Beste wasmachine kopen (met aanbiedingen en test wasmachines)

Koop goedkoop een goede wasmachine. Hier aanbiedingen van de beste winkels en de beste wasmachines uit de test. Plus tips voor het kiezen van je beste wasmachine.

Op zoek naar een nieuwe wasmachine? Wees slim en koop deze via internet. Dat is veel goedkoper dan een wasmachine kopen bij de lokale elektronicaboer. Hier alle informatie voor bij het kopen van de voor jou beste wasmachine tegen de laagste prijs zoals de goedkoopste winkels om een wasmachine te kopen, de wasmachine top 10 en wasmachine keuzehulp en de beste wasmachines uit de test.

Aanbiedingen beste wasmachine winkels

De beste winkels om een wasmachine te kopen vind je hieronder. Deze online elektronicawinkels hebben het beste assortiment wasmachines, hanteren de laagste prijzen en bezorgen je nieuwe wasmachine gratis thuis. Ook kun je meestal achteraf betalen.
 Bovenstaande links brengen je direct naar het assortiment wasmachines van deze online winkels.


Wasmachine AEG

Wasmachine AEG


Beste wasmachines uit de test

Wat zijn de beste wasmachines die je kunt kopen? Organisaties als de Consumentenbond, Test Aankoop, tijdschriften en vergelijkingssites testen regelmatig wasmachines. Alle uitslagen van deze vergelijkende wasmachine tests zijn te vinden bij de wasmachines testen op TestResults.nl. Kijk daar voor de best getest wasmachine en de beste koop uit menig wasmachine test. o.a. van de Consumentenbond, Kieskeurig, enz.


Beste wasmachine Keuzehulp

Weet je nog niet welke wasmachine je gaat kopen? Probeer dan eens de ondesrstaande Wasmachine Keuzehulp van Coolblue met meer dan 150 wasmachines. Je kunt aangeven aan welke eisen je wasmachine moet voldoen en krijgt dan een overzicht van geschikte wasmachines. En niet alleen prijzen en specificaties, maar ook reviews, voordelen, nadelen en ervaringen van gebruikers van de wasmachine. Zo koop je goedkoop online een goede wasmachine.


Overzicht alle wasmachines

Wil je weten wat er allemaal in Nederland te koop is aan wasmachines? In het overzicht met alle wasmachines hier onder vind je ze allemaal. Alle merken, alle types. Meer dan 350 verschillende wasmachines met al hun specificaties en prijzen, maar ook met aanbiedingen en een review en ervaringen van gebruikers.

Wasmachine top 10

Welke wasmachines zijn momenteel het meest in trek? Welke wasmachines scoren de hoogste waardering bij hun gebruikers en welke wasmachines worden het best verkocht? Kijk in de wasmachine top 10 voor de meest populaire wasmachines van dit moment.

Tips en informatie wasmachine kopen

Kijk bij de onderstaande wasmachine tips voor nog meer handige tips en informatie voor bij de aanschaf van een wasmachine.

Tips wasmachine kopen

Ben je toe aan een nieuw wasmachine. Links van dit artikel vind je een overzicht van de beste online elektronicawinkels. Deze winkels bieden goede wasmachines aan tegen vaak opmerkelijk goedkope prijzen. Het aanbod is echter zo groot dat het lastig kiezen is. Daarom hebben we hier wat tips voor je die je kunnen helpen om de juiste wasmachine te kiezen.

Wasmachine of wasdroogcombinatie?

De eerste keuze die je dient te maken is of je kiest voor een wasmachine die alleen kan wassen, of een wasmachine die ook dienst doet als wasdroger, een zogenaamde wasdroogcombinatie. De voordelen van een wasdroogcombinatie zijn duidelijk. Je hoeft maar één apparaat te kopen en te plaatsen. Let er wel op dat een wasdroogmachine vaak de helft minder kan drogen dan kan wassen. Dat betekent dat je er tussendoor toch was uit moet halen, of je moet een half wasje draaien. Let dus bij het kopen van een wasdroogcombinatie op de maximale beladingscapaciteit van zowel de wasmachine als de wasdroger.

