Alle printers waarmee je automatisch dubbelzijdig kunt printen


Dubbelzijdig printen is een bijzonder handige functie van een printer. Dubbelzijdig afdrukken bespaart papier en bespaart daarmee geld en het milieu. Hier alle printers die dubbelzijdig kunnen printen.


Kijk maar op overzicht alle printers die automatisch dubbelzijdig kunnen printen voor al deze printers.

Dubbelzijdig afdrukken spaart papier. Heel veel papier. Vooral als je veel rapporten print van vele pagina's.

Laserprinter of inkjet?

In het overzicht vind je zowel inkjet als laserjet printers. Voor thuisgebruik is de inkjet populair omdat deze veel mooiere prints van foto's maakt dan een laserprinter. Een laserprinter is een snelle printer die vooral op kantoren voor bulkwerk wordt gebruikt. Bij een laserprinter is de kwaliteit van geprinte tekst mooier, maar op het gebied van het printen van foto's is een inkjet duidelijk suprieur. Dat heeft met de techniek van printen te maken.

Automatisch dubbelzijdig scannen

Dubbelzijdig printen is, indien de functie op de printer aanwezig is, een eitje voor een printer. Maar hoe zit het met het automatisch scannen en dubbelzijdig printer van documenten?

In het bovenstaand overzicht kun je bij de printeropties automatische document invoer aangeven als je wil dat je printer gescande documenten zonder jouw tussenkomst scant en print. Maar als het origineel zelf dubbelzijdig is moet je dan ook de optie automatisch dubbelzijdig scannen aanvinken. Het gaat dan vooral om inkjetprinters en slechts enkele deskjet printers die deze mogelijkheid hebben.

Kijk in het bovenstaand overzicht voor alle printers die automatisch dubbelzijdig kunnen printen (en soms ook dubbelzijdig kunnen scannen).

Zie ook: Meer printer tips
Foto: Canon
Content=King 2020. Mogelijk gemaakt door Blogger.