Aanbiedingen smart speakers (slimme speakers)

Het aanbod aan smart speakers (slimme luidsprekers) neemt steeds meer toe. Hier smart speaker aanbiedingen bij de beste en goedkoopste winkels.


Sinds Google Assistant ook in Nederland op slimme speakers aangeboden wordt is de populariteit van de smart speakers in een stroomversnelling gekomen. Dat is is niet verwonderlijk want de smart speaker is veel meer dan een luidspreker alleen.

De smart speaker geeft ook antwoord op je mondelinge vragen en je kunt er de slimme apparatuur in huis met de stem mee bedienen. Hieronder gaan we in op de mogelijkheden en hebben we de goedkoopste en beste aanbieders voor je.

Hier koop je goedkoop smart speakers online

 Onderstaande online winkels hebben het beste aanbod aan smart speakers en hanteren vaak de laagste prijzen via interessante kortingen.JBL Link 20


Wat is een smart speaker?

Hieronder kijken we naar wat mogelijkheden van de smart speaker.

Bedienen van de muziek
Een smart speaker (slimme luidspreker) is een speaker die via je thuisnetwerk met internet is verbonden. Je bedient deze speakers met je stem. Je kunt je speaker vragen een bepaald nummer af te spelen of naar een bepaald radiostation te gaan, of bijvoorbeeld het geluid iets te dempen. Allemaal met je stem.

Informatie zoeken op internet
Maar de mogelijkheden gaan veel verder. Omdat de slimme speaker slim is, en ook met internet is verbonden, kan de luidspreker informatie voor je opzoeken op internet. Je vraagt bijvoorbeeld hoe warm het die dag wordt en je krijgt gewoon via een Nederlandse stem antwoord. Of je vraagt wat het Franse woord voor spinazie is, hoe laat de trein naar Arnhem vertrekt, of er ergens een file staat of wie Frans Bauer is. Ook kun je je agenda van die dag (die online staat) laten voorlezen.

Je hoeft daarvoor niet direct tegen de speaker te praten. Als de microfoon van de smart speaker goed genoeg is kun je vanuit iedere plaats in de kamer een vraag stellen.

Voor dit alles wordt gebruik gemaakt van de Google Assistant software die in de speaker is opgenomen. Deze software zorgt voor de daadwerkelijke intelligentie in de speaker.

Slimme apparatuur bedienen
Maar daarmee stoppen de mogelijkheden nog niet. Ook veel andere slimme apparatuur werkt met Google Assistant samen. Denk aan een slimme thermostaat, verlichting, raambedekking, toegangsbeveiliging. Als deze apparatuur samen kan werken met Google Assistant kan deze via de speaker met de stem bediend worden. 


Harman Kardon Citation 300


Hoe werkt de slimme speaker?

Je zit op de bank en vraag het licht wat te dempen, de slimme speaker hoort de vraag, snapt deze en stuurt de opdracht door naar de slimme lamp. Je zit aan de ontbijttafel, vraagt om een bepaald muziekje van Passenger. Via het netwerk en internet maakt de smart speaker contact met Spotify en speelt de gevraagde muziek af. Bij het binnenkomen van de kamer vraag je terloops aan de smart speaker hoe lang de reistijd naar Utrecht is. De slimme speaker kijkt in de verkeersinformatie van Google Maps en geeft je de actuele reistijd, rekening houdend met files.

Allemaal voorbeelden van opdrachten aan de slimme speaker. Omdat de luidspreker wel moet weten dat de vraag aan hem gesteld wordt iedere vraag vooraf gegaan met de woorden "Hé Google...", bijvoorbeeld "Hé Google, wat wordt de temperatuur vandaag in Eindhoven". De Google Assistant geeft dan via de smart speaker antwoord.

Wie maken smart speakers?

Slimme speakers worden gemaakt door onder andere Harman Kardon, Google, JBL, LG, Sonos en Bose. Allemaal merken die goede speakers maken. Dat is heel belangrijk want je koopt zo'n speaker natuurlijk niet alleen om de lichten mee te bedienen en om het recept van bitterkoekjes voor te laten lezen, je wil ook een speaker die een prachtig geluid geeft en de aan de Google assistent gevraagde muziek in hoge kwaliteit door de kamer laat schallen.

In navolging van de bovenstaande topmerken komen er steeds meer fabrikanten die smart speakers maken. Deze functie is sterk in opkomst, we verwachten dan ook dat over niet al te lange tijd alle goede speakers voorzien worden van een Google Assistant.

Kijk voor het huidige aanbod aan smart speakers tegen de laagste prijs bij de aanbiedingen van de bovenaan genoemde aanbevolen winkels.

Zie ook: Alle tips speakers
Foto bovenaan: Google Home


Samenvatting:
Een slimme speaker (smart speaker, smartspeaker) is een luidspreker met een grote toegevoegde waarde. Via Siri of Google Assistant kun je met spraak de speaker alle mogelijke vragen stellen waarvan de digitale assistent op internet het antwoord opzoekt. Ook kun je een goede smart speaker opdrachten geven als deze aan andere slimme apparatuur is gekoppeld. Hierboven vind je aanbiedingen van slimme speakers bij alle goede online winkels in Nederland waar je een goede smart speaker goedkoop online kunt kopen. 
Content=King 2020. Mogelijk gemaakt door Blogger.