Wat is een smart speaker?

smart speaker amazon

De smart speaker was aanvankelijk een vrij onbekende gadget, maar sinds er voor deze speakers een Nederlandse versie van Google Assistant beschikbaar is gekomen neemt de populariteit een grote vlucht. Een smart speaker is een luidspreker die niet alleen muziek en spraak weergeeft, maar ook antwoord kan geven op je gesproken vragen.

Een slimme speaker voor muziek, vragen en bediening

Een smart speaker kun je vragen stellen en opdrachten geven. Voor deze intelligentie heeft de speaker wel een virtuele assistent nodig die programma's aanstuurt, antwoorden op internet zoekt en je gesproken antwoord geeft op je vragen. Met onder andere Google Assistant (de meest gebruikte), Siri en Cortana zijn er meerdere van deze virtuele assistenten beschikbaar.Wil je een voordelig online een smart speaker kopen? Kijk dan bij de aanbiedingen van smart speakers bij de beste aanbieders van deze slimme luidsprekers.

smart speaker apple homepod
Apple HomePod

Een goede smart speaker vertelt je het weer in een plaats naar keuze, geeft je de uitslag van je favoriete voetbalclub door en speelt de muziek waarom jij vraagt. Ook kun je bijvoorbeeld een boodschappenlijstje dicteren en een afspraak in een agenda laten zetten. En in combinatie met smart home apparatuur kun je ook via spraak domotica zoals de verwarming en verlichting bedienen.

smart speaker google home
Google Home

Smart speakers in Nederland

Sinds begin 2019 zijn de Smart Speakers ook in het Nederlands te gebruiken. Daarom komen er steeds meer nieuwe Smart Speakers in ons land in de winkels te staan. Kijk maar bij de eerder op deze pagina genoemde aanbiedingen van smart speakers bij de aanbevolen winkels.

smart speakers nederland
Amazon Smart serie


smart speaker sonos one
Sonos One


Hier vind je alle in Nederland beschikbare smart speakers

Kijk in het overzicht met alle smart speakers om te zien welke smart speakers er in Nederland te koop zijn, wat ze kosten en wat ze kunnen.

Zie ook: Meer speaker tips en informatie
Content=King 2020. Mogelijk gemaakt door Blogger.