Consumentenbond test twee systeemcamera's als beste


De Consumentenbond heeft een groot aantal systeemcamera's en andere camera's getest. Bij de systeemcamera's moesten Sony en Samsung de eer van de beste systeemcamera delen.

Zowel de Sony Alpha 7 II K (met SEL-2870 lens) en de Samsung NX1 (met NX 16-50mm f2-2.8 S ED OIS lens) haalde de hoogste score van 8,0. Met beide camera's kun je zowel haarscherpe foto's als zeer goede video's maken. De Samsung is alleen wel een stuk duurder dan de Sony systeemcamera.

Kijk voor meer informatie over de test van de beste systeemcamera's door de Consumentenbond bij Testresults.nl.

Wat is een systeemcamera?

Een systeemcamera is een digitale camera met verwisselbare lenzen. In tegenstelling tot een spiegelreflexcamera gebruikt een systeemcamera geen (opklapbare) spiegel voor het zoekersysteem. Systeemcamera's vullen het brede gat tussen compactcamera's en systeemcamera's. Qua mogelijkheden komen de beste systeemcamera's echter steeds dichter in de buurt van spiegelreflexcamera's.

Tip: Op Beste Camera Kopen vind je de aanbiedingen van camera's bij de beste winkels, de meest populaire systeemcamera's van dit moment, testen van alle soorten fotocamera's en een camera keuzehulp voor het vinden van de beste fotocamera die aan jouw wensen en eisen voldoet.

Doordat je bij een systeemcamera van lens kunt wisselen zit je niet vast aan het zoombereik en de eigenschappen van de meegeleverde lens. Ook kan er bij systeemcamera's gebruik worden gemaakt van speciale lenzen zoals macro-lenzen en van opzetstukken zoals UV-filters.

Systeemcamera's hebben ten opzichte van spiegelreflexcamera's het voordeel dat ze kleiner en lichter zijn.

Zie ook: Meer fotocamera tips
Content=King 2020. Mogelijk gemaakt door Blogger.