Ook een gewone wasmachine moet natuurlijk drogen. Je wilt de was niet kletsnat uit de wasmachine krijgen. Hoe droog de was in de wasmachine wordt hangt voor een groot deel af van het toerental. Hoe hoger het toerental, hoe droger de was uit de wasmachine komt.


Voorlader of bovenlader

Een andere belangrijke keuze bij een wasmachine is die tussen een bovenlader en een onderlader. Als je een wasmachine en een aparte wasdroger bovenop elkaar wilt plaatsen heb je twee voorladers nodig. Een voorlader gebruikt bovendien minder water en dus ook minder stroom om het op te warmen.

Zanussi wasmachine bovenlader

Zanussi wasmachine bovenlader

Energieverbruik van een wasmachine

Wasmachines gebruiken veel energie, en jagen je stroomkosten dus op. Een zuinige wasmachine is daarom interessant. De wasmachines worden onderverdeeld in de energieklassen, A t/m G. Omdat de wasmachines steeds zuiniger worden zijn daar de energieklassen A+, A++ en  A++ aan toegevoegd. A+ is 10% zuiniger dan A,  A++ en A+++ wel 30%. Maar ook dat is niet meer toereikend. Je hebt nu al wasmachines met een energieverbruik van A+++ 30%. Deze zijn 30% zuiniger dan A+++. Een wasmachine met alleen A is al een energieverspiller.


Stille wasmachines

Het geluid dat een wasmachine produceert kan sterk verschillen per wasmachine. Hoe belangrijk de geluidopbrengst van een wasmachine is hangt vooral af van de plaats van de wasmachine en het tijdstip dat je wast. Profiteer je van nachtstroom, en was je 's nachts? Dan is een stille wasmachine erg belangrijk, vooral als deze in de buurt van een slaapkamer staat. Laat je de wasmachine draaien als iedereen van huis is? Dan zal je de hoeveelheid geluid minder belangrijk vinden.

Bij een geluidsniveau van 71 db of minder spreekt men van een heel stille wasmachine. Onder de 73 db is een wasmachine nog steeds bovengemiddeld stil. Het verschil tussen 71 db en 73 db is aanzienlijk.

Slimme wasmachines

Zoals alle elektronica is huis wordt ook de wasmachine steeds slimmer. Je komt daarom in de winkels ook slimme wasmachines tegen. Dat betekent in de praktijk dat deze wasmachines met een app bediend kunnen worden. Op je smartphone kun je de wasmachine bedienen, en je kunt de voortgang in de gaten houden. 

Zo kun je de telefoon gebruiken als afstandsbediening voor de wasmachine als je op de bank zit terwijl de wasmachine op zolder zijn werk doet. Maar je kunt je wasmachine thuis ook vanaf je werk starten.

Beste wasmachine kopen

Qua populariteit steken Miele wasmachines boven de rest uit gevolgd door Bosch wasmachines en Samsung wasmachines en op enige afstand AEG, LG en Bauknecht. En Indesit, Zanussi en Beko zijn goedkope maar goede merken voor een goedkope wasmachine.


Waar koop je deze wasmachines?

Linksboven dit artikel vind je een lijst met beste online elektronicawinkels. Deze winkels verkopen vrijwel allemaal goede en relatief goedkope wasmachines van bovenstaande merken.

Meer tips kopen wasmachine


Andere artikelen over wasmachines
Onderwerpen:
Hierboven vind je de beste beste winkels om een wasmachine goedkoop online te kopen en de beste wasmachines uit de test, onder andere van de consumentenbond. Ook geven we op bovenstaande pagina veel tips voor bij het kiezen van de voor jou beste wasmachine.
Content=King 2020. Mogelijk gemaakt door Blogger.