Informatie en tips netwerk

Voor je netwerk thuis (of op een klein kantoor) hebben we hier een reeks interessante tips. De onderstaande informatieve artikelen gaan over WiFi, netwerkapparatuur en alles dat nog meer met een bekabeld of draadloos netwerk te maken heeft.

wifi netwerk

Tips voor een betere WiFi

WiFi is tegenwoordig voor iedereen belangrijk, en dat maak dus ook snelle WiFi belangrijk. Toch wordt er veel geklaagd over trage WiFi. Ook thuis en op kantoor, Kijk bij 5 tips voor betere WiFi hoe je van de ergernis van trage WiFi af kunt kopen.

Een andere manier waarmee je in huis een snellere WiFi kunt krijgen is met een multiroom netwerk. Dat werkt met WiFi-toegangspunten op verschillende plekken in huis of kantoor die draadloos met elkaar in verbinding staan. Je laptop, tablet of telefoon pakt automatisch het sterkste signaal.

Een andere manier om je WiFi verbinding te verbeteren is door een WiFi versterker te plaatsen. Kies dan wel voor een dual band WiFi versterker zodat je de snelheid optimaal kunt instellen.

WiFi op je PC of oude laptop

Desktop computers en oudere laptops beschikken vaak niet over WiFi. Met een WiFi adapter is dat makkelijk te realiseren.

WiFi in de auto

Autofabrikanten pochen steeds vaker met een WiFi hotspot op hun luxere modellen. Maar ook van je oude barrel maak je probleemloos een rijdende hotspot met een mobiele WiFi hotspot voor in de aansteker van je auto.

Ook voor bijvoorbeeld in je vakantiehuisje of tijdelijk kantoor kun je makkelijk WiFi creeren met een eigen MiFi hotspot.

Veel opslagruimte met een NAS systeem

Centrale opslag wordt steeds interessanter omdat mensen hun media en bestanden vanaf meerdere apparaten willen benaderen zoals hun computer, hun tablet en hun smartphone. Je kunt deze data opslaan op internet (in de cloud) maar ook in je eigen netwerk op een NAS systeem. Zo kun je enorm veel opslagruimte creëren die snel toegankelijk is. Bovendien kun je met een goed NAS systeem de date ook vanaf elders (via internet) benaderen.

Zie ook

Content=King 2016. Mogelijk gemaakt door Blogger.