Tips voor bij het kopen van een wasmachine


Op zoek naar een nieuwe wasmachine? Wij geven hier handige informatie voor bij het kopen van een nieuwe wasmachine.


Wasmachine goedkoop kopen

Wil je een wasmachine goedkoop kopen? Kijk dan bij de beste winkels om een wasmachine te kopen voor de winkels met goede wasmachines tegen de laagste prijzen.

Wasmachine / wasdroogcombinatie?

Er zijn verschillende soorten wasmachines. Je hebt wasmachines die alleen kunnen wassen, maar ook wasmachines die tevens als wasdroger dienst doen. Zo'n wasmachine wordt wasdroogcombinatie genoemd. Het grote voordeel van een wasdroogcombinatie ten opzichte van een gewone wasmachine is dat je geen aparte wasdroger meer nodig hebt.

Maar niet alles is koek en ei met zo'n wasdroogcombinatie. Vaak kan een wasdroogmachine maar de helft minder drogen dan kan wassen. Dat betekent dat je er tussendoor toch was uit moet halen. Of je moet een half wasje draaien. Let dus bij het kopen van een wasdroogcombinatie op de maximale beladingscapaciteit van zowel de wasmachine als de wasdroger.

Wasdroogcombinaties wassen vaak even goed als een losse wasmachine, maar hun droogprestaties zijn meestal minder dan die van een goede losse wasdroger.


Bovenlader / Voorlader

Een andere keuze die je moet maken bij het kopen van een wasmachine is of je de deur voor of bovenop het apparaat wilt hebben. Een voorlader heeft als voordeel dat je een wasmachine en een wasdroger kunt stapelen. Er zijn echter meer voordelen. Een voorlader gebruikt ook minder water en minder stroom.

Een bovenlader is ergonomisch wat fijner. De meeste mensen vinden het plezierig om staand de was in en uit de wasmachine te halen.

Capaciteit wasmachine

We noemde de capaciteit al eerder. Wasmachines worden steeds groter. Capaciteiten van meer dan 10 kilo zijn geen uitzondering meer. De richtlijnen voor de capaciteit die je nodig hebt zijn:

Huishouden 1 a 2 personen: 5 tot 7 kilo
Huishouden 3 a 4 personen: 6 tot 8 kilo
Huishouden meer dan 5 personen: Meer dan 7 kilo

Maar dat zijn maar richtlijnen. Heb je weinig tijd om de was te doen, dan is een grotere capaciteit nooit weg.

Toerental wasmachine

Hoe hoger het maximum toerental hoe sneller de machine kan draaien en hoe droger de was er uit komt (al kan dat laatste per wasmachine verschillen). Wil je weten hoe goed een machine droogt dan kun je beter op het energielabel naar de centrifuge-efficiëntieklasse van de wasmachine kijken. Een wasmachine met centrifuge-efficiëntieklasse droogt het best.

Zuinigheid

Er moet altijd een afweging gemaakt worden tussen zuinigheid (stroom en water) en wasprestaties. Zo spoelt een wasmachine die zuinig is met water vaak minder goed en wordt de was bij het wassen op lagere temperaturen vaak minder schoon (en dood minder bacteriën). Het energielabel geeft informatie over de zuinigheid van een wasmachine.

Content=King 2020. Mogelijk gemaakt door Blogger.