Wat is een smart speaker?

smart speaker amazon

De smart speaker is een nog vrij onbekende gadget die er echter serieus zit aan te komen. Een smart speaker is een luidspreker die niet alleen muziek en spraak weergeeft, maar ook antwoord kan geven op vragen.Een slimme speaker voor muziek, vragen en bediening

Een smart speaker kun je vragen stellen en opdrachten geven. Voor deze intelligentie heeft de speaker wel een virtuele assistent nodig die programma's aanstuurt, antwoorden op internet zoekt en je gesproken antwoord geeft op je vragen. Met onder andere Siri en Cortana zijn er echter al meerdere van deze virtuele assistenten beschikbaar.

smart speaker apple homepod
Apple HomePod

Een goede smart speaker vertelt je het weer in een plaats naar keuze, geeft je de uitslag van je favoriete voetbalclub door en speelt de muziek waarom jij vraagt. Ook kun je bijvoorbeeld een boodschappenlijstje dicteren en een afspraak in een agenda laten zetten. En in combinatie met smart home apparatuur kun je ook via spraak domotica zoals de verwarming en verlichting bedienen.

smart speaker google home
Google Home

Smart speakers in Nederland

Het aanbod aan smart speakers is in Nederland echter nog heel beperkt en de smart speakers die er zijn spreken en verstaan alleen engels. Je kunt via de Duitse Amazon site de Amazon Echo speakers bestellen. Het betreft drie modellen, waarvan de duurste (de Amazon Echo Plus) ook smart home gadgets kan aansturen. Voor deze speaker betaal je 150 euro.

smart speakers nederland
Amazon Smart serie

Aan andere smart speakers wordt nog gewerkt. Sonos komt binnenkort met spraakbesturing op hun al verkrijgbare Sonos One speaker, en Google heeft de eerste slimme Google Home speakers in Amerika uitgebracht. Apple had dat ook willen doen met hun Apple HomePod, maar dat project heeft wat vertraging op te lopen.

smart speaker sonos one
Sonos One

Het is dus nog even wachten, maar smart speakers zullen in de nabije toekomst in Nederland volop verkrijgbaar zijn.
Content=King 2016. Mogelijk gemaakt door Blogger.