Draadloze Bluetooth speaker of WiFi speaker?

Kies je voor een Bluetooth speaker of voor een WiFi speaker? (of voor een speaker die beide ondersteunt?)


Als je draadloze speakers zoekt heb je de keuze tussen Bluetooth speakers en WiFi speakers. De meeste draadloze speakers zijn Bluetooth speakers. Deze kun je onderweg immers makkelijk aan je telefoon koppelen. Maar ook een WiFi speaker heeft zijn voordelen. Hier de voordelen en nadelen van beide soorten draadloze speakers.

Waarbij de voordelen van de ene soort draadloze speaker de nadelen van de andere zijn.

Waarom een Bluetooth speaker?

 • Bluetooth speakers zijn meestal mobiel. Ze zijn dan niet alleen handzaam maar ook voorzien van een accu. Bij een WiFi speaker is dat lang niet altijd het geval. 
   
 • Bluetooth speakers zijn goedkoper dan WiFi speakers. Je hebt een goede bluetooth speaker al voor een paar tientjes. De prijs van de meeste WiFi speakers liggen echter ver boven de 100 euro. 
   
 • Kijk hier voor de beste bluetooth speakers uit de test


 Waarom een WiFi speaker?

 • WiFi speakers werken via het netwerk. Je hebt dus overal in huis bereik (mits je er WiFi dekking hebt). Bij Bluetooth speakers moet je met je smartphone (of tablet of computer) in de buurt van de speaker blijven want anders stopt het streamen. Bluetooth heeft immers maar een paar meter bereik.
   
 • Meerdere WiFi speakers kun je vaak koppelen tot een multi-room muzieksysteem. Je kunt dan door het hele huis dezelfde muziek laten horen.
   
 • Een goede WiFi speaker kan zelfstandig (dus zonder tussenkomst van een smartphone, tablet of PC) muziek van internet streamen. Bijvoorbeeld van Spotify of internetradio.
   
 • De nieuwste WiFi speakers zijn vaak als smart speaker te gebruiken.
   
 • Veel WiFi speakers ondersteunen ook Bluetooth. Andersom is dat nooit het geval (want dan heten ze WiFi speaker).
   
 • Kijk hier voor de beste WiFi speakers uit de test.


 Wat zijn goede Bluetooth speakers en WiFi speakers?

Hierboven vind je zowel bij de WiFi speakers als bij de bluetooth speakers verwijzingen naar vergelijkende tests van deze draadloze speakers. Daar kun je zien wat de beste bluetooth speakers uit de test, en de beste WiFi speakers uit de test zijn.

Zie ook: Tips speakers


Samenvatting:
Draadloze speakers zijn er als bluetooth speakers en als WiFi speakers. Ga jij voor een bluetooth speaker of voor een WiFi speaker? Hier de voordelen en nadelen van beide soorten draadloze speakers en de beste WiFi speaker uit de test bluetooth speaker uit diverse testen.

Content=King 2020. Mogelijk gemaakt door Blogger.