Deze all-in-one printers zijn het best als kopieerapparaat


De all-in-one printer wordt niet alleen gebruikt om te printen, maar is ook een handig kopieerapparaat aan huis. Hier kijken we naar inkjet-printers en laserprinters die tevens het beste kopieerapparaat zijn.


Want dat is het grote voordeel van een all-in-one printer. Je kunt deze meteen als kopieerapparaat gebruiken.

Maar de ene all-in-one printer is beter geschikt als kopieerapparaat dan de andere. Gebruik je de printer echt vaak als kopieerapparaat? Dan is het een groot voordeel als de printer zowel dubbelzijdig kan scannen als dubbelzijdig kan printen. Kijk bij de beste printers te gebruiken als kopieerapparaat voor al deze geschikte printers.

Kopiëren in kleur?

We hebben daarbij uitsluitend kleurenprinters in het overzicht opgenomen omdat de meeste mensen graag met hun printer in kleur willen printen en kopieeren. Vink bij de filters de optie "kleurenprinter" uit als je hier geen prijs op stelt. Bij de keuze voor een inkjet printer maakt het niet uit, maar bij laserprinter kun je veel geld besparen door voor een printer te kiezen die alleen zwart print.

Inkjet of laserprinter?

De meeste mensen kiezen thuis voor een inkjet terwijl op kantoren meestal laserprinters staan. Dat komt omdat laserprinters beter (en goedkoper) in bulkwerk zijn. Ze zijn sneller en de kosten per pagina ligen lager. Wil je je all-in-one printer gebruiken om hele stapels papier te kopieëren of te printen, kies dan voor een laserprinter. De meerprijs verdien je wel terug en een inkt-toner van een laserprinter is duurder dan een inkt-cartridge van een inkjet-printer, maar omdat je er veel meer mee print is het uiteindelijk veel goedkoper.

Wat kost een goede als kopieerapparaat te gebruiken printer? 

Hier geven we wat richtprijzen.

  • Een inkjet all in one, te gebruiken als kopieerapparaat heb je al ruim onder de 50 euro.
  • Een inkjet all in one, met automatische documentinvoer kost vanaf 60 euro.
  • Een inkjet all in one die dubbelzijdig kan afdrukken kost heb je vanaf circa 100 euro.
  • Een inkjet all in one die dubbelzijdig kan kopieren (scannen en printen) kost vanaf 120 euro.
  • Een laserprinter, te gebruiken als kopieerapparaat heb je al vanaf 90 euro (zwart-wit).
  • Een kleuren-laserprinter te gebruiken als kopieerapparaat heb je vanaf 230 euro.
  • Een kleuren-laserprinter die dubbelzijdig kan kopiëren (scannen en printen) kost vanaf 300 euro.

Deze prijzen zijn richtprijzen. Kijk in het bovenstaand overzicht voor de daadwerkelijke actuele winkelprijzen. Je krijgt in eerste instantie alleen de all-in-one kleurenprinters die dubbelzijdig kunnen kopiëren. Deze opties kun je uitvinken voor de goedkopere printers.

Zie ook: Alle tips printer
Foto: HP
Content=King 2020. Mogelijk gemaakt door Blogger.