Draadloze Bluetooth speaker of WiFi speaker?


Als je draadloze speakers zoekt heb je de keuze tussen Bluetooth speakers en WiFi speakers. De meeste draadloze speakers zijn Bluetooth speakers maar ook een WiFi speaker heeft zijn voordelen. Hier de voordelen en nadelen van beide soorten draadloze speakers.

Waarbij de voordelen van de ene soort de nadelen van de andere zijn.

Waarom een Bluetooth speaker?

  • Bluetooth speakers zijn meestal mobiel. Ze zijn dan niet alleen handzaam maar ook voorzien van een accu. Bij een WiFi speaker is dat zelden het geval. 
  • Bluetooth speakers zijn goedkoper. Je hebt ze voor een paar tientjes, maar de prijs van de meeste WiFi speakers liggen ver boven de 100 euro. 


 Waarom een WiFi speaker?

  • WiFi speakers werken via het netwerk. Je hebt dus overal in huis bereik. Bij Bluetooth speakers moet je met je smartphone (of tablet of computer) in de buurt van de speaker blijven want anders stopt het streamen.
  • Meerdere WiFi speakers kun je koppelen tot een multi-room muzieksysteem. Je kunt dan door het hele huis dezelfde muziek laten horen.
  • Een goede WiFi speaker kan zelfstandig (dus zonder tussenkomst van een smartphone, tablet of PC) muziek van internet streamen. Bijvoorbeeld van Spotify of internetradio.
  • Veel WiFi speakers ondersteunen ook Bluetooth. Andersom is dat nooit het geval (want dan heten ze WiFi speaker).


 Wat zijn goede Bluetooth speakers en WiFi speakers?

Kijk vooral eens op TestResults.nl wat er allemaal aan vergelijkende tests van WiFi speakers en Bluetooth speakers in uitgevoerd. Dan weet je wat de beste draadloze speakers zijn.

Zie ook: Overige tips speakers
Content=King 2020. Mogelijk gemaakt door Blogger.