Tips: Wasmachine kopen


Ben je toe aan een nieuw wasmachine? Kijk dan bij de beste winkels om een wasmachine te kopen. Deze winkels bieden goede wasmachines aan tegen vaak opmerkelijk goedkope prijzen. Het aanbod is echter zo groot dat het lastig kiezen is. Daarom hebben we hier wat tips voor je die je kunnen helpen om de juiste wasmachine te kiezen.


Wasmachine of wasdroogcombinatie?

De eerste keuze die je dient te maken is of je kiest voor een wasmachine die alleen kan wassen, of een wasmachine die ook dienst doet als wasdroger, een zogenaamde wasdroogcombinatie.

De voordelen van een wasdroogcombinatie zijn duidelijk. Je hoeft maar één apparaat te kopen en te plaatsen.

Miele wasdroogcombinatie

Let er wel op dat een wasdroogmachine vaak de helft minder kan drogen dan kan wassen. Dat betekent dat je er tussendoor toch was uit moet halen, of je moet een half wasje draaien. Let dus bij het kopen van een wasdroogcombinatie op de maximale beladingscapaciteit van zowel de wasmachine als de wasdroger.

Ook een gewone wasmachine moet natuurlijk drogen. Je wilt de was niet kletsnat uit de wasmachine krijgen. Hoe droog de was in de wasmachine wordt hangt voor een groot deel af van het toerental. Hoe hoger het toerental, hoe droger de was uit de wasmachine komt.

Voorlader of bovenlader?

Een andere belangrijke keuze bij een wasmachine is die tussen een bovenlader en een onderlader. Als je een wasmachine en een aparte wasdroger bovenop elkaar wilt plaatsen heb je twee voorladers nodig. Een voorlader gebruikt bovendien minder water en dus ook minder stroom om het op te warmen.

Energieverbruik van een wasmachine

Wasmachines gebruiken veel energie, en jagen je stroomkosten dus op. Een zuinige wasmachine is daarom interessant. De wasmachines worden onderverdeeld in zeven energieklassen, A t/m G. Omdat de wasmachines steeds zuiniger worden zijn daar de energieklassen A+ en A++ aan toegevoegd. A+ is 10% zuiniger dan A, en A++ 20%. Klasse A is tegenwoordig al standaard. Een wasmachine met B is al een energieverspiller.

AEG wasmachine en wasdroger

Beste wasmachine kopen

Qua populariteit steken Miele wasmachines boven de rest uit gevolgd door Bosch wasmachines en op grote afstand de wasmachines van AEG, LG, Whirlpool, Indesit, Samsung, Zanussi en Bauknecht.

Qua kwaliteit is Miele de beste koop, maar dit is helaas ook meteen het duurste merk. De andere genoemde merken zijn dan betrouwbare minder dure alternatieven.

De winkels in het overzicht van beste winkels om een wasmachine te kopen verkopen allemaal goede en relatief goedkope wasmachines van bovenstaande merken.
Content=King 2020. Mogelijk gemaakt door Blogger.