Wat is MiFi?


Wat is MiFi? MiFi kun je het best omschrijven als mobiele WiFi. Met een MiFi-router zet je zelf een hotspot op. Dit hotspot maakt via het mobiele telefonienetwerk contact met internet. Zo kunnen alle smartphones, tablets, laptops en andere netwerk-apparaten via deze eigen hotspot verbinding maken met internet. MiFi kan erg handig zijn in een vakantiehuisje, in de auto, op tijdelijke vergaderlocatie e.d.


Deze MiFi routers zijn er voor op kantoren voor mobiel gebruik. Mobiele MiFi routers kunnen op een accu werken en dus overal gebruikt worden. Ook in een tentje op de heide. Zolang er maar dekking van het telefonie-netwerk is. Kijk hier voor alle goede Mifi routers.

MiFi in de auto

Voor gebruik in de auto is de Huawei CarFi erg handig. Deze kleine MiFi router past in de sigarettenaansteker van je auto en werkt met SIM-kaarten van alle mobiele providers. Zo krijg je in de auto een hotspot waar tot wel 10 passagiers / apparaten gebruik van kunnen maken. Zo maak je van iedere auto voor een luttel bedrag een connected car!

MiFi op vakantie

Een andere toepassing waarvoor MiFi veel gebruikt wordt is vakantie. Stel je bent met 2 volwassenen en 3 kinderen in een vakantiehuisje op vakantie. Plus 5 smartphones, 3 tablets, 3 laptops en een videocamera met WiFi-mogelijkheden. Al deze apparaten kunnen dan via de MiFi-router en 1 abonnement verbinding met internet maken.

Ook voor tijdelijke kantoorruimte of een tijdelijke vergaderlocatie kan zo'n eigen MiFi-hotspot erg handig zijn. Geef alle medewerkers via de MiFi-hotspot internet-toegang.

4G MiFi-routers

Het snelst werkt een 4G MiFi-router. En hoe sneller, hoe meer mensen vlekkeloos de verbinding kunnen gebruiken. Maar hou er wel rekening mee dat je dan ook een 4G abonnement bij je provider hebt, want anders werkt alles toch nog via 3G.

Makkelijk te gebruiken

Zo'n MiFi netwerk is heel makkelijk te realiseren. Alles dat je nodig hebt is een MiFi router (via de eerder genoemde link naar goede MiFi-routers vind je deze al ruim onder de 100 euro) en een SIM-kaart met data-toegang. Met een huis-tuin-en-keuken abonnementje realiseer je al een MiFi netwerk.

Zie ook: Foto: TP-link
Content=King 2020. Mogelijk gemaakt door Blogger.