Dual band WiFi versterker voor sneller internet

Het WiFi signaal en huis en kantoor kun je ingrijpend verbeteren en vergroten met een WiFi range extender (ook wel WiFi repeater of WiFi versterker genoemd). Er is echter veel verschil in deze WiFi versterkers.


Je hebt heel eenvoudige WiFi versterkers van een paar tientjes, maar ook veel uitgebreidere (en duurdere) WiFi range extenders. Waarin zit het verschil?

Een eenvoudige WiFi versterker kan voldoende zijn als je bijvoorbeeld op zolder een slechte internet-verbinding hebt omdat de router op de benedenverdieping staat. Een WiFi versterker op de eerste verdieping kan het signaal dan oppakken en weer op volle kracht doorsturen richting de zolder. Je hebt dan boven een veel betere verbinding. Ook handig als je je WiFi-printer op zolder hebt staan!

Maar voor wat zwaardere toepassingen zoals het via WiFi gamen en het bekijken van streaming televisie (bijvoorbeeld Netflix) is zo'n eenvoudige WiFi versterker niet altijd even goed. Het is dan verstandig te kiezen voor een krachtige WiFi versterker die gebruik maakt van meerdere frequentiebanden.Single band WiFi versterker
WiFi maakt normaal gesproken gebruik van de 2,4 GHz frequentieband. Dit is een frequentie die ook door veel andere apparatuur zoals magnetrons en draadloze telefoons wordt gebruikt. Een drukke frequentie die soms overvol en storingsgevoelig is. Single band WiFi versterkers gebruiken alleen deze 2,4 GHz frequentieband. Ze pakken het signaal op en zetten het door op dezelfde frequentie.

Dual band WiFi versterkerDual band WiFi versterkers gebruiken naast de 2,4 GHz ook de 5 GHz frequentieband dit zorgt voor een snellere en stabielere doorgifte en dus voor sneller internet.

Deze krachtige dual band WiFi versterkers zijn voordelig te koop bij de aanbevolen computerwinkels.

In de video hieronder zie je alles uitgelegd in een korte video over de dual band TP-Link AC1750 RE450 Wi-Fi Range Extender. Deze is te koop bij de bovengenoemde winkels.

Content=King 2020. Mogelijk gemaakt door Blogger.