Wat is een bridgecamera? Met overzicht bridgecamera's

Een bridgecamera is een een handige tussenvorm tussen een spiegelreflexcamera en een compactcamera. Hier goede bridge camera's en aanbiedingen.


Een bridgecamera biedt veel meer mogelijkheden dan een compactcamera, maar is niet zo groot en zwaar als een spiegelreflexcamera en daardoor een stuk makkelijker mee te nemen.

Vaste lens, licht, maar wel veel mogelijkheden

On tegenstelling tot een spiegelreflex camera beschikt de bridgecamera over een vaste lens. Deze biedt meestal wel superzoom mogelijkheden, maar is dus niet te verwisselen voor een andere lens. Ten opzichte van een compactcamera biedt de bridgecamera veel meer geavanceerde mogelijkheden.

Zowel qua prijs als qua mogelijkheden zit de bridgecamera echt tussen de twee uitersten op cameragebied in. Als een spiegelreflexcamera een videocamera uit de topklasse is, en een compactcamera een camera uit de budgetklasse, dan is de bridgecamera de middenklasser. De bridgecamera vormt een brug tussen de dure en voordelige camera's.

Alle bridgecamera's vind je hier

Kijk bij het overzicht aanbiedingen alle bridgecamera's wat er aan dit soort camera's verkrijgbaar is. Vooralsnog is de keuze veel kleiner dan de keuze uit spiegelreflexcamera's, systeemcamera's en compactcamera's, maar het aantal bridgecamera's op de markt groeit.

Onder andere Canon, Sony, Nikon, Panasonic en Kodak brengen bridgecamera's uit. Dat zijn niet de kleinste namen op het gebied van goede fotocamera's!Tip: Op Beste Camera Kopen vind je alle goedkope online aanbieders van goede fotocamera's, de beste camera's, testen van camera's en een handige keuzehulp voor bij het vinden van de voor jou persoonlijk beste fotocamera.

Mooie foto's met een makkelijk mee te nemen camera

Het grootste voordeel van een bridgecamera is, naast de prijs, het lage gewicht en compacte omvang, terwijl er toch veel mogelijkheden worden geboden om mooie en speciale foto's te maken. Zo kun je bijvoorbeeld zoomen van supermacro tot superzoom, zijn er bridgecamera's waarmee je in RAW formaat kunt fotograferen en zijn er veel instellingen mogelijk. Ook is de (vaste) lens van een bridgecamera over het algemeen van prima kwaliteit.

De mogelijkheden verschillen sterk per bridgecamera. Kijk daarom in het overzicht met aanbiedingen van bridgecamera's voor alle mogelijkheden, specificaties en laagste prijzen. 

Zie ook: Meer fotocamera tips
Foto's: Canon bridgecamera


Onderwerp:
De bridge camera (bridgecamera) is een fotocamera in het segment tussen de systeemcamera en de spiegelreflexcamera. De bridgecamera is relatief goedkoop, klein en licht maar biedt veel mogelijkheden en effecten. Hierboven lees je wat een bridgecamera is en vind je aanbiedingen van alle goede bridgecamera's.
Content=King 2020. Mogelijk gemaakt door Blogger.