Beste wifi speaker / smart speaker / multiroom speaker kopen

De beste WiFi speaker uit de test en aanbiedingen van WiFi speakers bij de goedkoopste winkels. Met tips voor de beste WiFi speaker, smart speaker of multiroom speaker kopen.

Een WiFi speaker is een speaker die in het draadloos netwerk kan worden opgenomen. Niet alleen kun je hiermee de muziek vanaf je computer of telefoon streamen (via WiFi en vaak ook via bluetooth), ook kan omdat de speaker met internet verbonden is, de muziek ook zelfstandig via Spotify of internetradio binnengehaald worden (dus zonder telefoon of computer).

Met veel WiFi speakers kun je ook een multiroom audio netwerkje opzetten waarbij je in iedere kamer van je huis gelijktijdig naar je favoriete muziek kunt luisteren. Daarnaast zijn veel nieuwe WiFi speakers een smart speaker. Dat betekent dat je ze met spraak kunt bedienen en dat ze (ook via spraak) informatie voor je op kunnen zoeken op internet.

Hieronder alle informatie over deze WiFi speakers / multiroom speakers / smart speakers, zoals de beste speakers uit de test, de goedkoopste online aanbieders en een handige keuzehulp.

De beste (en goedkoopste) online winkels voor een WiFi speaker

Maar we beginnen met de beste winkels (en goedkoopste winkels) om online een goede WiFi speaker te kopen. Onderstaande winkels hebben de beste aanbiedingen en bieden heel veel keuze uit goede smart speakers, multiroom speakers en andere Wifi speakers.

Harman Kardon WiFi speaker

Harman Kardon WiFi speaker


WiFi speaker Keuzehulp

Voor informatie over audio multiroom systemen en de specificaties en prijzen van alle multiroom systemen kun je het beste kijken bij de onderstaande WiFi speakers Keuzehulp van CoolBlue. Deze bijzonder informatieve winkel geeft alle informatie over de WiFi speakers van alle goede merken.Deze WiFi speaker Keuzehulp brengt je via het maken van enkele keuzes naar de WiFi speakers die het best bij je passen. Tevens vind je er reviews, gebruikerservaringen en de WiFi speaker top 10.

De beste WiFi speakers uit de test

Wat zijn de beste WiFi speaker, smart speakers en multiroom speakers? Kijk bij de onderstaande beste WiFi speakers uit de test welk van al deze speakers als beste speaker uit de testen is gekomen. Alle testen zijn uitgevoerd door deskundige organisaties.Sonos WiFi speaker

Sonos WiFi speaker

Informatie en tip speakers

Meer weten over WiFi speakers, multiroom speakers en smart speakers? Kijk bij onderstaande artikelen voor meer tips en informatie.

Smart speaker

Een smart speaker, of slimme speaker, is een speaker die via internet informatie kan opzoeken en kan oplezen. Je kunt dus als je in de buurt van de speaker zit een vraag stellen, en de smart speaker geeft je antwoord. Omdat de internet verbinding vrijwel altijd via WiFi verloopt is een smart speaker normaal gesproken altijd een WiFi speaker. 

Maar omgekeerd hoeft een WiFi speaker geen smart speaker te zijn. De WiFi speaker moet dan namelijk over een ingebouwde spraakassisten beshcikken zoals de Google Assistent, Apple Siri of Amazon Alexa. Bij de nieuwste WiFi speakers is dat steeds vaker het geval omdat dit een heel nuttige (en ook heel leuke) extra optie is.

Hieronder meer informatie en aanbiedingen van smart speakers.

Google Nest smart speaker WiFi

Google Nest smart speaker WiFi


Bluetooth speaker met WiFi

Voor mobiel gebruik is een bluetooth speaker erg gewild. Je koppelt zo'n speaker immers makkelijk als je onderweg bent aan je smartphone. Maar als je thuis bent, of op een andere plek waar WiFi beschikbaar is, dan is een WiFi speaker weer heel handig. Hier kijken we naar bluetooth speakers en WiFi speakers, en draadloze speakers die zowel WiFi als bluetooth ondersteunen.


Soundbar als WiFi speaker

Koop je een soundbar voor bij de televisie, dan is het erg handig als deze ook als WiFi speaker te gebruiken is. Je hebt dan meteen een volwaardige WiFi speaker in huis die je bijvoorbeeld met Spotify of internetradio kunt verbinden. Vaak zijn WiFi soundbars ook nog eens in een multiroom audio netwerk op te nemen met andere WiFi speakers van dezelfde fabrikant. Hieronder meer informatie.
Samsung WiFi speaker soundbar

Samsung WiFi speaker soundbar


WiFi radio als speaker

Een WiFi radio (met ingebouwde speakers) kun je ook tot de WiFi speakers rekenen. Een goede WiFi radio kan niet alleen internetradio en streaming muziek (bijvoorbeeld Spotify) afspelen, maar je kan de radio ook als WiFi speaker gebruiken en via WiFi de muziek van andere bronnen naar de WiFi radio streamen.

Beste WiFi speaker merken

Goede netwerk speakers worden door diverse bekende fabrikanten gemaakt. Een bekend merk voor WiFi speakers en multi room audio systemen is Sonos. Het Amerikaanse Sonos is de uitvinder van het multiroom luidspreker systeem en nog steeds toonaangevend op dit gebied. Maar er zijn wel geduchte concurrenten opgestaan.

Andere goede merken voor de beste WiFi speakers, smart speakers en multiroom speakers zijn Bose, Harman Kardon, Denon, Yamaha, Google (Nest), Apple, KEF en JBL. Daarnaast maken fabrikanten als Samsung, LG, Philips en Sony ook goede WiFi soundbars die als multiroom speaker in te zetten zijn. 

Bij de bovenaan genoemde winkels vind je ze allemaal. Vooral bij Bol.com is het aanbod enorm groot.
Bose WiFi speaker

Bose WiFi speaker


Informatie andere speakers

Kijk voor alle tips rond het kiezen en kopen van andersoortige speakers bij de speaker tips. Je vindt daar tips over bluetooth speakers, HiFi-speakers en ander soorten luidsprekers.


Zie ook: 


Samenvatting:
Hierboven kijken we naar de verschillende soorten WiFi speakers. Steeds vaker is een WiFi speaker ook een bluetooth speakers en een smart speaker en vaak een multiroom speaker. Dat betekent dat je via meerdere WiFi speakers in verschillende ruimtes in huis dezelfde muziek kunt afspelen. Ook zijn soundbars en internetradio's vaak als WiFi speaker te gebruiken.

Bovenaan vind je beste winkels om al deze netwerkspeakers goedkoop te kopen. De keuzehulp helt je bij het vinden van jou persoonlijk beste WiFi speaker / smart speaker / multiroom speaker / netwerkspeaker en bij de beste WiFi speakers uit de test vind je alle beste netwerkspeakers uit de test. 
Content=King 2020. Mogelijk gemaakt door Blogger.