Internetradio's (WiFi radio)


Internetradio kun je ontvangen met je PC en smartphone en eventueel draadloos streamen naar een speaker. Maar je kunt ook kiezen voor een echte internetradio, een radio die je draadloos met je WiFi netwerk kunt verbinden en die zodoende zelfstandig internetradio kan ontvangen. Hier informatie over deze internetradio's.


Op die manier ontlast je je je computer of telefoon en je kun je op een heel gebruiksvriendelijke manier naar internetradio luisteren. Bovendien hebben goede internetradio's veel meer mogelijkheden dan alleen het via WiFi luisteren naar online radiostations. Kijk hier voor alle goede internetradio's.

FM en DAB+ radio

Zo kan een goede internetradio bijvoorbeeld ook radiostations via de ether ontvangen. FM-radio natuurlijk, maar meestal ook de digitale DAB+ radiostations. Zo beluister je via een internetradio ook storingsvrij en ruisvrij naar "gewone" radio. In digitale kwaliteit!

Muziek via USB

Ook beschikken veel internetradio's ook over een USB poort voor het afspelen van je eigen muziek. Hierin kun je een USB-stick steken, maar bijvoorbeeld ook een externe harde schijf. Je muziekcollectie maak je op die manier via deze radio beschikbaar.

Andere audio-bronnen

Andere manieren om muziek af te spelen die via veel internetradio's ondersteund worden zijn via een AUX-kabel (zo kun je allerlei apparatuur koppelen) en soms kan zo'n internetradio niet alleen via WiFi contact maken maar ook dienst doen als Bluetooth-speaker voor je smartphone en/of tablet. Een enkele internetradio is voorzien van een CD-speler.

Meer mogelijkheden

In het bovengenoemd overzicht met internetradio's kun je deze radio's op tal van manieren selecteren en vergelijken. Wil je bijvoorbeeld de internetradio ook buitenshuis kunnen gebruiken? Kies dan voor een portable internetradio met een accu. Met een sluimerfunctie kun je de internetradio gebruiken om mee in slaap te vallen, en vaak zijn ze ook als wekkerradio te gebruiken.

Let er bij de selectiemogelijkheden ook op dat sommige internetradio's stereo zijn en sommige mono. Ook kan de aanwezigheid van een koptelefoon-aansluiting handig zijn en je hebt de keuze tussen verschillende soorten internetradio's zoals een tafelmodel, een portabele radio of een component voor in je HiFi-set.

In het bovenstaand overzicht vind je ze allemaal.

Foto: Imperial Dabman
Content=King 2020. Mogelijk gemaakt door Blogger.