Beste router kopen

Een router is het hart van je netwerk. Computers, smartphones, printers en vaak ook andere apparatuur zoals een televisie, een modem en audio apparatuur worden bekabeld of draadloos (via WiFi) met de router verbonden om zo contact met elkaar te kunnen maken. Hier kijken we naar de beste routers en de beste winkels om goedkoop een goede router te kopen.

Beste router winkels

Wil je een router aanschaffen, kijk dan vooral bij onderstaande winkels. Deze online aanbieders hebben een groot aanbod aan routers tegen interessante prijzen. Dit zijn de beste winkels om een router te kopen.


Kies je beste router met de router keuzehulp

Met een router keuzehulp kun je snel en makkelijk de voor jou beste router vinden. Daarvoor hoef je alleen de gewenste mogelijkheden en specificaties aan te vinken. Vooral bij Bol,com en Coolblue vind je een goede router keuzehulp (zie bij hun aanbiedingen hier boven).

Je vindt er bovendien alle specificaties van de routers, alle actuele prijzen en alle mogelijkheden, maar ook reviews en ervaringen van gebruikers van de routers. Kortom, alles wat je nodig hebt om je persoonlijk beste router te kiezen. Kijk maar bij bovenstaande aanbiedingen van Coolblue en Bol.com voor hun keuzehulp.

Beste router uit de test

Routers worden veelvuldig getest, bijvoorbeeld door de grote computer tijdschriften en techsites. Bij de beste routers uit de test vind je al deze beste routers uit de testen. Het gaat daarbij om diverse soorten routers. Standaard routers voor in een netwerk thuis, maar ook routers voor mobiele WiFi, routers voor een optimaal gedekt draadloos netwerk in een groot huis, routers voor een bedrijfsnetwerk en zelfs routers voor een WiFi netwerk in de auto.


TP-Link router

TP-Link router

Top tien routers

Welke routers worden momenteel het meest aangeschaft en gebruikt? De toppers van dit moment vind je in de router top tien. Je vindt er de tien meest populaire routers van dit moment, en kan nog verder bladeren voor meer goede routers voor thuis.

Goede router merken


Veel van de beste routers worden gemaakt door specialisten in netwerk apparatuur zoals Linksys, Netgear, TP-Link, Synology, Cisco, Barco en AVM (Fritz), maar bijvoorbeeld ook door Asus en Huawei. Bij de aanbiedingen eerder op deze pagina vind je de routers van al deze fabrikanten.

Mesh router

Bij de bovenstaande routers kom je ook mesh routers tegen. Wat is een mesh router? Een mesh router is de oplossing voor slechte WiFi dekking door één enkele router. Een mesh router is een multiroom WiFi router systeem bestaande uit meerdere routers die gezamenlijk een goed dekkend netwerk vormen. Je plaatst deze mesh routers (2 of meer) op verschillende plaatsen in huis of kantoorgebouw en als je met je smartphone of laptop door het gebouw loopt schakelt deze automatisch naar de op dat moment snelste router.

Access Point

Je kunt in zo'n situatie ook gebruik maken van een access point in plaats van een tweede router. Een access point is de eenvoudige versie van een router. Slechts bedoelt als een WiFi hotspot op een plaats waar anders een slechte WiFi verbinding (bijvoorbeeld op zolder). Het nadeel is dan wel dat het access point op zolder bekabeld verbonden moet zijn met de router beneden. Een access point is dus niet interessant als er geen netwerkkabel aanwezig is en als men deze niet wil aanleggen. Maar is dit wel het geval dan is het access point goedkoper dan een router en sneller dan een WiFi versterker.

Kijk bij de links onderaan deze pagina voor meer informatie het access point en de WiFi versterker.

MiFi router

Maar eerst nog een speciaal soort router, de MiFi router. Wat is een MiFi router? Een MiFi router is een mobiele WiFi router, een eigen internet hotspot waarop daartoe bevoegde personen via WiFi gebruik kunnen maken van de dataverbinding van een telefoon of van een simkaart in de WiFi router.

De MiFi router kom je vaak tegen in de tent, in de auto, in de bouwkeet en op andere plekken waar je meerdere mensen internettoegang wilt geven via één mobiel abonnement.

  

Meer router tips

Hieronder vind je nog wat tips met betrekking tot routers en een goede WiFi verbinding.
Samenvatting:
Hier vind je alle tips voor het goedkoop kopen van je beste router. We hebben de beste routers uit de test en de router aanbiedingen van de beste winkels waar je een goede router goedkoop online kunt kopen. Ook kijken we naar verschillende soorten routers zoals de mesh router en de MiFi router en naar relevante andere netwerk apparatuur zoals het access point.
Content=King 2020. Mogelijk gemaakt door Blogger.