetprinters waarmee je niet alleen foto's kunt printen, maar net zo goed brieven, rapporten en andere documenten. Ook kun je met deze alles in één printers scannen en kopieeren.

>>> Tip: Kijk bij Beste Printer Kopen waar je goede fotoprinters kunt kopen tegen prijzen ver onder de 100 euro.

Printers die voor 100% bedoeld zijn om foto's te printen zijn professionele dure printer voor bijvoorbeeld fotografen. Voor thuisgebruik zijn de professionele fotoprinters niet interessant.

>>> Tip: Gebruik onderstaande keuzehulp om de printer te vinden die het beste bij jouw wensen, eisen en budget past.

Waarop letten als je een fotoprinter koopt

Als je een printer wilt aanschaffen die goed is in het printen van foto's moet je op de volgende eigenschappen letten.
  • De resolutie van een fotoprinter is erg belangrijk. Dit bepaalt voor een groot deel de scherpte.
  • Het is handig als je foto's direct vanaf een camera, smartphone of geheugenkaart kunt printen.
  • Dat gaat vaak via een kabeltje, maar kan ook steeds vaker via WiFi of Bluetooth.
  • Een laserprinter is door de laser-techniek minder geschikt voor het (mooi) printen van kleurenfoto's dan een inkjetprinter.
  • Er zijn ook mobiele fotoprinters. Deze zijn compact en beschikken over een accu waardoor je ze mee op reis kunt nemen om op locatie te printen. De mogelijkheden van deze mobiele printers zijn vaak wel beperkt als het op ander printwerk aankomt.
  • Ook kunnen dit soort fotoprinters vaak alleen kleine foto's printen. Het is natuurlijk belangrijk op het formaat van de printer te letten als je ook grote foto's (bijvoorbeeld A3 wilt printen).
  • Kijk op Testresults.nl voor de uitslagen van vergelijkende tests van fotoprinters.
Content=King 2020. Mogelijk gemaakt door Blogger.