Informatie en tips speakers

Ben je op zoek naar een speaker, voor thuis, voor mobiel gebruik of voor in je auto? Hier vind je al onze artikelen met tips en informatie over speakers.

Zoals je hier onder kunt zien heb je speakers in vele soorten en voor vele toepassingen. 

 

Bluetooth speakers

Heel populair bij jongeren zijn tegenwoordig de bluetooth speakers. En dan met name de mobiele bluetooth speakers die zijn uitgerust met een accu zodat je deze compacte luidspreker overal mee naartoe kunt nemen en overal kunt gebruiken. Vaak zijn deze mobiele speakers te koppelen aan een gelijke speaker van een vriend zodat je samen een muzieknetwerk kunt opzetten. 

De bluetooth speakers kunnen natuurlijk ook thuis worden gebruikt. Je kunt dan de muziek van je mobiele telefoon dan naar de speaker streamen, maar ook vanaf andere bluetooth apparatuur zoals vanaf een laptop.


WiFi speakers

Voor thuisgebruik zijn de WiFi speakers nog interessanter. Deze worden draadloos met het netwerk gekoppeld. Zodoende kun je vanaf alle op het netwerk aangesloten apparatuur muziek naar de WiFi speaker streamen, maar een goede WiFi speaker (netwerk speaker) kan ook zelfstandig verbinding maken met bijvoorbeeld internetradio of streamingdiensten zoals Spotify. Zo heb je heel veel muziek tot je beschikking op je WiFi speaker. 

Heb meerdere WiFi speakers van hetzelfde merk? Dan kun je er vaak een multiroom netwerk mee opzetten. Met een multiroom netwerk kunnen deze netwerk speakers gelijktijdig dezelfde muziek afspelen, ook als ze zich in heel andere delen van het huis bevinden.


Smart speakers

Een nieuwe toepassing die we steeds vaker bij deze WiFi speakers / netwerkspeakers tegenkomen is die van een smart speaker. Niet alleen kun je smart speakers ook met je stem bedienen, je kunt ze ook spraakgestuurd informatie op internet laten zoeken (bijvoorbeeld via de Google Assistent), en de informatie wordt door de smart speaker  / slimme speaker aan je voorgelezen.

Alle informatie en mogelijkheden van smart speakers vind je hier onder.

Auto speakers

De speakers in de auto zijn natuurlijk ook veel gevraagd. Iedereen wil in de auto van muziek kunnen genieten, en als je wekelijks uren in de auto doorbrengt moet dat natuurlijk ook muziek met een goede audiokwaliteit zijn. 

De standaard in een auto aanwezige speakers zijn meestal maar van matige kwaliteit en er is veel meer te koop aan autospeakers. In de vorm van een setje van twee goede stereo speakers maar ook als complete audiosystemen voor in de auto met bijvoorbeeld een goede subwoofer, voor de allerbeste muziek in je auto.

Woonkamer speakers

En dan heb je natuurlijk nog de woonkamer speakers. Draadloze speakers en speakers met een draadje en als grote speakers en kleine mini speakers. En tegenwoordig ook vaak in de vorm van soundbar.

Speel de muziek, en het geluid van je televisie, in de hoogst mogelijke kwaliteit af via je grote of kleine speakers, je soundbar, draadloze speaker of andere luidspreker. Hierboven vind je alle mogelijkheden.

Hieronder vind je nog veel meer informatie over speakers.

Subwoofer

De subwoofer is een bijzonder soort speaker. De subwoofer (of sub) geeft namelijk alleen de lage en heel lage tonen weer. De subwoofer produceert vooral een dreunend geluid maar in combinatie met de gewone speakers levert dit een vol en krachtig geluid op met een heel mooi basgeluid.

Kijk hier voor informatie over de beste subwoofers en de beste winkels om een goede subwoofer goedkoop te kopen. 

Zie ook


Onderwerpen:
Bluetooth speakers, WiFi speakers, smart speaker, soundbar, autospeakers, woonkamer speaker set.
Content=King 2020. Mogelijk gemaakt door Blogger.